Stabæk og Gunnarsson var i møte i kveld

Olsen: - Han står på listen vår over aktuelle spillere

AVSLUTTET: Veigar Pall Gunnarsson og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten. Her er Pall Gunnarsson i en kamp mot Haugesund tidligere i år. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Gunnarsson frigitt av Vålerenga

(VG Nett) Vålerenga opplyser at Veigar Páll Gunnarsson er frigitt av klubben og kan finne seg en ny klubb om han ønsker det.

 • Christine Bergby

Artikkelen er over syv år gammel

Vålerenga skriver på sin nettside at kontrakten mellom dem og Veigar Pall Gunnarsson er avsluttet, etter at partene var enige.

- Samarbeidet mellom Vålerenga og Veigar Pall Gunnarsson har ikke vært så fruktbart som vi hadde håpet og trodd. Veigar har ikke fått ut potensialet sitt her i klubben og vi har derfor blitt enige om å avslutte kontraktsforholdet. Vi ønsker Veigar Pall Gunnarsson lykke til med veien videre, sier leder i sportslig utvalg i Vålerenga Fotball, sier Håvard Lunde til VIF sine hjemmesider.

Gunnarsson har spilt 23 obligatoriske kamper for Vålerenga, og scoret tre mål. Spilleren selv sier at det ikke er noe dramatisk i enigheten om å avslutte kontrakten.

- Oppholdet mitt i Vålerenga har ikke blitt som vi håpet da jeg skrev under i fjor sommer. Det er ikke mer komplisert eller dramatisk enn det. Når vi nå har blitt enige om en sluttavtale, er det en løsning både jeg og klubben er fornøyd med, sier Veigar Pall Gunnarsson til VIF sine hjemmesider.

Møte med Stabæk

Gunnarsson sa tidligere i sommer til VG Nett at han føler seg dårlig behandlet av Martin Andresen. Og at han ikke har blitt byttet ut når det er hele laget som ikke har prestert.

Inge André Olsen sier til VG Nett at de har fått tillatelse av VIF til å snakke med Veigar Pall Gunnarsson, også før kontrakten med VIF ble opphevet.

- Veigar er en spiller vi har hatt møter med også tidligere. Men det stemmer at vi hadde et møte i dag. Han står på listen vår over aktuelle spillere til å forsterke stallen, sier Olsen til VG Nett.

Mye skal klaffe

Han forteller videre at de jobber med flere spillere parallelt, men at Gunnarsson er en spiller de kjenner godt og som naturligvis vil være aktuell for Stabæk å hente inn.

- Men mye skal klaffe for at du skal få på plass en avtale. Både spillerens betingelser, vår økonomi og mye annet, sier han videre.

- Nå venter en helg som det ikke skjer så mye fotball, så da tar vi ting litt som det kommer - men mye kan skje. Men vi jobber altså med flere spillere, avslutter han.

Etter møtet med Stabæk la ikke Gunnarsson skjul på at de diskuterte en mulig overgang til Stabæk.

- Selvfølgelig snakket vi om jeg skal tilbake til Stabæk, men vi får se de neste dagene, så han til TV2 etter møtet.

Omdiskutert overgang

Gunnarsson sin overgang til Vålerenga var omdiskutert. Det ble avslørt at han ble solgt for kun en million kroner, selv om Stabæk hadde fått bud på fem millioner kroner fra Rosenborg. I tillegg til overgangssummen på en million kroner betalte Stabæk fire millioner kroner for en opsjon på 16-år gamle Herman Stengel. Det gjorde at Nancy kun fikk 500. 000 kroner (50 prosent av overgangssummen).

Opsjonsavtalen på Stengel ble aldri godkjent av NFF eller VIF-ledelsen, så det endte med at Stabæk fikk et lån fra Vålerenga på to millioner kroner i stedet for det avtalte Stengel-beløpet.

Saken blir etterforsket av politiet og fire personer er siktet for grovt økonomisk utroskap.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. Dette er politiets viktigste Gunnarsson-bevis

 2. - Ville aldri brukt mer enn 1,5 mill. på Gunnarsson

 3. Gunnarsson: - Er jeg verdt så lite?

 4. Haakonsen synes Gunnarsson ble for dyr

 5. Steen Jensen i SMS: - Behøver ikke si at vi stjal og løy

Fra andre aviser

 1. Krevde 7 millioner av Rosenborg - Vålerenga betalte 1 million

  Aftenposten
 2. Avviste alle beskyldninger om lovbrudd

  Aftenposten
 3. Prisen på en fotballspiller

  Aftenposten
 4. Gunnarsson ferdig i VIF

  Aftenposten
 5. Avviste alle beskyldninger om lovbrudd

  Fædrelandsvennen
 6. Prisen på en fotballspiller

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder