... og Vålerenga varsler flere spillerkjøp

OVERBEVISENDE: - Vi var på en landslagssamling i Mjøndalen nå nylig, og delte rom. Ryktene om at Vålerenga var interesserte hadde begynt å gå, og jeg forsøkte alt jeg kunne for å få ham hit, forteller Mohammed Fellah (innfelt) om sin nye lagkamerat Torgeir Børven. Foto: Jostein Magnussen og Marius Vik

Fellah overtalte Børven til å velge Vålerenga

VALLE (VG Nett) For fire millioner ble Torgeir Børven Vålerenga-spiller. Mohammed Fellah brukte alle triksene han kunne for å få 20-åringen til Oslo.

  • Marius Vik

Artikkelen er over syv år gammel

- Jeg brukte alle knepene jeg kunne for å overbevise Torgeir om at han skulle komme til oss.

- Vi var på en landslagssamling i Mjøndalen nå nylig, og delte rom. Ryktene om at Vålerenga var interesserte hadde begynt å gå, og jeg forsøkte alt jeg kunne for å få ham hit. Han er en fantastisk spiller, sier en strålende fornøyd Mohammed Fellah etter at Torgeir Børven ble klar for Vålerenga fredag ettermiddag.

Fikk sin mann for under fem mill.

Taktikken fungerte bra. Fredag ettermiddag skrev Vålerenga under en 4,5 års lang kontrakt med Torgeir Børven , for en pris på fire millioner kroner - samt ytterligere en halv million etter at Børven har spilt et visst antall kamper.

Den gamle Odd-spissen innrømmer han ble overbevist om at Oslo øst var riktig bostedsadresse etter ekstern konsultering.

- Det ble noen samtaler, ja, og jeg prater gjerne med to for mange enn to for få, sier Børven til VG Nett, uten å ville avsløre hvem han forhørte seg med.

Gleder seg til Fellah-samarbeid

Men - Vålerengas nye spiss innrømmer at Mohammed Fellah var en viktig grunn for å velge Oslo-laget som sin neste arbeidsgiver.

- Vi har spilt mange kamper sammen for U23-landsalget, og Fellah har en egen evne til å slå om seg med gode baller. Forhåpentligvis får jeg ligge på topp, mens han ligger like bak og forer meg med baller. Det er i alle fall noe som har fungert bra før.

- Fellah er en spiller jeg gleder meg veldig til å spille sammen med, sier den ferske Vålerenga-spilleren til VG Nett.

Vil føre Vålerenga til toppen

Før sesongen kunne spisstalentet gått til Aalesund, men takket nei. Da Vålerenga kom på banen, var dog tonen en annen.

Artikkelen fortsetter etter bildet!

VIL FORSTERKE: Leder for Vålerengas sportslig utvalg, Håvard Lunde. Her fra et evalueringsmøte i juni. Foto: NTB Scanpix


- Det er en større klubb, en klubb som skal og bør slåss i toppen, noe jeg håper å bidra til at vi vil gjøre.

- Samtidig er det nok også lettere å komme seg videre i karrieren om du spiller i Vålerenga enn i Odd. Som alle andre gutter på min alder, så er det selvsagt målet.

Varsler flere kjøp

Alderen var også en viktig grunn til at Børven, som har et solid snitt med 0,4 mål per seriekamp i sin tre år i Odd-trøye, var så sterkt ønsket av Oslo-laget.

- Dette er en spiller som passer veldig godt inn i vår profil. Han er ung, har gode holdninger, og med videresalgspotensial.

- Vi har tenkt strategisk, og er fornøyd med å ha fått vår mann, sier leder for sportslig utvalg i Vålerenga, Håvard Lunde, til VG Nett.

Samtidig varsler Lunde at Børven neppe blir sommerens siste Vålerenga-ervervelse.

- Det er større sjanse for at det kommer noen flere inn, enn at det ikke gjør det.

Mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Odd

Flere artikler

  1. Børven klar for Vålerenga

  2. Fellah om drømmescoringen: - Akkurat der jeg siktet

  3. Andresen: - Ricketts kan gå rett inn på laget

  4. Andresen tror Odd fikk svi etter VIFs United-opptur

  5. Nielsen-show da VIF vant

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder