SKYLDIG: Det var denne øvelsesbomben sikkerhetssjef Chris Reid glemte på herretoalettet. Foto: Privat

Glemte øvelsesbomben på toalettet: Sikkerhetssjef tar på seg skylden for falsk Old Trafford-bombe

Sikkerhetssjef Chris Reid tar det fullstendige ansvaret etter at Old Trafford måtte evakueres som følge av en bombealarm søndag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er svært lei meg for at en svikt i mitt arbeid har resultert i så mange menneskers skuffelse, frykt og ulempe, sier Reid i et TV-intervju med Sky News.

Sikkerhetssjefen forklarer at det ble gjennomført en øvelse på Old Trafford, Manchester Uniteds hjemmebane, der fem hundeførere skulle lokalisere noen falske bomber, forrige onsdag.

Etter øvelsen skulle Reid samle sammen disse, men fordi han allerede hadde lagt en øvelsesbombe av samme type som den på toalettet, i vesken sin, la han ikke merke til den gjenglemte bomben.

BAKGRUNN: Gjennomførte kontrollert eksplosjon av falsk bombe

– Tabben er ene og alene min skyld, og jeg tar det fulle ansvaret, sier Reid.

Som følge av evakueringen, er Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Bournemouth på Old Trafford flyttet til 17. mai. Bare fire dager senere spiller rødtrøyene finale i FA-cupen mot Crystal Palace.

Søndag tok Manchester City det poenget som skulle til for å sikre fjerdeplassen som kan gi Champions League neste sesong. Dermed blir det uansett ikke Champions League-deltagelse på Manchester United i 2016/2017-sesongen.

Forsvarer avgjørelsen

Funksjonell leder Ed Woodward i Machetser United sier søndag at avgjørelsen om å evakuerer stadion, var den eneste riktige.

– Når en slik situasjon oppstår, har ikke klubben og politiet noe annet valg enn å behandle den som en potensiell terrortrussel, sier han til Sky News, og legger til:

– Om vi står overfor en tilsvarende situasjon i fremtiden, vil vi ta det samme valget.

Nerver blant spillerne

Hele Old Trafford ble evakuert etter funnet av den falske bomben, og det ble gitt beskjed over høyttaleranlegget.

Manchester Uniteds midtbanespiller, Ander Herrera, forteller at det var nerver og spenning inne i garderoben til spillerne. De varmet opp ute på gresset da de plutselig fikk beskjed om å forlate banen.

NORDTVEIT TIL WEST HAM: – Jeg hadde tilbud fra toppklubber i Tyskland og andre Premier League-klubber

– Vi er fortsatt i garderoben, det ser ut som vi er de siste som skal forlate Old Trafford. Det har vært nerver og spenning her inne, sa Herrera til en spansk radiokanal ifølge The Mirror.

450 nordmenn på stadion

Flere hundre nordmenn var tilskuere på Old Trafford gjennom klubbens norske supporterklubb.

– Vi har 450 som er på reise med oss, og det viktigste for oss er at de 450 kommer seg vekk og i sikkerhet. Vi har sendt en SMS-varsel til alle våre hovedkontakter, der vi ber folk om å følge anvisningene som blir gitt – og kommer seg bort fra Old Trafford på en god måte, sa daglig leder Bernt Hjørnevik til VG søndag.

Landslagsspiss Joshua King, som egentlig skulle startet kampen, sier at han er ved godt mot etter det dramatiske møtet med gamleklubben.

– Det går bra med meg. Jeg er fortsatt på stadion og venter på hva som skjer. Vi er i «players lounge» og venter på å få dratt, sa King til NRK etter at kaoset hadde lagt seg litt, og la til at han ikke var redd.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder