SJANSER: Daniel Chima Chukwu hadde flere gigantiske muligheter i sluttminuttene. Foto: AP Photo/Georgios Kefalas, Keystone

Molde bommet på straffe - ute av Champions League

Hoset: - Det er første gang jeg gråter siden faren min døde

Tidligere Molde-spiller: - Molde har hatt maks utur

(VG Nett) (Basel-Molde 1-1, sammenlagt 2-1) Magne Hoset kunne sendt Molde til himmels og videre i Champions League, men bommet. Dermed er Champions League-eventyret over for Solskjærs menn.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

To minutter på overtid var det uavgjort i kampen mellom Basel og Molde, og Basel var klare for videre spill i Champions League. Molde var ute. Så fikk Molde straffespark.

VG Live: Les fyldig referat fra kampen her!

Magne Hoset kunne sende Molde videre i Champions League, men bommet. Og nederlaget var et faktum.

- Det er første gang jeg gråter siden faren min døde. Før det hadde jeg ikke grått på 20 år. Det er klart jeg føler meg som en syndebukk når jeg misser på straffen som kunne sendt oss til Champions League, sier Magne Hoset til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Ole Gunnar Solskjær trøstet Hoset etter kampen. Og følte at de hadde nok sjanser til å gå videre.

- Vi føler at vi fortjente å gå videre. Vi har straffe på overtid, og nærmere enn det går det nesten ikke an å komme uten å gå videre. Jeg er stolt over den måten vi spilte på. Vi skapte nok sjanser til å gå videre, og vi vet at vi kan klare det i neste runde, sier Solskjær til TV2.

Tidligere Molde-spiller Knut Anders Fostervold visste ikke hvordan kampen hadde gått, da VG Nett var i kontakt med ham onsdag kveld.

- Jeg fulgte med til 1-1, så måtte jeg legge noen under.

- Molde fikk straffe på overtid¿ Mange Hoseth bommet.

- Nei, er det mulig, utbryter han.

Maks utur

- Det var ekstremt nære mot et sterkt lag. Jeg vil si Molde har hatt maks utur. Først utvisningen til Angan, så straffebom på overtid, fortsetter han.

- Dette er nok ekstremt vanskelig å svelge for Magne. Han vil nok føle seg litt som en synder, men han har bidratt for Molde i mange år. Jeg tror nok folk i Molde vil synes mer synd på ham, enn å se på ham som en synder.

- Magne var også sterkt delaktig da Molde kom seg til Champions League sist, nå kunne han gjort det igjen, med ett nytt lag. Det ville vært en kjempeopptur for ham, nå ble nedturen desto større, fortsetter han.

Jobbes riktig

Likevel mener han at resultatet mot Basel vises at det gjøres noe riktig i Molde.

- Jeg er imponert over hvordan de fremstår mot internasjonal motstand. Jeg synes nesten de presterer bedre når de spiller den typen fotball, enn hva de gjør hjemme i Norge. Det er moro å se at norske lag kan vise at de duger internasjonalt. Det er et tegn på at det jobbes riktig.

Jo Inge Berget trengte 32 minutter før han sendte Molde til himmels i første omgang. Magne Simonsen fikk ballen fra Berget og skjøt med venstrebeinet fra 17 meter, ballen gikk rett på keeper som måtte gi retur. Returen ble plukket opp av Berget som satt ballen iskaldt i mål.

Molde styrte første omgang

Men etter 75 minutter slo Basel tilbake og David Degen scoret for hjemmelaget.

Basel vant det første oppgjøret mellom de to lagene og trengte kun uavgjort for å gå videre.

Molde styrte første omgang, allerede etter 15 minutter hadde Mattias Moström to sjanser alene med keeper. Men han maktet ikke å sette ballen innenfor stengene.

Store muligheter

I andre omgang bølget spiller mer frem og tilbake. Molde startet best, men Basel tok over intiativet. Etter Basel sin scoring presset Molde alt de orket, men Basel kontrollerte defensivt.

I sluttminuttene jobbet Daniel Chima Chukwu seg frem til flere store muligheter, men han fikk ikke avslutningene til å sitte skikkelig. Dermed måtte Molde reise hjem til rosenes by uten Champions League-avansement.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder