I SVART: Canal Digitals kunder har ikke lenger tilgang til TV 2 Sport. Her Sander Post og Gustav Valsvik i oppgjøret mellom Aalesund og Sogndal som ble den siste eliteseriekampen selskapets kunder fikk se - i denne omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix/Knut Arne Hansen

I SVART: Canal Digitals kunder har ikke lenger tilgang til TV 2 Sport. Her Sander Post og Gustav Valsvik i oppgjøret mellom Aalesund og Sogndal som ble den siste eliteseriekampen selskapets kunder fikk se - i denne omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix/Knut Arne Hansen

TV 2 Sport gått i svart for Canal Digital-kundene

... og om én uke kan også TV 2 Zebra forsvinne

(VG Nett) Er du kunde hos Canal Digital var søndagens oppgjør mellom Aalesund og Sogndal det siste eliteserieoppgjøret du får sett på TV 2 Sport - i denne omgang.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

«Sendingene fra TV 2 Sport er stoppet av TV 2. Vi beklager på det sterkeste.», er beskjeden som møter Canal Digitals kunder, som ønsker å se på TV 2 Sport.

«TV 2 mener Canal Digital misligholder avtalen. Vi beklager situasjonen som har oppstått, og som dessverre rammer våre seere. TV 2 har gitt Canal Digital et fornyet avtaletilbud.», skriver TV 2.

Dette avtaletilbudet har Canal Digital svart på, og er i dialog med TV-kanalen.

- Vi er i dialog med TV 2, og ønsker å finne en løsning. Det er to parter som må bli enige først, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen hos Canal Digital Norge til VG Nett.

Nylig lanserte TV 2 en egen sportskanal med sending hele døgnet. Denne har også gått i svart for Canal Digitals kunder.

Pettersen vil ikke oppgi hvor mange kunder som blir berørt av at TV 2 nå stenger signalene.

- Det er altfor mange, men vi lover å holde kundene løpende orientert med hva som skjer, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NYTT TILBUD: TV 2 opplyser sine seere om at de har gitt Canal Digital et fornyet avtaletilbud, og beklager at kanalens sendinger ikke er tilgjengelig for Canal Digitals kunder. Foto: Knut Arne Hansen


Eliteserien gratis på nett-TV

Dersom selskapene ikke kommer til enighet innen kort tid, vil Canal Digitals kunder ikke få sett eliteseriekampene TV 2 Sport sender lørdag. Kampene hovedkanalene Max, TV 2 Zebra og TV 2 vil bli uberørt.

GRATIS PÅ NETT-TV: Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital synes det er trist at deres kunder nå ikke får sett TV 2 Sport. Likevel gir de kundene muligheten til å følge eliteserien gratis på nett. Foto: Canal Digital

- Dette er veldig trist for våre seere, men også for norsk fotball og oss. I disse dager burde alle være opptatt av å bygge norsk fotball, fortsetter Pettersen.

Canal Digital har likevel funnet en løsning som gjør at deres kunder fortsatt skal kunne følge sitt lag i eliteserien.

«Dersom vi ikke finner en løsning med TV2 Sport, vil disse kundene i stedet få fri tilgang til eliteserien via nett-tv fra 23. juni og ut årets sesong. Tilgang vil da bli tilgjengeliggjort ved å logge seg inn på MinSide.», skriver selskapet.

Satte ned prisen

Bakgrunnen for at TV 2 nå stenger signalene til TV 2 Sport for Canal Digitals kunder skal være at selskapet 1. mai satte ned prisen for TV 2 Sport fra 169 til 70 kroner.

- Det fremstår som rimelig spesielt at TV 2 Sport verdsettes til null kroner i en tvunget kombinasjon med engelsk fotball hos andre aktører, mens vi som prissetter produktet blir straffet fordi prisen ut til kundene er for lav. Vi bestrider derfor denne hevingen, sa Kenneth Tjønndal Pettersen, da det ble kjent at TV 2 hadde hevet avtalen med selskapet.

MÅTTE TA GREP: Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy forteller at TV2 måtte heve kontrakten med Canal Digital. Foto: TV 2

- Canal Digital har misligholdt avtalen med TV2 når det gjelder den kanalen som er omtalt. Det har vi vært nødt til å slå ned på, sa kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy til VG Nett tidligere i juni.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags punkter i kontrakten han mener Canal Digital har brutt, men understreker at TV2 ikke kan ha det slik at man kan gå vekk fra deler av en avtale som er inngått.

- Vi jobber jo hver dag for at kanalene våre skal nå ut til så mange som mulig, men vi blir også nødt til å ivareta våre egne interesser, sier han.

TV 2 Zebra kan forsvinne

Canal Digital opplyser også at deres kunder med kabel-TV fra og med 2. juli kan miste TV 2 Zebra.

«Canal Digital Kabel TV er i forhandlinger med TV 2 Gruppen om formidling av TV 2 Zebra. Det kan bety at vi fra og med 2. juli ikke har mulighet til å sende denne kanalen. Vi etterstreber å komme til enighet med TV 2 Gruppen før oppsigelsestiden utløper. Vi beklager at du som kunde rammes av dette.», skriver de på sin hjemmeside.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder