MISTER EM: Raphaël Varane (t.h.) har skrevet et rørende brev til lagkameratene etter at en skade hindret ham i å spille EM på hjemmebane. Her sammen med Lassana Diarra (t.h.), som også mister EM på grunn av skade, og stjernen Antoine Griezmann. Foto: Franck Fife AFP

Frankrike-stjernens rørende brev til lagkameratene: – Det gjør vondt

Frankrikes forsvarssjef under EM skulle egentlig vært Raphaël Varane (23), men han skadet seg like før mesterskapet. Stjernespilleren har nå skrevet et brev til sine gulljaktende lagkamerater.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Varane, som til daglig spiller for Real Madrid, valgte å publisere brevet sitt i den franske sportsavisen L'Équipe. Brevet, som ble publisert på fredag, har også blitt gjengitt i sin helhet av flere andre franske medier.

– Jeg drømte lenge om den 10. juni-kvelden på Stade de France. Presset som øker i timene frem til avspark. Lagpraten, oppvarmingen, de siste øyeblikkene i garderoben, nasjonalsangene, avsparket og den åpningskampen mot Romania, skriver Varane i brevet.

Les også: Norsk kameratgjeng havnet midt i tribunebråket
Les også: TV-profilen raser etter journalist-tweet

– En rar følelse

Den 23 år gamle midtstopperen fortsetter:

– Det gjør vondt, veldig vondt, å ikke være ved deres side. Men jeg skriver ikke til dere for å klage, og jeg ber dere i hvert fall ikke om å dele min smerte. Tvert imot, jeg ønsker å sende dere positive vibber, fortelle dere at jeg har troen på dere. Jeg må innrømme at det er en rar følelse for meg som hadde blitt vant til å dele hverdagen med dere under landslagssamlingene.

Frankrikes drømmestart: Slik forklares heltens tårer

Frankrike har ikke vunnet et stort mesterskap siden 2000, da Zinédine Zidane og lagkameratene hans vant EM i Nederland og Belgia. Sist de organiserte et mesterskap, VM i 1998, vant de også. Nå er de, til tross for mange skader og mye utenomsportslig turbulens, blant storfavorittene til å vinne turneringen. Seieren i åpningskampen mot Romania dempet ikke forventningene.

– Jeg bare vet at dere kan få til det aller beste. Jeg har troen på dere. Deres nærmeste og familiene har også troen på dere. Dere må vise karakter, målbevissthet, dere må gjøre deres beste og enda mer enn det, for alle de som støtter dere. Husk på de vakre øyeblikkene som har ført oss nærmere hverandre, skriver Varane.

Les også: Frankrike-veteran får gjennomgå: – Helt utilgivelig

– Hjertet mitt banker for dere

– Jeg er ikke på banen med dere, men hjertet mitt banker for dere, med dere. HEIA FRANKRIKE!!!, avslutter han.

Varane er, sammen med Karim Benzema (utestengt for medvirkning til sextape-utpressing) og Franck Ribéry (ga seg på landslaget i 2014), den mest profilerte av de mange spillerne som mangler for Frankrike i EM.

ERSTATTEREN: Adil Rami, her på pressekonferanse dagen etter at Frankrike slo Romania 2-1, erstattet Raphaël Varane i den franske EM-troppen. Foto: Franck Fife AFP

Les mer: England-forbannelsen i EM fortsetter

Landslagssjef Didier Deschamps uttalte seg om Varane-fraværet på en pressekonferanse i forkant av mesterskapet.

– Jeg er ikke bekymret, men det er selvfølgelig plagsomt ettersom Raphaël er den spilleren som har spilt mest for oss helt siden VM i 2014. Det er plagsomt, men jeg er ikke bekymret. Jeg har full tillit til spillerne som er her. Jeg prøver å finne den beste løsningen for meg og for laget, sa Deschamps.

Statistikk: Her får du alt om EM

Løsningen har så langt vært å bruke Sevilla-stopperen Adil Rami på Varanes plass. VG ga Rami 5/10 på spillerbørsen i åpningskampen mot Romania. En godkjent erstatter, der altså.

Neste test får han når Frankrike skal møte Albania på onsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder