Huseklepp etter tapet: – Vi manglet full innsats

Mens Branns sparkede daglig leder ligger på topp i 1. divisjon

(Hødd-Brann 3-0) Etter fire poeng på de to første kampene i 1. divisjon gikk Brann på en skikkelig karamell i kveld. Erik Huseklepp er ikke fornøyd med innsatsen.

Publisert:

– Dette er ingen skandale, men det er en vekker. Vi kan ikke være bekjent av denne kampen. Hødd var mer aggressive og vi manglet full innsats. Dessverre. Det holder ikke, sier den tidligere landslagsspilleren med 35 landskamper og syv mål for Norge til VG.

Huseklepp har scoret i de to første seriekampene, som har gitt fire poeng mot Fredrikstad og Strømmen.

– I dag var vi ikke på fra start. Vi hadde den riktige aggressiviteten i starten av 2. omgang, og brente en stor sjanse, og så scoret Hødd igjen, oppsummerer Huseklepp.

Fotball-Bergen er snudd totalt på hodet. Bydelslaget Åsane leder Obos-ligaen med full pott, mens storebroren fra sentrum ligger helt nede på 8. plass i sin første sesong på nivå to siden 1986.

FORTVILET: Branns Kristoffer Barmen etter å ha misbrukt en sjanse. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

–Vi forholder oss til at vi har hatt en veldig god start. Vi konsentrerer oss om oss selv. Jeg har ikke noe behov for å kommentere Branns kamp mot Hødd, sier Åsanes daglige leder Roald Bruun-Hanssen til VG.

Han måtte gå som daglig leder i Brann etter nedrykket i fjor høst. Nå leder Bruun-Hanssen – utrolig nok – fortsatt Bergens beste fotballklubb. Nyopprykkede Åsane slo søndag Kristiansund etter å ha innledet sesongen med seire over Levanger og Nest-Sotra.

– Det er veldig kjekt i Åsane nå. Vi har lykkes. Vi har en flott organisasjon med fantastiske mennesker. Mye gjøres på dugnad. Nå nyter vi det positive, sier Bruun-Hanssen til VG.

– Det er bare hyggelig med Åsane. De har fått en imponerende start, mener Erik Huseklepp som møter Åsane på bortebane 7. juni. Nå venter nyopprykkede Jerv fra Grimstad på bortebane kommende mandag.

– Forferdelig skuffelse

Brann-trener Rikard Norling poengterte at han var fryktelig skuffet da han ble intervjuet av TV 2s reporter Davy Wathne.

– Det er en forferdelig skuffelse. Vi fikk ikke til noen ting ut fra min taktikk fra første spark på ballen. Og det faller på meg. Nederlaget må vi bare gjøre kjapt unna, og legge det bak oss. Vi har ny kamp torsdag (Os i cupen), sier Rikard Norling.

– Skandale, skiver regionavisen Bergens Tidende etter kampen. BT siterer Norling på følgende:

–Vi kom ikke inn i kampen i det hele tatt. Verken taktisk eller duellmessig. Av en eller annen grunn, var vi ikke «på», fra oppvarmingen til kampen var over.

Hødd tok ledelsen 1-0 etter 33 minutter på sin nye stadion. Fredrik Aursnes tredde ballen gjennom til Eirik Ulland Andersen som scoret alene mot Brann-keeper Alex Horwath.

Åtte minutter etter pause var det klart for ny Hødd-scoring. Etter Branns største sjanse i kampen stormer Hødd i angrep. Ballen havner til slutt hos Ulland Andersen som scoret igjen

Ulland Andersen helten

Eirik Ulland Andersen ble den store helten på Høddvoll med sine to scoringer. Og Brann-spillerne så helt sjokkerte ut.

– Det var deilig å se dem gå inn. 1-0 var slik vi hadde innøvd det på trening, sier Eirik Ulland Andersen til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HØDD-HELTEN: Eirik Ulland Andersen takker supporterne etter ydmykelsen av Brann på Brann på Høddvoll. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Han kaller seieren «sinnssyk». Å slå Brann er utvilsomt selve lykken. Men han synes ikke det var så vanskelig.

–Vi gjorde en solid 1. omgang, og bestemte oss i pause for å trykke enda mer på, sier Ulland Andersen.

SCORET IGJEN: Hødds Fredrik Aursnes jubler etter 3-0-seieren. 19-åringen scoret også da Brann ble slått i cupen i 2012. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

På spørsmål om hva han synes om Brann, svarer han:

- De sliter når vi trykker dem, men de har noen gode enkeltspillere.

Midtveis i 2. omgang gjorde Hødd 3-0. Fredrik Aursnes smalt til fra drøyt 20 meter. Keeper Horwath var i nærheten av ballen, men klarte ikke å redde Brann fra den totale ydmykelsen på Sunnmøre.

Slått også i 2012

Det var en stor overraskelse da Brann i 2012 tapte cupens semifinale 3-1 for Hødd i Ulsteinvik. Sunnmøringene vant til slutt NM-gullet etter å ha slått nåværende landslagssjef Per-Mathias Høgmos Tromsø etter straffesparkkonkurranse i cupfinalen på Ullevaal.

Heller ikke den gamle storheten Fredrikstad hadde noen god kveld i Obos-ligaen. Cupmesteren fra 2006 ledet 2-0 over bunnlaget Levanger, men rotet bort ledelsen de siste 10 minuttene. Kampen endte 2-2 etter at Fredrikstads Loïc Abenzoar hadde fått rødt kort. Benjamin Stokke utlignet på straffe for trønderne.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder