HÅPER PÅ FFK: Raio Piiroja og resten av FFK-laget kan rykke opp i kveld. Aune Sand (øverst), Raymon og Dag Solheim krysser fingrene. Foto: Scanpix, Jørgen Braastad, Linn Cathrin Olsen og Trond Solberg

Aune Sand håper på opprykksfest i Fredrikstad i kveld: - Konge i senga, konge på banen!

(VG Nett) Dersom Fredrikstad rykker opp i eliteserien i kveld, kommer disse tre personene til å koste på seg hvert sitt seiersglis.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Og det kan fort komme til å skje: For med 4-1 å gå på fra bortekampen mot Hønefoss, ligger alt til rette for at Fredrikstad skal rykke opp.

VG LIVE: Se opprykkskampen for 9 kroner fra kl. 20

- Det går ikke an å rote bort dette. Hønefoss har vært helt håpløse på bortebane, så de drar nok ikke til Fredrikstad og scorer fire mål, sier tv-profil og Fredrikstad-patriot Dag Solheim til VG Nett.

Kunstneren Aune Sand, som kommer fra Hvaler, håper spillerne har brukt natten godt før kveldens kamp:

- De må elske med sine kjære natten før! Her spiller kjærester og koner en viktig rolle. Ta med den følelsen dere får når dere er konge i senga ut på banen. Konge i senga, konge på banen! formaner Sand overfor VG Nett.

I Fredrikstad virker «alle» sikre på at det går mot opprykk, sammen med Sogndal og Østfoldnabo Sarpsborg.

VG LIVE: Se høydepunkter fra den første kampen gratis

Skråsikker Raymon

Revykarakteren Raymon har ifølge seg selv «ikke peiling på fotball», men er likevel sterk i troen etter å ha lest overskrifter i Fredriksstad Blad.

MER JUBEL I KVELD? Fredrikstads Alex Valencia gratuleres av lagkameratene etter å ha fastsatt sluttresultatet til 1-4 i den første kampen. Foto: Scanpix

- For at ikke Fredrikstad skal klare dette i kveld, så må 11 kællær gå ut på banen og legge seg ned for å sove, slik at Hønefoss spiller alene. Det er den eneste måten det ikke kan gå på. Du stilte et dumt spørsmål, men du kommer jo fra Oslo, så du skjønner ikke stort, sier Raymon lett humrende til VG Nett noen timer før kampstart i Østfold.

Mannen bak Raymon, Øivind Johannessen, skal på barnebryting med barnebarnet på ni år - og får dermed ikke med seg kveldens kamp.

- Blir det noen å bryte mot i Fredrikstad under kampen i kveld?

- Det har jeg ikke tenkt på, men vi får bare stille opp og se, sier Johannessen.

VG Nett-leser:- To tidlige mål og det er full kamp. Diskuter kampen her.

Hører klubben hjemme i eliteserien?

Fredrikstad by var ifølge Johannessen helt «død» i går kveld. Grunn: Alle forbereder seg på en helaften på byen i kveld.

Aune Sand mener et opprykk er viktig for Plankebyen:

- Guttane må stå på og dundre løs! Å rykke opp er utrolig viktig for byen og selvfølelsen. FFK ligger i blodet vårt og nå må vi få bevist at vi hører hjemme i den øverste divisjonen. FFK er jo et eliteserielag, sier den selverklærte pensjonerte playboyen Aune Sand.

Solheim innvender at ingen klubber «hører hjemme i eliteserien».

- Å spille i eliteserien er noe du gjør deg fortjent til. Gjør de det de skal på torsdag, har de fortjent å spille i eliteserien. Men klart, Fredrikstad har alle ytre forutsetninger for å spille på det øverste nivået. De har både et flott stadion og et entusiastisk publikum, sier Solheim.

Han tror Celso Borges (22), Amin Askar (25), Joachim Thomassen (22), Christian Gamboa (21) og Simen Rafn (18) er spillere Fredrikstad burde bygge neste års lag rundt.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook.

Det er supporterleder Jaran Berg enig i:

- Ingen av dem kommer til å gå av med pensjon til neste år. Vi får håpe de ikke blir solgt, sier Berg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder