Zlatan: – Vi har noe stort på gang

Den svenske superstjernen sikret Mourinhos første United-trofé

Mourinho: – Zlatan kommer til å bli mer farlig

(Leicester - Manchester United 1-2) Zlatan Ibrahimovic (34) var bortimot usynlig i drøye 80 minutter. Da alle trodde kampen ville gå til straffesparkkonkurranse ble han like gjerne matchvinner.

– Det føles godt. Den første offisielle kampen, vi spiller for et trofé og vi vinner. Dette er mitt 31. trofé. Jeg er superfornøyd. Forhåpentligvis kan vi vinne mye mer enn dette, sier svensken til engelske BT Sports.

– Det var en vanskelig kamp. Vi spilte mot et godt lag. De var veldig sterke. Men vi har noe stort på gang. Vi begynner med et trofé, sier Uniteds store helt.

Les også: Ekspert bli småkvalm av Pogba-overgang

Lover en mer farlig Zlatan

Med bare syv minutter igjen av ordinær tid i Community Shield-kampen mot fjorårets ligamester gjorde Zlatan som han har gjort så altfor mange ganger: Viste boksspill i verdensklasse.

På stillingen 1-1 knuste superstjernen Leicesters kraftstopper Wes Morgan i lufta etter et innlegg fra høyreback Antonio Valencia. Via bakken nikket Zlatan inn målet som sikrer ham matchvinnerstatus i hans aller første obligatoriske kamp for klubben. Det var åpenbart at scoringen betydde mye for det stjernespekkede United-laget. Samtlige jublet ellevilt på Wembley-gresset da de forstod at de kun var minutter unna årets første trofé. Det gikk bra også til slutt.

Til tross for et voldsomt Leicester-trykk på tampen av kampen kunne Zlatan og José Mourinho heve armene i været til slutt.

– Zlatan kommer til å bli mer farlig når vi dominerer mer og spiller nærmere 16-meteren. Han er ikke en rask spiller som Jamie Vardy, som kan spille langt fra boksen. Han trenger et lag som spiller og produserer sjanser for ham. Det må vi forbedre, sier José Mourinho til BT Sports.

Les også: Gråt på Fergusons kontor - nå er Pogba på vei tilbake til United

Saken fortsetter under bildet.

SEIERSGLISET: Zlatan Ibrahimovic hever Community Shield-troféet over hodet sammen med resten av Manchester United-spillerne. Foto: John Sibley Reuters

Byttet Mata inn – så ut

FORKLARTE BYTTET: José Mourinho holder rundt Juan Mata etter å ha tatt av spanjolen like før slutt. Foto: Eddie Keogh Reuters

Portugiseren understreket at laget ikke er i form riktig ennå og at han var langt mer fornøyd med første omgang enn de siste 45 minuttene. Han måtte også forklare hvorfor han byttet Juan Mata inn for så å bytte spanjolen ut før slutt. De to har en trøblete fortid, og det har blitt spekulert i om Mata er en av spillerne United-manageren vil kvitte seg med.

– Reglene tillater seks bytter. Jeg hadde gjort fem og jeg ville «stoppe» kampen. Jeg måtte ta av en av de minste spillerne fordi vi forventet mange lange baller. Han er den minste. Vi vil vinne. Til slutt er alle likevel fornøyd, sier Mourinho.

Til tross for en ordentlig sluttspurt fra Leicester var Mourinho fornøyd med at det ble seier til slutt.

– Det var en viktig seier for vi har mye arbeid igjen. Det ville ikke vært veldig ambisiøst om jeg sa dette var en fantastisk prestasjon. For det var det ikke. Men det er alltid viktig å starte med å vinne, sier han.

Les også: Zlatan til VG: – Jeg kan ikke mislykkes i eget land

Kritiserte Mourinhos spissvalg

Det var Leicester som kom best i gang foran et fullsatt Wembley. Etter 20 rotete minutter fikk de blåkledde corner. Japaneren Shinji Okazaki raget høyest i feltet og stanget ballen rett i tverrliggeren og ut.

Derfra og ut ble det langt høyere tempo over begge lag, uten at det er noe spesielt kvalitetstegn. Forrige sesongs superspiss, Jamie Vardy, slet mot Uniteds nysignering Eric Bailly, mens Zlatan Ibrahimovic og Wayne Rooney ikke var i nærheten av å være en trussel for Leicester-forsvaret.

Fotball-ekspert Morten Langli var en av de som var skuffet over United-duoens prestasjoner. Han mener Mourinho er tjent med et annet spisspar fordi begge er for statiske og ikke utgjør noen kontringstrussel. Det var nok ikke mange som var uenig i dét basert på de første 45 minuttene.

Fantastisk raid

Men før dommeren blåste lagene i garderoben etter halv tid kom i hvert fall omgangens store høydepunkt. Der Manchester United har kjøpt for enorme summer i sommer er Jesse Lingard en av de få som havner i kategorien «egenprodusert spiller». Etter en drøy halvtime snappet 23-åringen opp ballen noen få meter inne på Leicesters halvdel.

Lingard satte fart mot mål. Både én, to og tre forsvarere forsøkte å hindre ham, men kantspilleren danset seg forbi samtlige. Alene med Kasper Schmeichel kronet han et fantastisk raid med scoring og serverte noen solide rytmer foran United-fansen.

Vardy scoret - Zlatan avgjorde

ÅPNET SCORINGSKONTOEN: Jamie Vardy setter ballen i mål bak en forbannet David de Gea i Manchester United-buret. Foto: Frank Augstein AP

Kampbildet i andre omgang var relativt likt som i første. Få sjanser og to kompakte lag som hindret det som kom av sjanser. Derfor var det kanskje ikke overraskende at det måtte en gigantisk personlig feil til for at Claudio Ranieris mannskap kunne utligne.

Etter 53 minutter skulle nemlig Marouane Fellaini bare spille tilbake til keeper David de Gea. Pasningen var altfor svak og da var ikke Jamie Vardy vond å be. Han snappet opp ballen, rundet Uniteds sisteskanse før han trillet den i det åpne målet.

Kampen bølget frem og tilbake. Da de aller fleste tenkte at kampen måtte avgjøres på straffer dukket en svenske opp og sikret José Mourinhos første United-trofé.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder