Slik kan Sverige gå videre etter tap mot Italia

TOULOUSE (VG) (Italia - Sverige 1-0) Eders scoring på slutten gjorde svenskenes EM-vei videre vanskelig. Men håpet om avansement lever.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bare tre minutter før slutt mislyktes Andreas Granqvist i å stoppe Eder, som dermed sendte vinnermålet i hjørnet bak en sjanseløs Andreas Isaksson.

– Jeg skled da han skulle skyte. Det var en fin avslutning i hjørnet, men det skal ikke få skje, sier Granqvist, som i pressesonen etter kampen var blant de siste svenskene på plass.

Les også: Italia-helten var uønsket

For å gå videre i EM nå kan Sverige måtte komme til å trenge seier mot Belgia i Nice i lagets siste kamp. Det vil føre svenskene opp på fire poeng, noe som sannsynligvis holder til å bli nummer tre i gruppen og avansere som en av fire treerlag (av seks). Seier kan også gi andreplass, og det er også mulig å avansere med uavgjort. Men det krever spesiell flyt i resultatene i de gjenstående kampene.

Som hvis Belgia spiller 0-0 i sine to siste kamper, og Italia slår Irland 2-0.

Sikkert er det i alle fall at tap mot Belgia vil bety slutten på EM-eventyret.

Men laget var svært nær poeng mot Italia. 84 minutter var spilt da kampens første sjanse kom i Toulouse: Marco Parolo headet i tverrliggeren og over.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte her!

Før det hadde Sverige klart å styre kampen i store perioder, men uten å komme veldig nær scoring. Italia virket fornøyd med 0-0 fra første spark på ballen.

– Vi gjorde en meget bra kamp. Til tider var vi mye bedre enn italienerne, men vi skapte ikke de helt store sjansene. Å få et slikt mål imot oss på slutten er selvsagt utrolig tungt, sier midtbanespiller Albin Ekdal, som selv gjorde en bra figur på midtbanen

Zlatan Ibrahimovic (34) både bommet og var i offside den ene gangen han var i scoringsposisjon, og leverte ellers en svak kamp i Toulouse.

– Mot Irland gjorde vi det ikke bra, og da vi fikk vi ett poeng. I dag spilte vi bra, og vi fikk ingen poeng. Vi får se hva som skjer i den siste kampen, sier Zlatan i pressesonen, hvor VG og over hundre andre journalister kjemper om å høre stjernespissens tanker.

Dresskledd og med håret i hestehale fremstod han noenlunde i godt humør en halvtime etter kampslutt, men da dommeren blåste av bar det rett i garderoben. Tusenvis av svenske fans på tribunen fikk ikke en takk fra lagets kaptein.

Mens den svenske rettighetshaveren SVTs reporter Jane Björck måtte løpe etter Zlatan for å få et intervju etterpå. Der var det åpenbart at tapet irriterte veldig.

– Vi slipper til som vi ikke hadde gjort på hele kampen, og da straffer de deg, sa 34-åringen og rister litt på hodet.

– Den minste feilen, så straffer de deg. Det visste vi om. Men vi har en kamp igjen. Gjør vi det bra der, kan vi fortsatt kvalifisere oss.

Så du denne? «Sverige er Zlatan og ti andre hentet fra gata»

Straffe?

Helt på slutten headet superstjernen ballen ned til Andreas Granquist i feltet, og han ble tydelig holdt i trøyen av Leonardo Bonucci - uten at dommer Viktor Kasai pekte på straffemerket.

VG I TOULOUSE: Øyvind Brenne og Bjørn S. Delebekk dekker Italia-Sverige.

Muligens hjalp den svenske stopperen litt for mye til, og ikke minst falt i gresset for sent.

– Det var en holding i trøya, men så hjelper Granqvist til litt. Dommeren kan peke på straffermerket, men ofte gjør de ikke det i slike situasjoner. Man ser tydelig at han dras i trøyen og det kan definitivt blåses, sier SVT-ekspert og tidligere Stabæk-spiss Daniel Nannskog.

– Jeg så ikke situasjonen og har ingen synspunkter, er kommentaren til landslagssjef Erik Hamrén.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder