Wangberg ødela for Brann: – Surt

(Tromsø - Brann 1-1) Det så ut til å bli en perfekt serieåpning for Brann. Men så dukket en gammel kjenning opp.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi ønsker å spille gjennom midten, vi ønsker å sette opp kantene våre. Det var vi ikke spesielt gode på i dag. Det stemte ikke helt, så vi har mye å jobbe med på trening før neste kamp mot Viking. Vi er i gang nå, så det er fint at kampene kommer tett. Det er bare å nullstille, sa målscorer Simen Wangberg til NRK.

Les også: LSK-seier etter selvmål på overtid

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Hjemmepublikumet hadde nesten gitt opp etter Jakob Orlovs nydelige lobb. Så fikk Tromsø en corner i siste spilleminutt, Morten Gamst Pedersen slo ballen perfekt til Wangberg som løp til fremste stolpe og headet inn 1-1. Tromsø jublet som om de hadde vunnet kampen.

– Det kjennes litt surt, men Tromsø var bedre enn oss i 2. omgang. Vi fikk ett poeng, noe som er deilig. Det er ikke ofte vi klarer det på Alfheim, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

SIKRET POENG: Simen Wangberg stanget inn 1-1 mot gamleklubben Brann søndag. Her jubler han med Morten Gamst Pedersen (t.v.), som slo corneren. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

16 sekunder etter avspark

For Brann var det beste laget på Alfheim, det lugget veldig for Tromsø som var svært passive og slet med skape store farligheter i angrep. Brann hadde to målsjanser før sidebytte og rett etter pause fikk de betalt:

16 sekunder etter avspark sendte Gilli Rólantsson en høy ball i bakrommet mot Orlov. Svensken var iskald og lobbet ballen over keeper Gudmund Kongshavn og Brann tok ledelsen i Ishavsbyen, som var på frysepunktet søndag kveld.

Mange stusset over at Brann-trener Lars Arne Nilsen vraket Torgeir Børven og spilte med Orlov på topp i serieåpningen. Men svensken svarte altså på tiltale.

Les også: Pedersen med kontroversiell takling i Godset-seier

BRANN-JUBEL: Jakob Orlov (skjult bak) ga Brann ledelsen i Tromsø. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

– Ekstremt stor forskjell

Hjemmelaget prøvde å svare. Men noe konstant press klarte ikke Bård Floviks menn å legge på gjestene. Thomas Lehne Olsen fikk en stor mulighet kvarteret før slutt, men fjorårets TIL-toppscorer blåste ballen over mål.

Men i det 90.ende minutt dukket altså kaptein Wangberg opp og gjorde kvelden til en nedtur for sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg er for så vidt fornøyd med å få ett poeng, men jeg har følelsen av at vi hadde litt for høye skuldre den første timen. Men det er ekstremt stor forskjell på tap og å berge poeng på slutten. Både med tanke på tabellen, men også med tanke på å unngå hjemmetap, sa TIL-trener Bård Flovik.

Les også: Scoret hat trick for Stabæk

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder