Sam Allardyce fikk vinnermålet 40 sekunder over overtiden i debuten

Skrtel utvist etter Kane-stempling

Rekord-Rooney med ny svak kamp

(Slovakia - England 0-1) Det virket ganske grått og håpløst. Men England og Sam Allardyce (61) fikk en kjempeopptur i kampens siste sekund.

De som trodde på mer energi og spilleglede for det engelske fotballandslaget med Sam Allardyce som sjef må i så fall vente en stund til. For landslagsdebuten til «Big Sam» var tam. Helt til overtiden, og faktisk 40 sekunder over den, for dommeren hadde egentlig bare lagt til fire minutter:

Da dro Adam Lallana noen kroppsfinter inne i 16-meteren og fant åpningen mellom beina til Slovakias keeper - spillerne og fansen jublet hemningsløst og kunne puste lettet ut.

– Det er ingen tvil om at vi fortjente det. Vi vinner 1-0, og det er det som til slutt betyr noe for våre fans. Vi dominerte kampen, og dette er en av de vanskeligste kampene (i VM-kvaliken). Seieren kunne ha kommet litt lettere, men vi vant til slutt, sier Sam Allardyce.

Les også: Drømmestart for Hareide

Likblek rekord-Rooney

Dermed ble det en liten opptur for den nye England-sjefen. Nå blir nok morgendagens aviser i hjemlandet langt mer positive enn det som hadde vært tilfellet om dette hadde endt 0-0, slik som da lagene møttes i EM for 75 dager siden.

TAM DEBUT: Sam Allardyce fikk ikke mange klare svar etter sin første kamp som England-manager mot Slovakia. Foto: Carl Recine Reuters

Martin Skrtel gjorde det han kunne for å hjelpe England da han fikk sitt andre gule kort for en grisestygg stempling på Harry Kane etter 57 minutter. I første omgang ga han Tottenham-spissen en albue i ansiktet.

Men selv om de hadde én ekstra spiller klarte ikke engelskmenne å skape noe særlig med store sjanser. Lallana var nær da han dunket ballen i stolpen fra distanse. Så fant han nettmaskene i siste sekund.

Så du denne? Lineker: – Verste tapet i vår historie

Selv om det ble seier har Allardyce mye å jobbe med fremover. Blant annet Wayne Rooney. England-kaptein var likblek, akkurat som han var i EM. Han lå lenge dypt i en sentral midtbane-rolle, flere av pasningene han serverte var horrible. Etter pause ble han trukket lenger opp i banen, i en slags 10-er-rolle, i Allardyces 4-2-3-1-system. Uten at det hjalp stort.

Rooney satte i hvert fall ny England-rekord søndag. Kampen var hans 116.ende landskamp, Rooney er dermed den utespilleren med flest kamper, David Beckham har 115. Den gamle keeperhelten Peter Shilton er topper listen enn så lenge med sine 125.

Hisset på seg David Beckham

Rooneys form, som har vært begredelig i lang tid, er heftig diskutert på balløya for tiden. Den tidligere storscoreren Alan Shearer har hisset på seg David Beckham etter at Newcastle-legenden skrev at Rooney bør slutte på landslaget og konsentrere seg om Manchester United.

– Det er på tide at Rooney blir egoistik og tenker på seg selv. Og med det mener jeg, selv om jeg angrer på at jeg sier dette, å gi seg med landslagsfotball, skrev Shearer i sin spalte i The Sun.

ROONEY-UENIGHET: Alan Shearer og David Beckham krangler om Rooneys fremtid. Her fra en kamp i EM i år 2000. Foto: Kai Pfaffenbach REUTERS

– Jeg hører folk mener Rooney skal slutte på landslaget for å forlenge klubbkarrieren. Seriøst? Du trekker deg tilbake når du føler deg klar for det. Å representere landet ditt er det største du kan gjøre. Å gå inn på Wembley i England-drakten er en av de beste følelsene du kan oppleve. Fortsett til du ikke kan gi noe mer. Gratulerer, kompis, skrev David Beckham på sin Instagram-profil.

Les også: Gamst Pedersen sin Allardyce-attest

PS! England har ikke tapt en kvalifiseringskamp siden 10. oktober 2009. Da tapte de 0-1 i Ukraina. Med seier i Allardyce-debuten har de nå 13 strake kvalikseiere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder