AVGJORDE: Nicolas Anelkas ene scoring var nok til å sikre tre poeng i kampen mot Porto. Foto: Reuters

Chelsea et skritt nærmere gull-målet

(VG Nett) (Chelsea - FC Porto 1-0) Carlo Ancelotti ble hentet til Chelsea for å vinne Champions League. Tirsdag kveld tok laget hans seg forbi første hinder - uten å imponere.

Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Vi gjorde en bra kamp. Porto er et godt lag og hadde en del sjanser, ikke minst mot slutten, da vi ble slitne. Dette er et viktig resultat for oss, sier Ancelotti til Sky Sports 2 etter kampslutt.

VG LIVE!Kampen minutt for minutt!

Italieneren, som tok over London-klubben i begynnelsen av juni i år, har nemlig som uttalt mål å vinne klubbfotballens gjeveste pokal.

- Chelsea har gjort det godt tidligere. Fem semifinaler på seks år er bra, men nå trenger vi å vinne. Det håper jeg vi klarer, sa Ancelotti til Chelsea-TV i sitt første intervju på engelsk.

(Saken fortsetter under bildet)

AMBISIØS: Carlo Ancelotti vil vinne Champions League med Chelsea. Foto: AP


Chelsea har aldri tidligere vunnet Champions League. De tok seg til semifinalen i 2004, 2005, 2007 og 2009, og tapte den høydramatiske, helbritiske finalen mot Manchester United i 2008.

Anelka avgjorde

Kvelden begynte ikke så bra, sett med Chelsea-øyne.

Hjemmelaget slet stort i den første omgangen, og så absolutt ikke ut som noe mesterlag. Flere av spillerne trivdes tilsynelatende svært dårlig på det tunge, våte underlaget, og mot slutten av omgangen var det antydninger til pipekonsert fra de blå tilskuerne.

Porto, som vant turneringen så sent som i 2003 med senere Chelsea-trener José Mourinho ved roret, spilte på seg en god del selvtillit før pause.

SPESIAL:VG Nett følger Champions League!

Men få minutter etter hvilen smalt det.

Nicolas Anelka startet kampen som enslig spiss, ettersom Didier Drogba måtte sone etter sin utblåsning mot dommer Tom Henning Øvrebø i fjorårets turnering. Og franskmannen grep sjansen.

Han fikk to kjappe muligheter. Den første reddet Porto-keeper Helton, men den returen dundret Anelka i nettaket fra skrått hold.

- Nicolas er en fantastisk spiller. Han kan spille som enslig spiss, eller sammen med Didier uten problemer, sier Ancelotti.

Fernando utvist

Scoringen punkterte på ingen måte kampen, og ledelsen ble aldri så komfortabel som Ancelotti kanskje kunne ønske.

VG Nett-leser:Med dette spillet kommer vi nok ikke til å cruise gjennom gruppen.Diskuter saken her!

Minutter før slutt gikk Porto-innbytter Radamel Falcao overende inne i Chelseas sekstenmeter. Men dommer Konrad Plautz blåste aldri for straffespark.

Isteden kokte det over for gjestenes Fernando, som på kort tid pådro seg to gule kort, og ble sendt i dusjen på overtid.

UTVIST: Fernando blir her sendt av banen etter en hodeløs takling på Ashley Cole. Foto: Reuters

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder