NY LANDSLAGSSJEF: Det engelske fotballforbundet ønsker seg West Bromwich-manager Roy Hodgson som ny landslagssjef. Foto: Nick Potts, Pa PHotos

NY LANDSLAGSSJEF: Det engelske fotballforbundet ønsker seg West Bromwich-manager Roy Hodgson som ny landslagssjef. Foto: Nick Potts, Pa PHotos

Hodgson kan bli engelsk landslagssjef

Alsaker: Hadde vært utenkelig for ett år siden

(VG Nett) Det engelske fotballforbundet har kontaktet West Bromwich med en forespørsel om å snakke med Roy Hodgson i forbindelse med jobbens som Englands landslagssjef. Den har klubben godtatt.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Så tidlig som i 2000 var Hodgson én av tre kandidater til å ta over det engelske landslaget, men Sven-Göran Eriksson fikk jobben den gangen. Det er først og fremst som trener på klubbnivå West Brom-treneren er mest kjent.

- Utenkelig for ett år siden

- Umiddelbart tenker jeg at det bare viser hvordan timing virker i dette gamet. Det hadde vært fullstendig utenkelig for et drøyt år siden. Sånn er denne dynamikken, og Hodgson er den solide landslagssjefen som har gjort det bra i flere land og har erfaring som en landslagsjef skal ha, sier TV2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker til VG Nett.

POSITIV TIL HODGSON: Øyvind Alsaker, her på Ullevaal stadion under en landskamp i 2009. Foto: Helge Mikalsen, VG

Han mener Hodgsons største svakhet er at han selv ikke er noen profilert trener og at det kan svekke trenergjerningen hans i møte med Englands aller største stjerner.

Alsaker understreker likevel at det kan virke som Englands fotballforbund har gjort en grundig jobb.

- Jeg tror det var lurt av FA å trekke pusten etter at Capello røk. At de brukte tid og ikke hoppet på for eksempel Redknapp som var i gullkampen og brennhet på alle mulige måter, sier Alsaker videre, som ikke er sikker på om dette vil være en permanent eller kortsiktig løsning med tanke på det nært forestående EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Lang trenerkarriere

Hodgson startet sin trenerkarriere i svenske Halmstad, siden den gang har han blant annet ledet det sveitsiske landslaget til VM i 94 og EM i 96. 64-åringen har også trent klubber som Viking, Fulham og Liverpool, før han tok over ansvaret i West Bromwich.

8. februar ble det kjent at Fabio Capello trakk seg som engelsk landslagssjef. Stuart Pearce har ledet landslaget siden den gang.

I flere måneder har det vært spekulert i hvem som skulle ta over for Capello, og Tottenham-manager Harry Redknapp har lenge virket å være den heteste kandidaten.

APP: Test VGs sportsapp her!

Hodgson har også vært nevnt flere ganger, og nå har altså det engelske fotballforbundet bedt West Brom om tilatelse til å prate med ham.

- Roy er den eneste manageren vi har tatt kontakt med, og er i rute med tanke på tiden vi satte oss til å finne en erstatter etter Faboi Capellos avgan. Videre samtaler vil skje med Roy og mine kollegaer før vi kommer kommenterer saken ytterligere, sier styreleder i FA David Bernstein til fotballforbundets hjemmeside.

- Roy er en stolt engelskmann, og vi skjønner hvorfor han vil snakke med FA om denne prestisjetunge jobben, sier West Broms styreformann Jeremey Peace ifølge klubbens egen hjemmeside.

- Han har gjort en fantastisk jobb de 15 siste månedene, fortsetter han.

West Bromwich er for tiden i forhandlinger med Hodgson, med tanke på å forlenge kontrakten som går ut 30. juni.

VG Nett kommer tilbake med mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder