VINNER ALLTID, SPILLER ALDRI: Celine Kommandantvold Pettersen har oftest spilt en betydningsfull rolle utenfor banen når hun har vunnet sine ti gullmedaljer i fotballkarrieren.

VINNER ALLTID, SPILLER ALDRI: Celine Kommandantvold Pettersen har oftest spilt en betydningsfull rolle utenfor banen når hun har vunnet sine ti gullmedaljer i fotballkarrieren. Foto: Frode Hansen , VG

Celine (27) er Lillestrøms gullreserve: – Det er litt flaut

Ti gull og ni kamper fra start

LSK-treneren: – Sosialt midtpunkt

Celine Kommandantvold Pettersen (27) har vunnet ti serie- og cupgull med Røa og Lillestrøm – men knapt vært på banen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hun har bare startet ni kamper og gjort 42 innhopp på vei til gullene.

– Vinner vi cupfinalen i morgen, må jeg ønske meg et større skap til jul, smiler Pettersen idet hun plukker frem alle sine pokaler og medaljer fra en bærepose.

Akkurat nå er det der hun oppbevarer sølvtøyet, mens leiligheten på Grünerløkka er under oppussing.

Det er ingen tvil om at kolleksjonen fortjener en finere plass: Pettersen har vunnet seks seriegull og fire cupgull siden karrieren startet i Røa i 2007.

Her følger du cupfinalen: Avaldsnes – LSK Kvinner

Sterk statistikk

Når Lillestrøm og Avaldsnes møtes til cupfinalen, er Pettersen den mest meritterte spilleren sammen med Lene Mykjåland. Men mens landslagsprofilen Mykjåland har vært fast på laget gjennom hele karrieren, har Pettersen stort sett sittet på innbytterbenken.

– Nei, hva skal man si? Jeg syns det er litt flaut å se de tallene, sier hun etter å ha studert VGs oversikt over antall kamper spilt i gullsesongene.

– Men jeg har jo fått veldig mange medaljer ut av spilletiden min, da. Jeg vil tro at jeg har en av de sterkeste statistikkene sånn sett, ler Pettersen.

Hun poengterer at hun spilte fast i 2010-sesongen, som endte med seriesølv og cupgull med Røa.

– Det er det største jeg har vært med på. Alle gull smaker godt, men det føles jo enda mer fortjent jo mer man har bidratt på banen.

Les også: Nær LSK-sensasjon i Champions League

– Blir satt pris på

27-åringen fra Kjelsås i Oslo har spilt på Norges beste lag nesten hele karrieren, enten det har vært Røa eller Lillestrøm. Flere ganger har det vært aktuelt å dra til en litt dårligere klubb for å spille mer, men det har aldri blitt noe av.

– Når man er i en sånn gjeng, så blir det som en familie. Og jeg tror båndene blir enda sterkere når man vinner og lykkes sammen, det gjør det enda vanskeligere å gi slipp på, sier hun.

GODE MINNER: Celine Kommandantvold Pettersen har totalt vært med på seks seriemesterskap og fire cuptriumfer. Foto: Frode Hansen , VG

Pettersen forteller at «trivsel har kommet foran spilletid hele veien».

– Når noen bidrar mye på banen, så kan man si at jeg kanskje er den som bidrar mest utenfor banen. Det har på en måte vært min greie. På den måten føler jeg at jeg har tatt del i det, selv om det ikke kan leses i antall minutter og mål. Jeg vet at de andre på laget setter pris på meg.

Guttas EM-bonus er på 28 mill: Sjekk hva jentene får

Lager finalefilm

Hun beskriver seg selv som en veldig sosial person som liker å lage overraskelser. Ofte pynter hun hele garderoben med jubelbilder når laget spiller bortekamper. Før hver cupfinale – og dem har det blitt noen av – lager hun en halvtimes film med bilder fra sesongen som har gått med motiverende ord på slutten.

– Den videoen har fått masse etterlysninger i år, så det har jeg selvfølgelig laget denne gangen også, sier Pettersen.

Den blonde gullspesialisten har også, siden tiden i Røa, tatt initiativ til å lage en «skryteplakat» til alle på laget. Hun får alle til å si en positiv ting om hver enkelt lagkamerat, både sportslig og utenomsportslig, før hun samler det hele på et laminert ark med et fotballbilde av spilleren på.

– Mange henger den på inngangsdøren sånn at det er det siste de ser før de går ut av døren hver dag. Det er fine ting å se på hvis det går litt trått.

Les mer: Ada (20) er toppscorer i Champions League

BØTTELØFTER: Celine Kommandantvold Pettersen, her sammen med Ingrid Moe Wold, feirer Toppserie-triumfen med Lillestrøm. Hennes 10. gull i karrieren. Foto: Terje Pedersen , NTB scanpix

– Kulturbærer

Pettersens gule «skryteplakat» er det første man får øye på når man kommer inn i leiligheten hennes.

«Sosial». «Inkluderende». «Raus». Det er noen av ordene Lillestrøm-venninnene har brukt for å beskrive Pettersen . «Tenker på alt og alle», står det. «Den beste lagspilleren».

Lillestrøm-trener Monica Knudsen er også full av lovord om spilleren sin.

– Hun er helt spesiell som kulturbærer og sosialt midtpunkt i laget. Å ha en sånn person, som samler folk rundt seg og bidrar hele tiden, er viktig for å hente titler. Hun er helt fantastisk, sier Knudsen, som fremhever at Pettersen er «veldig bra sportslig også».

På fire cupfinaler har Pettersen spilt elleve minutter og scoret ett mål. Litt av en søknad om spilletid til morgendagens kamp på Telenor Arena.

– Det bør jo bli en del mål på 90 minutter det, sier Pettersen og ler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder