FÅR DET IKKE TIL: Thomas Müller, som her slår oppgitt ut med armene under 0-0-kampen mot Polen, har ikke fått noen god start på EM. Foto: Charles Platiau Reuters

Tyskland-stjernens merkelige EM-svikt

Lehmann mener Müller brukes feil

Thomas Müller (26) er kjent for å levere ved de store anledningene. Men så langt har ikke EM vært hans mesterskap.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den tyske stjernen var tippeselskapenes favoritt til å vinne toppscorertittelen i årets EM i Frankrike. Han var verdens sjette beste fotballspiller i 2015, ifølge Ballon d'Or-kåringen, og han er mest av alt kjent som en mann som leverer i store mesterskap.

Det gjør han – i VM. I løpet av sine to verdensmesterskap står Müller med råsterke ti mål og seks målgivende pasninger på 13 kamper. Like skarp har han imidlertid ikke vært i EM: På syv kamper (2012-EM og de to første kampene i årets sluttspill) har han hverken scoret eller levert en målgivende pasning.

Les også: Tyskland-profil sier uavgjort mot Polen var «flaks»

– Skrekkelig teknikk

Mot Polen, en kamp der Tyskland slet med å skape fare foran mål, var Müller en skygge av seg selv.

«Han spilte en av sine dårligste kamper for Tyskland, og viste til tider skrekkelig teknikk. Han hadde en total mangel på innflytelse. Bayern-spissen prøvde å bevege seg og tilby medspillerne sine alternativer, men han var aldri inne i rytmen og klarte aldri å komme i farlige posisjoner. En miss av en kamp», skriver den franske sportsavisen L'Équipe, som gir ham karakter 3 av 10 på spillerbørsen – dårligst av alle på banen.

Tyskland har reist til Frankrike med kun én ren spiss, Besiktas-spissen Mario Gómez (30), men så langt er det den offensive midtbanespilleren Mario Götze som har blitt brukt på spissplassen til «Die Mannschaft».

– Jeg startet ikke med Gómez fordi det polske midtforsvaret er så sterkt i luften, så jeg ville spille lave pasninger på Götze, sier landslagssjef Joachim Löw om spissvalget som ikke har vært noen stor suksess så langt.

Les mer: Pogba-gest skaper storm i Frankrike

– Savner Klose

Den tidligere Tyskland-keeperen Jens Lehmann, som kommenterer EM for BBC, mener at Müller burde brukes som spiss for at tyskerne skal bli bedre i angrep.

– Vi truer ikke kantene, og jeg er ikke sikker på om Mario Götze bør spille spiss. Han er for liten til å være en trussel, og ingen slår innlegg mot ham. Jeg ville brukt Thomas Müller der, og byttet inn Mario Gomez senere, sier han ifølge BBC.

– Det er mye jobb å gjøre. Vi savner Miroslav Klose, og fire eller fem spillere har kommet utslitt til denne turneringen, enten på grunn av skader eller fordi de ikke er vant til det høye tempoet, sier Lehmann.

Les også: Kommende Chelsea-sjef spår Zlatan-suksess i England

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder