Hva er dette?

ARROGANT? Virgil van Dijk i kampen mot Chelsea. Foto: MICHAEL REGAN / REUTERS

Van Dijk omtales som «lat og nonchalant»: − Vi smiler av kritikken

Virgil van Dijk (29) er blitt hedret for å stenge Liverpool-forsvaret – men nå kommer også kritikk.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er dagens oddstips!

Nederlenderen gjorde en feil i åpningsmatchen mot Leeds, men Liverpool rodde likevel i land seieren til slutt.

Allerede den gang sa tidligere Liverpool-stjerne Jamie Carragher på Sky Sports at van Dijk var «arrogant» etter at Leeds-spilleren Patrick Bamford satte ballen forbi en hjelpeløs Alisson.

Fredag er det mulig å hente 215 millioner kroner i Eurojackpot! Trykk her hvis du ønsker å spille!

Nå har også den nederlandske europamesteren fra 1988, Wim Kieft, kommet med kritiske uttalelser om sin landsmann. Kieft bruker ordene «lat og nonchalant».

– Han er ikke skarp, han oppfører seg med både landslaget og Liverpool som en sluknet stjerne. Han viser litt for mye at han ikke liker sine medspillere, skriver Kieft i sin spalte i Telegraaaf.

les også

Klopp om sin nye mann: – Han gir oss så mange muligheter

– Samtidig er han selv lat og nonchalant. Han gjør feil og stikker ofte fra den defensive jobben. Med sin status burde han går foran i slaget, fortsetter Wim Kieft.

– Det tok Van Dijk lang tid å komme seg til det internasjonale toppnivået. Han har vært der i omtrent to sesonger nå, men det er viktig at Van Dijk forblir veldig kritisk til seg selv. Miljøet rundt ham spiller også en viktig rolle i dette.

Liverpool Echo karakteriserer det hele som et «forbløffende verbalt angrep».

les også

Nå forklarer sjefen hvorfor storscoreren ikke forsvant

– Jeg tror at vi Liverpool-supportere smiler litt av denne kritikken, sier Torbjørn Flatin, en legende i den norske supporterklubben.

– Han er tilbøyelig til å være litt tilbakelent, men det var Alan Hansen også! Og jeg har ikke noe tro på at han har problemer med lagkameratene, i hvert fall ikke i Liverpool.

– Om det kanskje var litt «shaky» i forsvar før sesongen og mot Leeds, så synes jeg det var et bra svar mot Chelsea. Da hadde de veldig bra kontroll, og han fungerte bra med en ny makker i Fabinho. Så vi Liverpool-supportere er ikke bekymret for van Djik, sier Flaten.

les også

Liverpool-sjef Klopp: Vi kan ikke plutselig gjøre det samme som Chelsea

– Hvem bør han spille sammen med i midtforsvaret?

– Joe Gomez er på en måte den ideelle partneren, men han har vært en del skadet og har slitt litt med å komme i gang. Joël Matip har vært veldig solid, men har også slitt med skader. Fabinho kom inn og gjorde en god vikarjobb sist.

Her kan du spille Eurojackpot før fredag kl. 19.00!

– Liverpool hadde ganske store problemer i midtforsvaret i starten under Jürgen Klopp, men det forandret seg radikalt da van Dijk kom inn. Han har også gjort de ved siden av seg bedre. Han er sjefen, og de andre kan konsentrere seg om sin jobb, mener Torbjørn Flatin.

– Så hvem er best av partnerne?

– Jeg synes de er nokså jevnbyrdige, men Gomez og yngst og hurtigst.

PS! Fotballstatistikknettstedet Squawka skriver at Virgil van Dijk tapte alle de fem luftduellene han var i før pause mot Chelsea (Liverpool vant 2–0 i London).

VGs tips: Liverpool-seier

To divisjoner skiller disse klubbene til daglig. Lincoln Town endte opp på 16. plass av 24 League 1-lag i fjor. Men har begynt inneværende sesong på solid vis med fem seirer på like mange kamper.

Liverpool har bokført to strake ligaseirer over Leeds og Chelsea. I sistnevnte kamp ga de et inntrykk av at de fortsatt er sultne og intense i sitt spill – de var langt mer direkte i overgangene sine enn Chelsea. Nå spilte riktignok London-laget med én mann mindre etter pause, men likevel.

Ligacupen har ikke vært voldsom prioritert under manager Jürgen Klopp – særlig ikke i de første rundene. Vi forventer mer av det samme i katedralbyen Lincoln. Der en del reserver og yngre spillere får sjansen til å skinne.

Oddsspillmessig er Liverpool selvfølgelige favoritter. Men sjekk gjerne lagoppstillingen en time før kampen før du spiller. Da kan for eksempel handikapp-spill eller Over 3,5 mål til 2,15 i singelodds være aktuelt.

Borteoddsen i et vanlig HUB-spill er 1,17, spillefristen er kl. 20.40 og Vsport1 viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Engelsk fotball
 3. Liverpool FC
 4. Virgil van Dijk
 5. Ligacupen

Flere artikler

 1. Heldig Liverpool reddet av selvmål

 2. Wijnaldum om van Dijk-taklingen: – Fullstendig idiotisk

 3. Salah-hat trick reddet Liverpool i ellevilt måldrama mot Leeds

 4. Bielsa kritisk til forsvarsfeil: – Kan ikke ignorere det

 5. VAR-drama og skrekktakling i Merseyside-derbyet

Fra andre aviser

 1. Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

  Aftenposten
 2. Utvisning og keepertabbe hjalp Liverpool til seier

  Aftenposten
 3. Ajax-selvmål ga Liverpool-triumf: – Det var tøft utpå der

  Aftenposten
 4. De Bruyne kåret til årets spiller i Premier League

  Aftenposten
 5. Ajax-selvmål ga Liverpool-triumf: – Det var tøft utpå der

  Bergens Tidende
 6. Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no