Lagkompisens melding til Haaland etter målløs kamp: − Hvor var du?

(Chelsea - Manchester City 0–1) Da Erling Braut Haaland (22) ikke satte sjansene sine, kom Manchester Citys redningsmenn inn fra benken. Samtidig fortsetter Chelseas skademareritt.

Publisert:

Etter å ha slitt voldsomt i første omgang mot Chelsea, kom både Riyad Mahrez og Jack Grealish inn for Manchester City i andre omgang. Stjerneduoen brukte under fire minutter på å avslutte et glimrende angrep, og sendte City i ledelsen.

– Det er alltid vanskelig å komme til Stamford Bridge. Vi måtte opp på vårt beste slik vi gjorte i andre omgang, sier City-manager Pep Guardiola til BBC.

– Vi spilte ikke bra i første omgang, slår han fast overfor Sky Sports.

Grealish fant den motsatte vingen på bakerste stolpe, og algerieren kunne spasere inn det som ble vinnermålet halvveis i andre omgang.

Grealish, som nå star med tre målgivende pasninger på de tre siste kampene, undret seg over hvor Haaland var i feltet da pasningen passerte Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga.

– Jeg slo inn og tenkte at Erling måtte være der ett eller annet sted. Jeg bare la inn foran mål og spurte ham «hvor var du?», sier Grealish til Sky Sports.

«HVOR VAR DU»? Jack Grealish savnet Erling Braut Haaland foran mål på Citys vinnermål.

Haaland var lite involvert til å begynne med, og hadde ikke en eneste ballberøring ved halvspilt første omgang. Nordmannen misbrukte også det som ble Manchester Citys største sjanse før pause.

Den norske stjernen fikk likevel ros av Norges assistenttrener Brede Hangeland etter missen.

– Det er så klasse av Erling. Det er en utrolig vanskelig mulighet, sa den tidligere landslagskapteinen om sjansen i Viaplays studio:

Premier Leagues suverene toppscorer jobbet seg også til en enorm sjanse etter at gjestene hadde tatt ledelsen, men nådde akkurat ikke Kevin de Bruynes pasning i feltet.

Dermed gikk Haaland målløst av banen i Citys første kamp i 2023, men han var nære scoring her:

Det skulle ikke ta mer enn to minutter før Chelseas dystre skadeliste fikk nok en spiller oppført. Raheem Sterling gikk i bakken og tok seg til hamstringen, og ble byttet ut få minutter senere.

Et kvarter senere lå Christian Pulisic nede etter en susende og viktig takling fra John Stones. Amerikaneren klarte heller ikke å fortsette, og måtte gi seg før halvspilt første omgang.

Sterling og Pulisic er bare to av flere sentrale Chelsea-spillere som er ute med skader. Verken Mason Mount, Armando Broja, Weslay Fofana, Edouard Mendy, Reece James eller N’Golo Kanté var med i kamptroppen mot City.

1 / 2

Men skadene til tross; det var Chelsea som styrte det aller meste før hvilen.

– Det var en god prestasjon med alt tatt i betrakning, å miste Raheem og Pulisic tidlig. Jeg er stolt av spillerne og innsatsen de la ned, sier Chelsea-manager Graham Potter til Sky Sports.

19-år gamle Carney Chukwuemek, som erstattet Pulisic, sto også for omgangens største sjanse. Unggutten viste fine takter fra venstrekanten, og var svært nære sitt første Premier League-mål da avslutningen gikk i stolpen.

Chelsea har kun én seier på de siste åtte kampene, og ligger midt på tabellen med 25 poeng. Manchester City sikret tre viktige poeng bak Arsenal på tabelltopp, og er etter borteseieren fem poeng bak Martin Ødeegaards lag.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no