FORTSATT LENGE IGJEN: Det gjenstår 36 kamper av ligaen i England, noe José Mourinho mer enn gjerne påpekte etter tapet for Manchester City, men resultatene og managerens oppførsel skaper uro rundt Chelsea. Foto:Carl Recine,Reuters

Mener Chelsea-problemene kan være starten på slutten for Mourinho

Etter kun to serierunder av den nye Premier League-sesongen, har José Mourinho (52) havnet i trøbbel. Sky Sports-kommentator Adam Bate tror aldri manageren fullfører fireårskontrakten med Chelsea.

  • Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For snaut to uker siden skrev José Mourinho under på en ny kontrakt med klubben, en kontrakt som binder ham til Chelsea til 2019. Men knapt før blekket på kontrakten hadde tørket, startet Premier League-sesongen – og problemene – for portugiseren.

– Det er ikke mange managere som sitter ut kontraktstiden. Selv om Mourinho nå snakker om å etablere seg for alvor på Stamford Bridge, viser historien, både managerens og Chelseas under Roman Abramovitsj, at det er meget usannsynlig at det skjer, sier Adam Bate til VG.

Mourinho mobbet: City-fansen latterliggjorde manageren

Sky Sports-journalisten skrev en kommentar om det han mener er stadig voksende Chelsea-problemer etter lagets horrible 0-3-tap for Manchester City søndag, der kaptein John Terry for første gang i karrieren ble byttet ut av José Mourinho.

VG LIVE: West Bromwich-Chelsea 14:30

Legeskandalen

2-2 på hjemmebane mot Swansea i første serierunde var håndterbart, men det som skjedde etter at lege Eva Carneiro entret banen, har satt Mourinho i et svært dårlig lys.

Les også: FIFA fordømmer Mourinhos Carneiro-behandling

Manageren raste fordi han mente Carneiro ikke skjønte spillet, avsatte henne og fikk så flengende kritikk for hvordan han taklet det hele.

Les også: Derfor fjernet Mourinho legen og fysioterapeuten

– Mourinho fremstår som en tulling etter å ha gjort et populært medlem av støttapparatet til en martyr. Det var helt unødvendig og gjør det enda tydeligere at Mourinho er en mann som ofte lager konflikter, sier Bate.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HER BLE DET BRÅK: Klubblege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn (til høyre) gjør tilsynelatende jobben sin idet de løper ut på gresset i kampen mellom Chelsea og Swansea. Manager José Mourinho mente åpenbart at jobben burde gjøres annerledes. Han fjernet de to fra benken til kampen mot Manchester City. Foto:Ian Kington,AFP

Mourinhos managerkarriere startet med et kort opphold i Benfica, før han tok over og ledet União de Leiria i bare ett år. Deretter fulgte Porto (2002-2004), Chelsea (2004-2007), Inter (2008-2010) og Real Madrid (2010-2013). Med på lasset var de stadige kontroversene rundt Mourinho.

Brøt med Abramovitsj

I 2007 avsluttet han sin første periode i Chelsea, etter en «gjensidig avtale» med klubben. Et trøblete forhold til eier Roman Abramovitsj, som fortsatt styrer Chelsea, skal ha vært blant årsakene til at Mourinho ga seg med tre år igjen av managerkontrakten.

Bakgrunn: Konflikten mellom Mourinho og Abramovitsj

Nå klarer ikke Skys Adam Bate å se en umiddelbar ende på uroen i London-klubben.

– José Mourinho virker å være en manager som drives av konflikter. Han tror på det å utfordre spillerne mentalt og presser dem til det ytterste for å få det beste ut av dem. Kanskje er det en strategi som, i motsetning til å skape en harmoni i klubben, bare virker over korte perioder? spør Bate.

Mer eier-trøbbel?

Etter to serierunder av årets Premier League-sesong skal det igjen være gnisninger mellom Abramovitsj og Mourinho. Årsaken er at manageren er frustrert over mangelen på forsterkninger i sommer.

Fra 2013: Abramovitsj-kjøp ga norsk auksjonsrekord(krever VG+-abonnement)

– Om det er tilfellet, er det vanskelig å se en lykkelig slutt på dette. Bare Champions League-seier ser ut til å være godt nok til at Mourinho kan fortsette, men Chelsea er langt fra favoritt i den turneringen, sier Bate.

Søndag får Mourinho, Abramovitsj og Chelsea en sjanse til å rette opp den skeive starten på sesongen.

Bortekamp mot West Bromwich er likevel ingen lett oppgave for laget som allerede er fem poeng bak Manchester City.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder