I HARDT VÆR: Mesut Özil har vært i hardt vær i løpet av den siste tiden, både for hans prestasjoner på banen og all kontraktsnakk utenfor. Nå sier han at Arsenal er viktigere enn kontraktsnakket. Foto: Dylan Martinez Reuters

Özil: Nå er det klubben som er viktig

Arsenals Mesut Özil (28) har vært i hardt vær den siste tiden for sine prestasjoner på banen. Nå sier tyskeren at klubben er viktigere enn hans egen fremtid.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter sjokktapet for Crystal Palace på mandag ligger Arsenal nå syv poeng bak Manchester City på 4.plass. Med kun åtte kamper igjen, inkludert tøffe kamper mot både Tottenham, Manchester United og Everton, henger håpet om Champions League-spill neste sesong i en tynn tråd.

Les også: Arsenal-stjerner refses etter Palace-ydmykelsen: – De er feiginger

Hverken Alexis Sánchez eller Özil har forlenget sine kontrakter med klubben. Stjernene har fått mye tyn for sine prestasjoner i løpet av den siste tiden, og spesielt den tidligere Arsenal-spilleren David Bentley i starten av april hardt ut mot duoen.

– Özil og Sánchez tenker bare på seg selv. De bryr seg ikke om stemningen på treningsfeltet er god, hvordan det er i garderoben eller hvordan de unge spillerne har det. De bryr seg bare om seg selv, for det er slik de er av natur. Det er greit, man trenger slike spillere, men Arsenal mangler lederskap, sier Bentley ifølge Mirror.

Les også: Arsenal-spiller stemples som Premier Leagues dårligste kjøp

– Klubben som er viktig

Nå sier tyskeren til Sky Sports at laget er inne i en tung periode og at det sportslige trumfer all snakk om kontraktforlengelse.

– På dette tidspunktet er hverken jeg eller noen andre spillere viktige. Det er klubben som er viktig, sier Özil.

– Vi må kjempe og gjøre hva vi kan. Det handler ikke bare om sjefen eller fansen, men om hele klubben og spille for klubben.

Sett denne? Arsenal-duo slaktes: – Tenker bare på seg selv

Siden 31.januar har klubben tapt fem av de siste åtte Premier League-kampene, i tillegg til at de røk ut av Champions League etter 2-10 sammenlagt mot Bayern München.

– Det er fortsatt mye å spille for. Vi ønsker å kvalifisere oss til Champions League neste sesong, sier tyskeren som har bidratt med en scoring og en målgivende på de siste tre Premier League-kampene.

Wenger håper på enighet

Kontraktene til både Özil og Sanchez går ut i sommeren 2018. På pressekonferansen før City-kampen, som endte 2-2, håpet Wenger at duoen ville signere nye kontrakter med klubben.

Wenger lover avklaring om sin egen fremtid snart

Wenger tror begge både ønsker og kommer til å bli i klubben, så fremst klubben kommer til enighet med spillerne. Özil ønsker ikke noe kontraktsnakk og fokuserer nå hundre prosent på Arsenal.

– I sommer kan vi snakke og finne ut av ting, men for øyeblikket er Arsenal det som er viktig og ikke meg eller noen andre spillere.

Arsenal møter Middlesbrough til dyst på mandag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder