LIGNER: Marco Materazzi (venstre) og Giorgio Chiellini kan minne om hverandre både i utseende og i spillestil. Foto: AP

«Bølleduoen» som kan bli for tøff for Italia

De er begge blant verdens aller tøffeste midtstoppere, men Marco Materazzi og Giorgio Chiellini får nok ikke sjansen i Italia-forsvaret samtidig i kveld.

  • Kristian Skalland Moen
Publisert:

VG Nett LIVE:Følg Nederland-Italia fra kl. 20.45

Både Inters Materazzi og Juventus' Chiellini har et rykte som løper foran dem. Det ryktet forteller om to spillere som tar i bruk de fleste midler for å stoppe motstandernes angripere. Derfor er det trolig bare én av dem som starter mot Nederland i kveld.

Wolsburg-stopperen Andrea Barzagli er mer spillende enn de to hardhausene, og får trolig trener Roberto Donadonis tillit i midtforsvaret, sammen med Marco Materazzi. På backene starter trolig Fabio Grosso og Gianluca Zambrotta.

- Vondest å møte

Slik er det ikke sikkert forsvarsfireren til Italia hadde sett ut om Canal Plus sin ekspert på italiensk fotball hadde fått bestemme.

- Det kan bli show med Materazzi og Chiellini i midtforsvaret, sier Canal Plus-kommentator Per-Jarle Heggelund til VG Nett.

Han er klar over at det trolig ikke blir tilfelle. Likevel hadde han gjerne sett Chiellini fra start for Italia.

- Han er den vondeste å møte i hele fotballverdenen. Han er som hugget ut av stein, og kommer mot deg som et godstog. Hvis han spiller i midten med Materazzi, så au! utbryter Heggelund.

VG Nett-leser:

- Ikke en engel

De aller fleste har fått med seg at Marco Materazzi er en tøffing. Inter-stopperen huskes nok aller best for å ha provosert Zinedine Zidane til å skalle ham ned under VM-finalen i 2006.

I sin biografi, som kommer til høsten, skriver Materazzi at han sa følgende til Zidane:

- Jeg foretrekker den hora du har til søster.

Materazzi innrømmer at han er en tøffing på banen.

- Jeg prøver ikke å late som om jeg er en engel når jeg går på banen. På banen blir det utvekslet fornærmelser og blåmerker. Finalekvelden, da vi var i andre ekstraomgang, var det jeg som stod for fornærmelsene, sier Materazzi ifølge Channel4.com.

Les også:EM-rivalene dro på ferie sammen

Skadet kapteinen

VENNER IGJEN: Antonio Cassano (høyre) gikk rett i strupen på Giorgio Chiellini da sistnevnte var litt for tøff på trening. Dagen etter var alt glemt. Foto: EPA

Giorgio Chiellinis «bølleliste» er nok adskillig mer ukjent for de aller fleste. I EM-oppkjøringen har han fått mye oppmerksomhet for to ting. Først skadet han Fabio Cannavaro på trening, slik at lagkapteinen mistet EM. Dagen etter var såpass tøff mot Antonio Cassano på trening, slik at Sampdoria-spilleren gikk rett i strupen på ham.

Tidligere i år kom Chiellini også i fokus for å ha gitt Zlatan Ibrahimovic virkelig hard medfart i en serie A-kamp. Svensken spilte for første gang mot gamleklubben Juventus, men ble møtt av en kald albue fra Chiellini.

Uansett hvem som spiller i Italias forsvar, så er forsvarsrekken knallsterk. Andrea Barzagli er ikke urolig for at Fabio Cannavaro sitter skadet på sidelinjen.

- Det er bare riktig at jeg bør føle ansvar nå, men jeg må forholde meg rolig slik at jeg kan gjøre mitt beste. Jeg har et bra forhold til de andre forsvarerne, De er alle bra spillere, sier Barzagli ifølge Channel4.com.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder