IKKE LENGER FRYD OG GAMMEN: Stemningen er god mellom tidligere Haugesund-trener Jostein Grindhaug (t.v.) og arvtageren Mark Dempsey (t.h) da sistnevnte ble ansatt i klubben. Nå er den ikke lenger like god. Foto: Jostein Overvik VG

Scheie om Dempsey-avgangen: - Først og fremst veldig trist for Haugesund

Supporterleder: - Sliter med å glede meg til «tidenes viktigste kamp»

Torsdag sa Mark Dempsey opp sin jobb som trener i FK Haugesund. Lørdag tar laget imot erkerival Viking på eget gress. Maakebergets leder frykter det verste.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er den viktigste kampen i serien, både for Haugesund og Viking. Det er klart at dette er det det snakkes om i hele Rogaland og at timingen er uheldig. Men spillerne er proffe og må bare legge det bak seg.

Det sier Arne Scheie på telefon fra Sverige til VG. Den pensjonerte NRK-kommentatoren har fått med seg Haugesund-dramaet, men føler det er vanskelig å uttale seg om deler av saken før alle fakta er på bordet.

PENSJONERT: Arne Scheie var mangeårig sportskommentator for NRK før han pensjonerte seg. Foto: Line Møller VG

Bakgrunn: Dempsey avslører store samarbeidsproblemer med Grindhaug

– For Haugesund er det først og fremst veldig trist. Laget er inne i en av sine beste sesonger, og så skjer noe så dumt som dette, sier Scheie.

Dempsey har begrunnet avgangen med uoverensstemmelser med sportssjef og tidligere FKH-trener Jostein Grindhaug. Sistnevnte har ikke ønsket å snakke med mediene. Heller ikke på VGs gjentatte henvendelser fredag har Grindhaug besvart.

– Det er vanskelig å stå utenfor å ha noen formening om akkurat det. Dette er en intern sak i FKH, og jeg trenger flere fakta på bordet før jeg kan uttale meg om Grindhaugs stillhet, mener Scheie, som ble overrasket over Dempsey-avgangen torsdag.

Det ble også leder for lagets supporterklubb, Arild Flesjå. Han skulle ønske han kunne skru klokken tilbake 24 timer og at Dempsey ikke leverte inn sin oppsigelse.

– Vi hadde avtalt at Dempsey skulle kjempe om europacupplass og ligge helt der oppe i Tippeligaen. Han er en trener som egentlig ligger over vårt nivå, men da jeg fikk beskjeden i går, ble jeg helt sjokket, sier han til VG, og tar parti med den avgåtte FKH-treneren.

VIF-Trøim: - Målsettingen er at hele Oslo skal bli stolte

– Jeg velger å tro på det Dempsey sier, men når han går ut og beskylder Jostein (Grindhaug, sportssjef) for en del av problemene, så synes jeg at Jostein burde uttale seg istedenfor en del av styret. Per nå fremstilles Jostein, som fortsatt har en stor plass i hjertene våre, som den store, stygge ulven, sier Flesjå, og ønsker at sportssjef Grindhaug tar til ordet etter hvert.

Han fortviler over avgangen, og mener timingen ikke kunne vært dårligere. Lørdag møter laget erkerival Viking på eget gress. På tabellen skiller det ett poeng mellom Stavanger-laget på 5. plass og Haugesund på 6. plass.

SJOKKET: I går sa Mark Dempsey opp sin stilling som FKH-sjef. Her er VGs sportscover fredag. Foto: VG

– Vi har tidenes viktigste kamp i morgen. Hadde vi bare hatt en uke på oss til å fordøye nyheten, men nei... Akkurat nå er det mye kaos, og jeg sliter med å glede meg til kampen. Vi krysser fingerene for at spillerne i hvert fall er motiverte, og at Loberto (midlertidig trener) kan være redningsmannen oppi det hele, sier Arild Flesjå.

Supporterlederen tar imidlertid Dempsey sitt parti på bakgrunn av hvordan saken utviklet seg i går. Han mener klubbledelsen burde ha gjort mer for å tilrettelegge for engelskmannen.

– I en klubb som Haugesund mener jeg at styret burde følge en god del av vurderingene til treneren, i hvert fall når vi ligger så høyt oppe. Det var ikke mange som så for seg at vi skulle gjøre det så bra, og Dempsey har klart å samle hele byen. Det er ikke mye som skal til for å velte lasset, sier Flesjå, og frykter det verste ved tap.

– Det viktigste er å vinne lørdag. Slår vi Viking, får de litt pusterom og kan bygge videre på det. Blir det tap, er konsekvensene mye større enn det de kanskje har sett for seg. Hele Haugaland kommer til å reagere, mener supporterlederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder