Kepa-tabbe, straffemiss og Mané-dobbel da Liverpool vant storkampen

(Chelsea – Liverpool 0–2) Hardtsatsende Chelsea var sjanseløse mot Liverpool da danske Andreas Christensen (24) ble utvist, før Kepa Arrizabalaga (25) vartet opp med en fryktelig keepertabbe og serverte ballen til tomålsscorer Sadio Mané (28).

 • Per Opsahl

– Det var en tøff kamp, men det røde kortet gjorde det lettere for oss. I andre omgang skapte vi mange sjanser, scoret to mål og vant fortjent, oppsummerte en smilende Mané til Sky Sport.

Det tok tid før oppgjøret på Stamford Bridge tok fyr, men et par minutter før sidebytte begynte den avgjørende dramatikken.

VG Live: Fyldig referat fra kampen

Mané jaget et gjennomspill fra Henderson, og fikk med seg Christensen på en skikkelig løpetur. Det var rått parti, og dansken rev ned Mané før Kepa klarerte. En desperat manøver, som det først så ut til at han skulle slippe unna med da dommer Paul Tierney bare ga gult kort.

Men etter å ha studert videobildene dro kamplederen frem det røde, og sendte dansken av banen.

UTVIST: Andreas Christensen (i midten) har nettopp fått det røde kortet. Lagkameratene Jorginho (t.v.) og N`Golo Kante fortviler sammen med lagkameraten. Foto: MICHAEL REGAN / X01348

– Det var en glimrende pasning fra Henderson. Da han (Christensen) felte meg, så skjønte jeg at det var rødt kort. Heldigvis for oss fikk han det, sa Mané om det som ble nøkkelsituasjonen.

Den forrige Chelsea-spilleren som ble utvist i en ligakamp mot Liverpool var for øvrig nåværende Chelsea-manager Frank Lampard i februar 2009.

– Førsteomgangen var veldig jevn, og det røde kortet endrer mønsteret i kampen, praten jeg tar i pausen og fører til at jeg må legge om. Det ville uansett blitt vanskelig i 2. omgang. På mange måter er jeg mer fornøyd med denne kampen ett seieren mot Brighton mandag. Spillerne viste innsats og karakter, og jeg fikk mange positive svar i dag, sa Lampard til BBC.

Han var ikke overbevist om at det røde kortet var korrekt.

– Jeg ble litt overrasket da dommeren ga gult først, og så endret. Hadde han gitt rødt med en gang, så ville det gitt mer mening å holde på det, mente Lampard.

FULL POTT: Jürgen Klopp gestikulerer på Stamford Bridge, og Liverpool har åpnet med to seirer. Foto: NEIL HALL / POOL

Lagene gikk til pause på 0–0, men Liverpool hadde et klart psykisk overtak før de siste 45 minuttene. Lampards plan ble å trygge defensivt, og midtstopper Fikayo Tomori ble byttet inn til fordel for nyinnkjøpte Kai Havertz, som uansett ikke hadde imponert.

Det tok bare fem minutter før Liverpool rev Chelseas plan i filler. Etter et fint angrep la Roberto Firmino inn, Mané kom seg fri fra oppasser Reece James og stanget vakkert inn 0–1-målet.

Det skulle komme mer fire minutter senere, servert på sølvfat av verdens dyreste keeper.

KJEMPEBRØLER: Kepa Arrizabalaga har nettopp servert ballen til Sadio Mané, som ordner 2–0-scoringen. Foto: Neil Hall / Pool / EPA POOL

les også

Son ble historisk da Tottenham vant syvmålskamp: – Det er en ære

Fryktelig keepertabbe

Tomori sendte et tilbakespill til Kepa. Sisteskansen hadde både tid og rom, men sendte ballen rett i bena på Mané. Han ordnet enkelt sitt andre mål for kvelden, og Kepa skal få store problemer med å beholde plassen i laget når Edouard Mendy trolig blir hentet fra Rennes i løpet av kort tid.

– Min jobb som manager er å prøve å gi Kepa selvtillit. Det var en klar tabbe, og han godtok det. Jeg vil ikke si noe mer om situasjonen, sa Lampard.

I løpet av noen få minutter så det altså ut til å være «game over». Men et drøyt kvarter før full tid ble Timo Werner felt av innbytter og Liverpool-debutant Thiago, og Chelsea fikk straffe. En herlig kveld for de røde toppet seg da Alisson gikk til høyre og reddet straffen fra Jorginho.

STOR REDNING: Alisson kaster seg til venstre og plukker straffen fra Jorginho, som kunne gitt ny spenning i kampen. Foto: MATT DUNHAM / X01449

Alisson vartet opp med en ny god redning i det 84. minutt på en avslutning fra Tammy Abraham.

Klopp: – Elsket begge målene

Mané var nær hat trick da han på overtid skjøt fra distanse. Ballen skiftet retning i Tomori før Kepa reddet. Samme mann stoppet også Mohamed Salah i sluttsekundene.

Liverpool har dermed fått en nærmest perfekt åpning på Premier League-sesongen, og står med full pott etter to kamper.

– Det var en super kamp, virkelig god fra begge lag. Chelsea er ett topplag, og jeg likte veldig godt det vi leverte i første omgang selv om vi ikke scoret. Jeg elsket begge målene av ulike grunner. En topp heading, meg jeg elsker bevegelsen fra Sadio som sørger for at han er i posisjon til å score, sa en meget fornøyd Klopp til Sky Sports.

PS! Chelsea-manager Lampard og Liverpool-manager Klopp takket hverandre pent for kampen. De to havnet i en voldsom krangel i juli, men i kveld var det ingen betydelige uenigheter mellom de to.

Premier League

SVUTMP
1Everton5410147713
2Liverpool64111514113
3Aston Villa5401125712
4Leeds United6312129310
5Crystal Palace631289-110
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Mener Klopp brøt managerkoden: – Det ble arrogant

  Managerkrangelen mellom Frank Lampard og Jürgen Klopp fortsetter. Ifølge The Guardian mener Chelsea-manageren at den…

Mer om

 1. Premier League
 2. Chelsea FC
 3. Liverpool FC

Flere artikler

 1. Jota debuterte med scoring da Liverpool vant toppkampen

 2. VAR-drama og skrekktakling i Merseyside-derbyet

 3. Dobbel festaften for Liverpool: Fikk ligatrofeet for første gang på 30 år

 4. Skjelte ut Klopp – angrer på språkbruken

 5. Salah-hat trick reddet Liverpool i ellevilt måldrama mot Leeds

Fra andre aviser

 1. Utvisning og keepertabbe hjalp Liverpool til seier

  Aftenposten
 2. Dette øyeblikket har Liverpool-fansen ventet på i 30 år: – Vi har fortjent det

  Aftenposten
 3. Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

  Aftenposten
 4. Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

  Bergens Tidende
 5. Dette øyeblikket har Liverpool-fansen ventet på i 30 år: – Vi har fortjent det

  Fædrelandsvennen
 6. Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no