LEGENDE: Den tidligere fotballstjernen Johan Cruyff overværer en oppvisningskamp for Cruyff foundation 10. juni. Foto: AFP

Cruyff skammer seg over Brasils VM-innsats

(VG Nett) Fotballegenden Johan Cruyff sier han aldri ville betalt en krone for å se Brasil anno 2010 spille fotball.

Morten Ulekleiv
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
2018 FIFA World Cup Russia™ - News - FIFA.com

- De har talentfulle spillere, men de spiller på en defensiv og lite spennende måte. Det er en skam for fansen og turneringen, sier Johan Cruyff ifølge den britiske avisen Daily Mirror og den spanske avisen Marca.

Protokoll:Hva synes du om Brasils VM-innsats?

Brasil vant gruppe G og knuste Chile 3-0 i åttedelsfinalen. Likevel har kritikken haglet mot trener Dunga. Brasiliansk media mener at laget ikke spiller underholdende nok. For verdens beste fotballnasjon holder det ikke å vinne - man må vinne med stil.

Les også:- Maradona er ingen god trener

- Jeg ville aldri betalt for å se kampene til det brasilianske laget. Hvor er det Brasil vi egentlig kjenner? Jeg ser på laget og husker spillere som Gerson, Tostao, Falcao, Zico eller Socrates. Nå ser jeg bare Gilberto, Melo, Bastos og Julio Baptista. Hvor er den brasilianske magien? spør Cruyff.

Også Pelé hiver seg på hylekoret

Cruyff regnes som en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene, sammen med Argentina-trener Maradona og Brasil-legenden Pelé. Sistnevnte deler Cruyffs synspunkter om Brasils nåværende VM-lag.

- Jeg var selv spiss og ønsket alltid å score mål. Det var det viktigste for meg fordi det ga noe til fansen. Dagens lag derimot er mer opptatt av å ligge lavt og kontre. Viljen til å dominere og kontrollere motstanderen er ikke lenger der, beskriver Pelé.

LEGENDE: Her forserer Johan Cruyff en takling fra svenske Kent Karlsson under VM i 1974. Foto: AP

- Brasil er ikke spesielle lenger. De er som et hvilket som helst annet lag I VM, slår Cruyff fast.

I morgen er det alvor for Dungas menn når Nederland, som ikke har tapt på 23 kamper, mellom dem og en eventuell semifinale.

- Vi vet at Nederland er et veldig vanskelig lag å spille mot. De spiller faktisk ganske likt som det vi gjør i Sør-Amerika, sier Dunga ifølge nyhetsbyrået AP.

Elano fortsatt ute

Treneren må fortsatt klare seg uten midtbanestjernen Elano - som sliter med en skade han pådro seg i gruppespillet.

- Jeg skulle ønske jeg kunne spillet for landet mitt, men det går ikke, sier Elano.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KVARTFINALEKLARE: I morgen spiller Brasils stjernegalleri mot Nederland. På onsdagens trening brukte de tiden til å lekeslåss. Her tar Robinho et tak rundt halsen til Luis Fabiano mens Julio Baptista holder Fabiano i armen og Kaka er i ferd med å knipse spissen i øret. Foto: AP

Nederland har vunnet alle sine kamper hittil i VM, men har i likhet med Brasil også høstet kritikk for ikke å ha spilt spesielt fin og underholdende fotball. I tillegg har laget vært preget av et par utenomsportslige episoder den siste uken. Først gjorde Robin van Persie tydelig tegn til misnøye da han ble byttet ut i åttedelsfinalen mot Slovakia. Så oppsto det rykter om en krangel mellom han og Wesley Sneijder.

Nederlands trener Bert van Marwjik har derimot tatt affære og samlet hele laget til møte etter det angivelige bråket.

- Jeg kommer aldri til å akseptere oppførsel som skaper uro foran en kamp, sier van Marwjik til den nederlandske tv-kanalen NOS ifølge AP.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FORBANNET: Robin van Persie forteller sin trener Bert van Marwjik akkurat hva han mener om at han blir tatt av banen i åttedelsfinalen mot Slovakia. Foto: AFP

- Jeg har snakket med Robin om at han skal ha sagt noe om Wesley. Så snakket jeg med Wesley, kalte på hele laget, fortalte alle hva jeg mente om dette og satt en strek over det, sier van Marwjik.

Hylles for krisehåndteringen

Nå roses han opp i skyene av nederlandsk media for måten han har taklet minikrisen på uten at det har ført til større splittelse i troppen.

- Van Marwjik har på elegant vis hindret en krise foran kvartfinalen mot Brasil, skriver den nederlanske storavisen De Telegraaf.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder