Semb: - Tror vi får et veldig bra A-landslag på sikt

NETANYA/OSLO (VG Nett) Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser svært så lyst på norsk landslagsfotballs fremtid nå som stammen i dagens bronsevinnende U21-generasjon er klare for å ta steget opp på A-landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det har vært fantastiske opplevelser for spillerne og alle som har vært med ned. Vi har spist kirsebær med de store. Jeg er stolt over gjengen som har vært her. Jeg tror dette slår positivt ut og at vi får et veldig bra A-landslag på sikt, sier Semb til VG.

VG DIREKTE: Studio, chat og live fra EM-semifinalen

Toppfotballsjefen mener at Norge på ingen måte var sjanseløse, selv om det til slutt endte med 0-3 tap mot storfavoritt Spania i semifinalen.

OPTIMIST: Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser lyst på fortsettelsen for norsk landslagsfotball etter bronsen i U21-EM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

- Nei, vi var ikke det. I første omgang ble vi kjørt skikkelig. Men Ørjan Håskjold Nyland holdt oss inne i kampen, sier Semb.

Han mener Norge hadde muligheter på både dødballer og klarte å legge et visst trykk på det som nok er verdens beste U21-lag etter pause.

BILDESERIE: Se bildene fra semifinalen mellom Norge og Spania

Semb, som var den som ledet U21-landslaget til EM-bronse i 1998, vil ikke si at respekten for motstanderen var for stor i kveld.

- Nei, det gikk ikke på respekten, men at vi ikke var tette nok i midtbaneleddet, de satte oss under press med stor bevegelse og det at de er et ballsikkert lag, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder