ØDEGAARD-KAMERAT: Real Madrid-stjernen Toni Kroos anbefaler Martin Ødegaard å gå til en klubb der han får spilletid. Her er han under nasjonalsangen før avspark på Ullevaal. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Kroos rundspilte Norge – og kom med Ødegaard-råd

Anbefaler utlån for å få spilletid

ULLEVAAL (VG) Toni Kroos (26) herjet med det norske landslaget i VM-kvalifiseringens åpningskamp. Etterpå ga han Martin Ødegaard karriere-råd.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den elegante Real Madrid-spilleren viste at han har et nivå ingen norske spillere foreløpig er i nærheten av. Kanskje kan Martin Ødegaard etter hvert ta skrittet opp i den internasjonale toppklassen, men for å komme dit anbefaler Kroos den norske lagkameraten å gå på utlån til en annen klubb for å få nødvendig med spilletid.

Les også: FIFA-reglementet stopper Ødegaard-utlån til Rennes

Mener det er viktig å spille kamper

– Han har tid. Jeg tror han er 17 år gammel. Han trenger tid. Så klart han trenger å spille, og det blir kanskje vanskelig i Madrid. Jeg er ikke agenten hans eller noe, men jeg vet at han er god spiller. Da jeg var 17 var det viktigste for meg å spille. Ikke bare å trene. Jeg håper han vil få muligheten til å spille kamper, sier Kroos til VG.

– Trolig forsvinner han vel på lån i januar?

– Jeg vet ikke, svarer 26-åringen.

Da NRKs reporter bemerket at Kroos leverte en veldig god kamp, responderte han med et smil:

– Ja... Det er jobben min.

Les også: VG-børsen: Slik spilte Norge mot Tyskland

Artikkelen fortsetter under bildet.

LEKESTUE: Pasningsmaestroen Toni Kroos var blant spillerne som imponerte stort på da Tyskland tok en komfortabel tremålsseier mot Norge på Ullevaal. Foto: John Macdougall AFP

Det er ikke alltid superstjerner på Ullevaal-besøk tar seg bryet verdt og stopper i intervjusonen, men de fleste tyske spillerne snakket velvillig etter å ha lekt seg til tre poeng i VM-kvalifiseringens åpningskamp. Mario Götze, som fikk kritikk i tysk media etter en svak landskamp mot Norge, viste også vennlighet på Twitter før kampen. Han la ut et bilde fra hotellet i Nydalen og takket for den varme velkomsten i «vakre» Norge.

– Ja, det var hyggelig her. Men med bare to dager her ble det ikke så mye vi fikk sett, sier Götze til VG.

Han har et relativt stort nedslagsfelt med sine 3,4 millioner følgere på Twitter.

Les også: Høgmo ber om mer tid

Selv om Norge ble feid av banen på Ullevaal var det få tyskere som harsellerte med motstanden.

– Det var en veldig fokusert kamp fra vår side, så det ble vanskelig for Norge, sier Bayern München-stopper Mats Hummels.

Les også: Bierhoffs beskjed til Norge: – Dere må komme med noe annet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder