DYP SAMTALE: En Start-supporter så Ole Martin Årst og Per-Mathias Høgmo sittende ved et kafébord på Brokelandsheia i går og sørget for å forevige øyeblikket. Foto: Start-supporter privat

Her sitter Høgmo i hemmelige samtaler med Årst

Tromsøs supporterleder: - Han er hjertelig velkommen tilbake til Alfheim

(VG Nett) På en kafé langs E18 satt Start-spiller Ole Martin Årst og Per-Mathias Høgmo i hemmelige møter i går.

  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Vi har ingen kommentar, for vi ønsker ikke å kommentere noe som helst rundt spillerlogistikk, sier sportsdirektør i Tromsø, Morten Kræmer, til iTromsø.

Tilbake til moderklubben?

Det var Fædrelandsvennen som i dag først kunne presentere bildet av Årst og Høgmo i dyp samtale. De to møttes ifølge avisen på en kafé på Brokelandsheia ved E18, omtrent midt i mellom Kristiansand og Moss, hvor Høgmos familie bor.

VG Nett har i morgentimene i dag forsøkt å komme i kontakt med både Årst og Høgmo, uten å lykkes.

Dersom Årst skulle være aktuell for en overgang, er det tilbake til kjente trakter. Tromsø er 37-åringens moderklubb, og etter et utenlandsopphold i Anderlecht og Gent vendte han tilbake til Alfheim i 2003.

Årst ble i klubben fram til 2007, da han signerte for Start. Etter årets sesong går 37-åringens kontrakt med sørlandsklubben ut, og en overgang tilbake til medaljekandidat Tromsø er dermed ikke urimelig.

TRENGER SPISSER?: Per-Mathias Høgmo blir uten både Sigurd Rushfeldt og Mos Abdellaoue til våren. Foto: iTromso

- Var skuffet da Årst dro i 2007

Det tror heller ikke supporterklubben Isbergets leder, Alf Edvard Masternes.

- Det er jo mange tidligere Tromsø-spillere som har lyst til å avslutte karrieren sin på Alfheim. Han er i alle fall hjertelig velkommen, sier han til VG Nett.

Masternes forteller at stemningen ikke akkurat var på topp da Årst bestemte seg for å forlate moderklubben i 2007.

- Da var vi skuffet over at han gikk til Start, og det var ikke noe kjekt at han forsvant midt i sesongen, sier supporterlederen.

Men gammelt nag er glemt - til neste år trenger Tromsø spisser.
- Vi trenger gode spillere, så det er jo ingen overraskelse at Høgmo snakker med ham. Årst har jo vist i år at han fremdeles kan å score mål og har målteften i behold. Noen vil nok hevde at han er litt for langt opp i åra, men se bare på hva Sigurd (Rushfeldt) har gjort i år - de gamle er fremdeles best, smiler Masternes.

VG Nett-leser:En grei løsning for både Start og Årst. Årst er en hedersmann, men er for gammel, dyr og begrenset til at det er vits å ha med ned i Adeccoligaen.Diskutér her!

På spissjakt

Tromsø kan for øvrig trenge forsterkningen - til neste sesong har Sigurd Rushfeldt gått over i fotballpensjonistenes rekker, og målgarantist Mustafa «Mos» Abdellaoue vender tilbake til Vålerenga.

Tidligere i høst sa Årst til VG Nett at han ønsker å fortsette fotballkarrieren, uavhengig av hvilken divisjon Start spiller i til neste år.

- Jeg vet ikke, men det er ikke avhengig av hvor vidt det blir eliteserie eller Adecco. Det handler både om kroppen er fin, og om motivasjonen er der. I øyeblikket er jeg både frisk og motivert, så i utgangspunktet ønsker jeg å spille også neste år, sa han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder