SVÆRT FRUSTRERT: Mangus Haglund hadde problemer med å fordøye inntrykkene han fikk fra LSK-benken i starten av 1. omgang på Nadderud. Foto: Scanpix

LSK-treneren: - Nå får for f... ikke spillerne ferie

Haglund fredes trass i svak seriestart for Lillestrøm

NADDERUD (VG Nett) (Stabæk-Lillestrøm 4-1) LSK-trener Magnus Haglund mente spillerne hadde tatt ferie allerede før de gikk ut på banen mot Stabæk. - Dette skal ikke feies under teppet, sier svensken til VG Nett.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Han svarte lavmælt, men fattet på det som kom av spørsmål i pressesonen etter at laget hans ble knust av tabelljumbo Stabæk. Selv trodde han ikke det han så da Stabæk, som hadde scoret tre mål på ti seriekamper før dagens oppgjør, satte inn fire på de første 19 minuttene.

Tre av dem kom i løpet av fire sjokkerende minutter sett med Lillestrøm-øyne.

- Det så helt for jævlig ut i den første halvdelen av omgangen. Vi er så dårlige i duellspillet, og spillerne så ut som om de hadde tatt ferie allerede. Det blir mange søvnløse netter, sier svensken.

Frustrerte supportere hadde da også stilt seg opp utenfor Åråsen i går kveld da laget ankom etter tapet. Da var ikke Haglund med, men umiddelbart etter kampen la han ikke skjul på at han var rystet over resultatet og spillernes innsats.

To dager til ferien

Haglund kom til Åråsen foran denne sesongen. 39-åringen har ikke markert seg som noen frittalende kruttønne så langt i sin karriere i eliteserien. Da han snakket med pressen i brakka utenfor Nadderud, så virket Haglund helt utladet og veldig, veldig skuffet.

BLE HERJET MED: LSK-back Jesper Westerberg (t.h.) fikk kjørt seg mot Fredrik Brustad og Stabæk i går kveld. Svensken og resten av Lillestrøm får likevel ferien de har blitt lovet. Foto: Scanpix

Da VG Nett vil vite hvordan han ser på at det nå er sommerferie på grunn av fotball-EM, kommer følgende svar:

- Nå får for f... ikke spillerne ferie.

Det ser ut som om han mener det, men etter noen sekunder legger han tørt til:

- Joda, de skal få ferie som planlagt. Vi skal samles tirsdag og onsdag, og så er det vel ferie i ti dager.

- Når kommer du til å se opptak av denne kampen?

- Det må gjøres raskt. Dette kan ikke feies under teppet. Vi må få det fram og bearbeide det - hvis ikke blir det liggende der og ulme. Vi må se på kampanalysene slik vi alltid pleier.

Fire baklengs på 19 minutter

Lillestrøm-spillerne blir med andre ord ikke skånet for baklengsmålet etter bare tre minutter da en svak avslutning fra Torstein Andersen Aase snek seg forbi en fomlende Sead Ramovic i LSK-målet. Det var før øvrig Stabæks første hjemmemål i serien for året.

Erling Knudtzons vakre volley sørget for 1-1 etter ti minutter, men så raste det helt sammen for romerikingene.

Fredrik Brustad scoret to kjappe mål etter 15 og 16 minutter, før Vegar Eggen Hedenstad plasserte et frispark i hjørnet til høyre for Ramovic i det 19. minutt. 4-1 ble også sluttresultatet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FRUSTRERTE: Espen Nystuen (fra venstre), Sead Ramovic og Frode Kippe snakket med frustrerte supportere i går kveld. Foto: Øyvind Herrebrøden

Tredje sist

Lillestrøm ligger nå tredje sist i eliteserien - riktignok med fem og syv poeng ned til Fredrikstad og Stabæk i bunnen. Men laget har én kamp mer spilt, og alle vet at det er en situasjon verken klubben eller fansen kan leve med i lengden.

- Vi har hatt ekstremt ujevne prestasjoner. Innledningsvis gjorde vi mye bra uten at det ble poeng ut av det, men det i dag var fryktelig dårlig selv om vi reiser oss i 2. omgang.

- Vi har ligget dårligere an på tabellen, men jeg vet ikke om jeg har følt det så tungt som dette tidligere. Det er alltid fryktelig tung når vi har tapt kamper, sier Haglund.

Men trygt sitter han, skal vi tro ledelsen.

- Han er trener når høstsesongen starter. Det er vi som en klubb, som må gjøre en jobb nå. Alle må ta ansvar, sier styreleder Per Mathisen til VG.

PS! Etter ferien har Lillestrøm hjemmekamp mot Sandnes Ulf (30. juni) og bortekamp mot Fredrikstad (8. juli).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder