FORBANNET: Michael Ballack var rasende og løp etter Tom Henning Øvrebø helt i avslutningen av dramaet i London. Foto: AP

Tror UEFA beordret Øvrebø til å hjelpe Barca

(VG Nett) Konspirasjonsteoriene og skjellsordene hagler i engelske aviser dagen etter den dramatiske semifinalen mellom Chelsea og Barcelona.

Benjamin Bye Åsali
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Tom Henning Øvrebø var innblandet i flere vanskelige situasjoner i gårsdagens semifinale i Champions League mellom Chelsea og Barcelona.

VG LIVE:Fyldig referat fra kampen her.LES OGSÅ:- Øvrebø måtte rømme fra Drogba

Spanjolene gikk videre på bortemålsregelen etter 1-1-kampen på Stamford Bridge. Men engelskmennene følte seg snytt av dommer Øvrebø.

De mente dommeren burde gitt dem flere straffespark underveis i kampen.

Slikt går ikke upåaktet hen i fotballgale England. I dag mener mange engelske aviser at den norske dommeren alene sendte Chelsea ut av turneringen.

Heftige spekulasjoner

Den engelske avisen Daily Mail mener Chelsea ble snytt for finaleplass, og at hjemmelaget skulle hatt fire straffer i kampen.

De fokuserer også på Didier Drogbas sinne etter kampen, under tittelen: «Cheated out: Foul-mouthed Drogba rages as ref denies furious Chelsea FOUR penalties»

Avisen spekulerer i om Øvrebø unnlot å dømme straffespark til Chelsea fordi UEFA ikke ønsket to engelske lag i finalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VISTE DET RØDE KORTET: Tom Henning Øvrebø virket ikke å være i tvil om utvisningen. Foto: AP

- Bisart

Daily Mails fotballkommentator er heller ikke fornøyd med utfallet av kampen.

- Ikke la noen fortelle deg at det beste laget vant. Ikke la noen fortelle deg at fotballen var seierherren her. Det er mulig Barcelona fortsatt kan levere en blendende kamp i finalen, men dette var ikke en av deres gode kamper. De fyrte av ett skudd. De fyrte av ett skudd og hadde flaks. De fyrte av ett skudd, og på en eller annen måte slo de ute et Chelsea-lag som var overlegne og fortjente en omkamp mot Manchester United i Roma, skriver Daily Mail-kommentator Martin Samuel etter kampen.

I den samme artikkelen skriver Samuel at Chelsea ble snytt for tre, kanskje fire straffer.

- Det var bisart, for å si det mildt, skriver kommentatoren.

VG Nett-leser:Det er jo helt ubegripelig at han ikke dømmer straffe på i det minste én av sitasjonene!Diskutér saken her

- Bør aldri dømme igjen

I The Times levnes det ingen tvil: De mener Øvrebø aldri bør komme tilbake som dommer på toppnivå.

- Dersom Tom Henning Øvrebø i fremtiden får dømme kamper på et nivå over småguttefotball i Norge, viser det hvor pill råttent UEFA er, skriver kommentator Matt Dickinson.

Også Dickinson vier plass til teorien om at UEFA hadde bestilt Barcelona-avansement.

- UEFA-president Michel Platini har uttalt offentlig at han ikke ønsker engelsk dominans i turneringen. Så Øvrebø har, bevisst eller ubevisst, oppfylt sin sjefs største ønske, sier Dickinson.

- Smerten vil leve videre

The Mirror fokuserer på Chelseas Champions League-kompleks. De mener klubben er forfulgt av en forbannelse, og peker på semifinaletapet mot Monaco i 2004, tapet mot Liverpool i semifinalen i 2005 og finaletapet mot Manchester United i fjor.

De mener Chelsea ble snytt for ikke mindre enn fem straffer.

- Bare Tom Henning Øvrebø vet hvorfor det ikke ble dømt minst én straffe til Chelsea, skriver The Mirror.

- Smertene vil leve videre, selv når vreden og harmen har lagt seg, skriver avisen.

Litt støtte

Vanligvis sindige Sky Sports nøyer seg med å omtale Øvrebøs 90 minutter på Stamford Bridge som vanskelige.

The Guardian tar Øvrebø i forsvar. De mener Drogbas oppførsel etter kampen var uforbilledlig, og at han fortjener både sanksjoner fra UEFA og fordømmelse fra alle europeiske fotballvenner.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder