Molde brøt den spanske totaldominansen i Europa

Daniel Berg Hestad sa takk for seg etter 900 kamper

(Molde – Sevilla 1-0, 1-3 sammenlagt) Europa League-eventyret er over for Molde, men de kan trøste seg med å være det første laget i 2016 til å overvinne spansk motstand.

Syv seire, tre uavgjort, ingen tap og 22-3 i målforskjell – det var fasiten til spanske klubblag i Europa så langt i 2016.

Helt til Sevilla gjestet den bløte kunstgressmatta på Aker Stadion.

Selv om Molde aldri snuste på avansement, etter 3-0-tapet i Sevilla forrige uke, er det med rak rygg og æren i behold at de blå fra Møre og Romsdal takker for seg i Europa League.

Seieren over Sevilla føyer seg til Moldes rekke av Europa-bragder denne sesongen. 3-1-triumfen i Istanbul og de to seirene over Ronny Deilas Celtic har allerede gjort Europa League-eventyret til et lite stykke norsk fotballhistorie.

Utrolig karriere

– Ole Gunnar Solskjær kan uansett være stolt av denne forestillingen, sier MAX-kommentator Kenneth Fredheim.

Daniel Berg Hestad avsluttet en utrolig karriere med å slå Sevilla i sin kamp nummer 900. Etterpå løp han æresrunde og avsluttet foran Tornekrattet der han tok av seg trøye, bukse, sko og strømper og kastet alt opp til fansen. Han takket for seg i bare boxeren.

– Det har vært en fantastisk reise, sa Daniel i en følelsesladet tale til publikum.

– Molde har noe på gang, og det er artig å overlate stafettpinnen til noen unggutter som blomstrer, sa han til TV2 etterpå.

VG LIVE: Slik var kampen minutt for minutt

Belønnet

Ole Gunnar Solskjærs menn var fullt på høyde med Sevilla i hele første omgang, og skapte en rekke gode muligheter. Like før pause ble de belønnet.

SISTE GANG: Daniel Berg Hestad (40), med kapteinsbindet rundt armen, spilte sin siste profesjonelle fotballkamp da Molde møtte Sevilla på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

Det var mye fokus på Daniel Berg Hestad, som spilte sin aller siste kamp for Molde. Men det var hans navnebror Eirik Hestad som scoret kampens første mål. Tre minutter før pause vekket 20-åringen et regntungt Aker Stadion til liv med en kontrollert avslutning i seksenmeteren.

HYLLEST: Farvel til en av de aller, aller største: Daniel Berg Hestad

Molde åpnet den andre omgangen på samme måte som de spilte i store deler av den første. De presset Sevilla høyt, spilte rask angrepsfotball og skapte flere sjanser. Gjestene fra Spania så særdeles lite komfortable ut på det glatte kunstgresset.

Etter hvert våknet vinneren av de to siste Europa League-utgavene. Molde ble presset lengre og lengre ned på banen. Først reddet Per-Egil Flo på streken, før Sevillas Vicente Iborra trodde han hadde scoret helt til han helt korrekt ble avvinket for offside.

Litt etter litt forvitret det lille håpet Molde hadde om å utrette et mirakel. For selv om Amidou Diop, blant andre, hadde muligheten til å øke Molde-ledelsen, var Sevillas avansement aldri virkelig truet.

En fin avslutning på en fin Molde-kveld kom da klubbens store helt Daniel Berg Hestad ble bytter igjen med sekunder igjen å spille. 40-åringen takket for seg etter 900 kamper, tre seriegull og fire cupgull – og mottok stående ovasjoner fra publikum på Aker Stadion. Før kampen ble han også hedret med et banner.

– Fantastisk. Masse folk, en god avslutning og en god kamp. Perfekt avslutning, sier Berg Hestad til MAX.

Til slutt kunne begge lagene gå av banen og være fornøyd: Sevilla fordi jakten på deres tredje strake seier i turneringen fortsetter, Molde fordi de kan ta fatt på Tippeligaen med selvtilliten på topp etter seier over et europeisk topplag.

HEDRET HELTEN: Daniel Berg Hestad ble hedret av Molde-fansen før sin siste kamp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder