FORBANNET: Michael Ballack var rasende og løp etter Tom Henning Øvrebø helt i avslutningen av dramaet i London. Foto: AP

Chelsea-spillerne raste mot Øvrebø

Dommeren måtte beskyttes av vakter etter kampen

(VG Nett) (Chelsea - Barcelona 1-1, 1-1 sammenlagt, Barca videre på bortemål) Etter at Barcelona utlignet på overtid og hjemmelaget hadde ropt på straffe gjentatte ganger, rant det fullstendig over for flere av Chelsea-spillerne.

  • Vidar Enerstvedt
  • Gunnar Bøthun
  • Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Fyldig referat og bilder fra kampen

Chelsea følte seg snytt for flere straffespark i løpet av kampen. Den siste situasjonen de mente var hands kom på overtid av den høydramatiske kampen.

Da reagerte den tyske midtbanestrategen Michael Ballack med å løpe bort til Øvrebø. Han veivet med armene foran ansiktet til Nordstrand-dommeren og dyttet ham i brystkassen.

Øvrebø løp bort fra situasjonen, men en illsint Ballack ga seg ikke og fulgte etter, noe han fikk gult kort for. Like etter blåste Øvrebø av kampen.

Men dramaet var på ingen måte over - og i spissen for raseriet stod en mildt sagt illsint Didier Drogba.

Drogba tok helt av etter kampslutt og var gjentatte ganger helt oppe i ansiktet på Øvrebø. Den norske kamplederen viste den illsinte ivorianeren det gule kortet, uten at det hjalp nevneverdig. Til slutt måtte stadionvakter geleide den hissige spissen ut i spillertunnelen - og beskytte Øvrebø mot hans temperament.

VILLE HA FLERE STRAFFER: Didier Drogba var i likhet med Michael Ballack forbannet på Tom Henning Øvrebø etter kampen. Foto: AP

Gestikulerte voldsomt

På grunn av overtidsscoringen får nå Manchester United spansk motstand i finalen i Champions League. Og spanjolene scoret faktisk på sitt aller første skudd på mål.

Da Drogba var ferdig med å skjelle ut Øvrebø snudde han seg mot TV-kameraet, pekte på øyet og fortsatte og skrike. IfølgeSportingliferopte han flere ganger at Øvrebø var en skam.

Så å si samtlige Chelsea-spillere virket veldig misfornøyde med Øvrebøs opptreden.

- Det er ikke så rart at det blir reaksjoner når 11 spillere føler seg snytt for seieren, sier Frank Lampard til Sky News.

- Jeg skal ikke si hva vi egentlig føler, men dette er urettferdig, sier Chelsea-manager Guus Hiddink på Sky News.

- Jeg er veldig skuffet. Det er ikke så lett å analysere en kamp nå adrealinet fortsatt pumper. Skjorteholdingen på Drogba er greit, men det er tre andre klare straffesituasjoner, sier nederlenderen.

VG Nett-leser:- Han hadde en håpløs feil, det var det røde kortet. Den første handsen kan diskuteres, resten er ingenting.

- Ballen er på hånden min, men det var ikke med vilje. Dommeren kan bestemme det han vil, han mente det ikke var straffe, sa Barcelonas Gerard Pique, som fikk ballen i armen.Saken fortsetter under bildet.

SENDTE BARCELONA TIL FINALE: André Iniesta scoret på overtid i semifinalen mellom Barcelona og Chelsea på Stamford Bridge. Men han kan miste finalen. Foto: AFP

Barcelona hadde ballen

For å oppsummere førsteomgangen kort: Barcelona hadde ballen mest, mens Chelsea skapte mest fremover.

Allerede etter ni minutters spill fikk Michael Essien og Chelsea nettsus. Scoringen kommer ikke bare til å gå inn i historien som en Champions League-scoring, men som en usedvanlig vakker Champions League-scoring.

Les også:Eksperter slakter Øvrebøs innsats

Flere straffesituasjoner

Etter scoringen fulgte en periode uten store målsjanser, men drøyt halvveis i omgangen hadde Chelseas Didier Drogbas et par sjanser, uten at det resulterte i scoring.

Tom Henning Øvrebø havnet i fokus ved flere anledninger allerede i førsteomgangen. Først valgte han å blåse frispark da Malouda ble revet ned omtrent på Barcelonas 16-meterstrek. Deretter valgte han å unngå å blåse da Didier Drogba gikk overende i en duell med Abidal inne i Barcelona-feltet.

Kjempesjanse for Drogba

Åtte minutter ut i andreomgangen hadde Didier Drogba noe i nærheten av en himmelsk sjanse til å doble ledelsen for hjemmelaget, men Barcelona-keeper Victor Valdes reddet strålende avslutningen fra kort hold.

Noen minutter etter det var Didier Drogba på nytt interessert i straffespark, men heller ikke denne gang fikk han medhold av den norske kamplederen.

Drøyt 20 minutter ut i andreomgangen valgte Øvrebø å vise ut Eric Abidal, fordi han mente Barcelona-spilleren brukte ulovlige midler på å stoppe Nicolas Anelka, som var på vei gjennom. TV-bildene viste at det ikke var verdens klareste røde kort.
Saken fortsetter under bildet.

VISTE DET RØDE KORTET: Tom Henning Øvrebø virket ikke å være i tvil om utvisningen. Foto: AP

- Det kunne vært tre straffespark, og så ble det null. Og så er det et rødt kort som også er diskutabelt, sa Viasat 4s ekspertkommentator Vidar Davidsen. Og den uttalelsen falt før handsen på overtid.

Etter 83 minutter vippet Anelka ballen opp i hånden på Barcelonas Gerard Pique.

- Dommeren kan bestemme hva han vil og han bestemte at det ikke var straffe. Noen ganger kan avgjørelsene feil, men jeg er bare glad for at vi kom til finalen, sier Pique til Sportinglife.

Barcelona satset mye fremover på slutten - og to minutter på overtid fikk de altså uttelling. Manchester United før spansk motstand i finalen i Champions League. Og Tom Henning Øverbø fikk virkelig smake vreden fra spillere og supportere.

Det er ikke første gang en norsk dommer er i hardt vær på Stamford Bridge i en kamp mellom Chelsea og Barcelona. Terje Hauge viste i 2006 ut Chelseas Asier Del Horno, etter at han gikk voldsomt til i en takling mot Lionel Messi. Barcelona slo da ut Chelsea, og Hauge fikk trusler fra Chelsea-fans i ettertid. Superstjernen Lionel Messi gikk imidlertid ut med full støtte til den norske dommeren, og Chelsea fordømte de grove truslene fra offisielt hold.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder