...men bare ler av Flo-pasningen

Jostein Flo: - Han synes Godset spiller god fotball

Manchester City hjelper drammenserne i gullkampen i eliteserien

SERIELEDER OG LIGAMESTER: Manchester City-manager Roberto Mancini har i følge SIFs sportssjef Jostein Flo sansen for fotballen drammenserne viser. Foto: Scanpix / Pa Photos

Roberto Mancini imponert av Strømsgodset

DRAMMEN (VG Nett) Manchester City-manager Roberto Mancini har fått sansen for Strømsgodset og nå får drammenserne hjelp av Premier League-giganten i gullkampen

  • Sondre Nilsen

Artikkelen er over syv år gammel

- Mancini har sett et par-tre Strømsgodset-kamper og har sagt at Godset spiller god fotball og at han har veldig sansen for måten vi spiller på - at han liker såkalt spillende lag som oss, sier sportssjef Jostein Flo til VG Nett.

Og forrige uke ble det klart at Strømsgodset får hjelp av Manchester City i jakten på seriegull - i form av lån av det norsk-somaliske midtbanetalentet Abdisalam Ibrahim (21) ut sesongen. I følge Drammens Tidende kunne nemlig City leid ut Ibrahim til en langt bedre klubb, men ville at Godset skulle få hjelp i gullkampen.

- Jeg vil også si at Ibrahim hadde et spesifikt ønske om å komme hit. Dessuten er det veldig positivt at han er norsk og dermed lett å integrere, sier Godset-trener Ronny Deila.

City-spilleren er etter alle solemerker klar for spill fra 1. august.

City er i Drammen hver måned

Samarbeidet mellom Godset og Premier League-mesterne har vart i et par år og ser altså ut til å utvikle seg svært positivt for drammenserne.

- Vi har et utrolig godt samarbeid, som har blitt veldig fruktbart for oss, fortsetter Deila.

Flo forteller til VG Nett at Godset og City kjenner hverandre svært godt nå. Representanter fra Manchester-klubben kommer til Drammen hver måned, samtidig som at SIFs støtteapparat drar motsatt vei i blant. Ved disse møtene utveksles erfaringer og kunnskapsbaser, slik at for eksempel Godsets fysioterapeut snakker med Citys fysioterapeut og så videre.

Konfidensiell avtale

Tidligere har Mohammed Abu, Omar Elabdellaoui og Razak Nuhu kommet på lån fra storklubben. Sistnevnte er fortsatt i Godset og tilhører akademiet Right to Dream, som driftes av Manchester City.

- Samarbeidet har vært veldig nyttig for oss. Men City tjener også på det. Abu har vi bygget opp, og Elabdellaoui har utviklet seg hos oss. City vet at vi er gode på å utvikle spillere, sier Flo.

Det er grunn til å tro at disse utlånsavtalene er svært gunstige for Strømsgodset, uten at Flo vil si noe om det.

- Avtalen mellom oss er konfidensiell og jeg kan ikke gå inn på økonomi og kontraktsdetaljer, sier han.

Videre utelukker Flo at det vil komme flere spillere fra den styrtrike klubben i dette overgangsvinduet.

Samarbeidet innebærer også spillere kan gå motsatt vei. Og denne sommeren sender Godset sin første spiller til Manchester City. Bersant Celina (15) skal bli en del av klubbens akademistall.

Mancini lo av Flo-pasningen

Flo forteller videre om sitt ene møte med Mancini.

- Jeg spurte om han hadde noe kjennskap til Flo-pasningen. Det hadde han ikke, så jeg forklarte han den. Da lo han, så jeg tror ikke han var noe fan av den, sier SIFs sportssjef.

Saken fortsetter under bildet ...

FLO-PASNINGEN: Jostein Flo ble berømt for Flo-pasningen på landslaget på 90-tallet, men hos Roberto Mancini møtte den latter. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG


- Jeg er jo egentlig Leeds-tilhenger, men vi i Godset har nok blitt litt City-supportere etter hvert.

- Og da kan dere kanskje feire seriegull to ganger i året?

- Ja, det hadde jo vært fantastisk.

Etter mandagens 2-1-seier mot Sandnes Ulf leder Strømsgodset eliteserien med fire poeng ned til Molde etter halvspilt sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder