FERDIG I RBK: Jan Jönsson svarte på spørsmål fra pressen på pressekonferansen fredag. Foto: Geir Otto Johansen, VG

Jönsson ferdig i RBK: - Selvfølgelig litt trist

TRONDHEIM/OSLO(VG Nett) Jan Jönsson (52) får ikke fortsette som trener i Rosenborg. Styret i klubben er ikke fornøyde med spillestilen til laget under svenskens ledelse.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Rosenborg kalte inn til pressekonferanse i «Brakka» ved Lerkendal. Der innrømmet Jönsson at han synes det er tungt å forlate klubben.

- Jeg forstår avgjørelsen, men blir selvfølgelig litt lei og trist. Når man begynner å tvile på dette så er det kanskje bra at man tar ny sats. Jeg er enig i at prestasjonen ikke har vært bra, sier Jönsson.

- Har du hatt tillit fra spillerne?

- Ja, det føler jeg at jeg har hatt, sier Jönsson på spørsmål fra VG Nett.

VG Live: Slik var pressekonferansen!
Innspill: Si din mening om sparkingen her!

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg forklarte hvorfor Jönsson ikke får fortsette.

- Vi er ikke fornøyd med måten vi spiller på. Rosenborg må tilbake til røttene med mer fokus på offensiv struktur og samhandling. Janne har en annen filosofi og det er grunnen til at vi nå skiller lag, sier Koteng.

Rosenborg sendte ut en pressemelding tidligere fredag. Der skriver klubben at laget ikke har prestert spillemessig på det nivået de ønsker de siste to sesongene.

- RBK har i de to årene Jan Jönsson har vært hovedtrener blitt nummer 3 både i 2011 og i 2012 i Tippeligaen, og har nådd gruppespillet i Europa League i 2012. Dette er i tråd med klubbens målsettinger, men vi har ikke spillemessig prestert på det nivået vi har ønsket verken i 2011 eller i 2012.

I NORGE: Rosenborg og avtroppende trener Jan Jönsson landet på Værnes flyplass tidligere fredag. Foto: Øyvind Herrebrøden

Kom fra Tyskland

Rosenborg landet Værnes flyplass utenfor Trondheim fredag kveld etter bortekampen mot Bayer Leverkusen i Europa League i går. VG Nett spaserte med en rolig Jan Jönsson i ankomsthallen.

- Kan du si noe nå?

- Nei, men snart, var svenskens korte svar.

Treneren kom gående bak spillegruppen. Mikkel Diskerud kom først og jogget forbi de ventende journalistene.

Resten av laget ble stående fast bak en låst dør og da en vekter omsider fikk den opp, gikk hele laget, sammen med blant andre sportslig leder Erik Hoftun og styreleder Ivar Koteng, til den ventende bussen.

Jakter ny trener

Jönsson tok over som trener før 2011-sesongen, etter at Nils Arne Eggen korte «vikariat» i 2010.

Jönsson fikk beskjed på tirsdag om at han var ferdig som trener. Prosessen med å finne en ny hovedtrener startet allerede da.

Styreleder Koteng sier at de har rundt ti aktuelle kandidater til jobben. U21-landslaggsjef Per Joar Hansen er en av dem.

Hansen sier imidlertid til VG Nett at han ikke har vært i kontakt med klubben i forkant av kveldens pressekonferanse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder