MØTER STENGTE DØRER? Davy Wathne tror han kan få problemer med å komme tilbake til Norge om han ikke får papirene i orden til avreise. Her er han avbildet på Ullevaal i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Lettet TV 2-Davy løste reisetrøbbel

(VG Nett) Davy Wathne (62) hadde ikke papirene i orden - dagen før avreise til EM i Polen og Ukraina.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Årsaken var at Wathne er amerikansk statsborger, og derfor trenger et nytt Schengen-bevis hvert andre år på at han har arbeids- og oppholdstillatelse i Norge.

Klokken 10.05 i morgen tar TV 2-profilens fly av mot EM-sluttspillet, men tidligere i dag var han usikker på om han i det hele tatt kunne reise.

- Jeg har sittet i kø i fem dager hos politiet i Åsane. Da jeg endelig kom frem til luken, så virket ikke apparatet som fikser dette. Politidamen sier at jeg ikke kan reise, men hva skjer om jeg reiser? Det kan ingen svare på, fortvilte Wathne.

Ved 13.30-tiden i dag fikk han imidlertid et brev utskrevet fra politiet. Der skriver bergenspolitiet at brevet er et bevis på at han ikke vil ha noe problem med å komme tilbake til Norge når EM er over - til tross for at han ikke har Schengen-beviset han egentlig trenger.

- Det er greit å kunne komme hjem igjen til landet der du har alt som betyr noe for deg. Det er enklere enn å måtte gå med en gnagende uvisshet om du blir stoppet på flyplassen eller ikke, sier Wathne.

Deportert?

Wathne ble født i USA, men kom til Norge som ettåring. Han beholdt imidlertid sitt amerikanske statsborgerskap, og det er dette som skapte trøbbel for TV-fjeset.

- Jeg har bodd i Norge i 60 år og betalt skatt i 40 av dem, så det blir litt komikbeld om jeg blir nektet adgang til riket, sa han i formiddag.

Wathne trodde ikke det ville bli noe problem å reise ut av landet, men at han ville får trøbbel på hjemveien - om ikke han fikk dette brevet fra politiet.

- Det er når jeg skal hjem fra Ukraina og til min datter i Amsterdam. Hva skjer da? Blir jeg deportert til USA? Politidamen sa bare til meg at det ikke er enkelt å være utlending i Norge, sa han.

Trodde på løsning

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sa til VG Nett i formiddag at han håpte saken ville løse seg.

- Vi må inntil videre tenke at dette løser seg. Davy er en viktig brikke for oss i EM, så vi satser på at dette bare er en litt oppjaget og stressende situasjon, men at han er på plass i Polen i løpet av morgendagen, sa han.

- Hva gjør dere om Davy ikke kan reise?

- Da står skyggetroppene klare til å rykke inn. Sånn er det i TV, da dukker de som i skjul har skaffet seg visum og akkreditering på egenhånd opp. Hvis Davy ikke kommer seg av gårde, er han nok ferdig, lo Jansen Hagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder