DUKNAKKET: Viking-trener Kjell Jonevret var mindre fornøyd etter at 1-0-ledelsen mot Aalesund ble 2-3-tap i fredagens kamp. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Aalesund fortsetter kanonformen – Jonevret skjelte ut dommeren

(Viking - Aalesund 2-3) Viking-trener Kjell Jonevret hadde én melding til dommer Kai Erik Steen etter å ha tapt for Aalesund: – Lykke til i Obos neste år!

 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over tre år gammel

Aalesund, Tippeligaens absolutte formlag som nå har seks seirer på de seks siste kampene, dundrer videre i Tippeligaen etter en imponerende høstsesong. Med 3-2-seieren i Stavanger kan de ikke lenger rykke ned.

Men det meste handlet om dommer Kai Erik Steen etter kampen – iallfall for Vikingene.

– Om han dømmer Tippeligaen, må han f... meg kunne reglene. Han sa at han gjorde feil. Han har sikkert rett. Det så ut som en billig straffe også, men det er sikkert rett, sier Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2.

Han brølte «Fy f..., så dårlig du er» til Steen under matchen og fortsatte med F-ordene umiddelbart etter kampslutt:

– Jeg kan ikke reglene, men jeg håper han kan det. Han sier «jeg tok feil», men det skal f... ikke han gjøre, sier Viking-treneren – og avslutter knivskarpt i retning Gneist-dommeren ved å ønske ham lykke til med å dømme i Obos-ligaen neste år.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

Kald Mos

Etter 57 minutter kom situasjonen som definerte matchen – og som Jonevret sikter til:

Bjørn Helge Riise hadde en av mange gode involveringer og stakk gjennom Mustafa Abdellaoue på en «lillebror-kombinasjon». Aalesund-toppscoreren løp raskere enn Viking-forsvarer Karol Mets, men estlenderen hang seg bokstavelig talt på og holdt igjen AaFK-toppscoreren inne i feltet.

Dommer Kai Erik Steen blåste straffe, som virket korrekt, men ga «bare» gult kort. Så ombestemte han seg – og plutselig var Mets utvist. Viking-benken kokte. Mos var kald. Han satte straffen i mål, sitt andre for dagen, og Aalesund fortsatte med å score enda ett før Mathias Bringaker reduserte til 2-3, som ble sluttresultatet.

Til TV 2 fredag kveld gir dommeren sin opplevelse av straffesituasjonen og den plutselige fargeleggingen av det gule kortet:

– Jeg er kjapt oppe med det gule kortet, og så får jeg et innspill fra min assistent om at det er holding, noe som er et unntak fra den regelen som gjelder fritak fra dobbel straff. Da tenker jeg at det er riktig, og dermed må jeg gjøre om, for det må jo bli riktig, dette her, sier Kai Erik Steen til TV-kanalen og fastslår at det er «soleklart rødt kort».

Forvirret Danielsen

I sommer kom det nye regler som skulle beskytte forsvarende lag fra å få både straffe imot og rødt kort på samme situasjon. Men hvis en forsvarsspiller åpenbart hindrer uten å kunne ha reell sjanse på ballen, gjelder fortsatt regelen at det er rødt kort når en spiller blir fratatt en åpenbar scoringssjanse. Som «Mos» ble i dette tilfellet.

Uten at Viking-leiren forsto alt som skjedde.

– Lettere forvirret. Straffesparket er fair enough. Vi tror det er gult kort, men så blir det plutselig rødt, svarer en spørrende Viking-kaptein André Danielsen overfor TV 2.

Om dommer Steen må til Obos, slik Jonevret foreslår, blir det derimot toppseriefotball for 11. året på rad på Color Line Stadion i Ålesund neste sesong.

Artikkelen fortsetter under bildet!

YPPERLIE: Aalesund-toppscorer Mustafa Abdellaoue gratuleres av keeperkompis Andreas Lie etter 3-2-seieren i Stavanger fredag. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Men det startet best for Viking i den 28. serierundens fredagskamp. Hjemmelaget – som har løftet seg på Viking stadion siden 1-0-seieren mot Molde for en drøy måned siden – spilte best, ville mest og skapte mye på sin venstreside, der Samuel Adegbenro fremsto offensiv, frisk og spillesugen.

En slags dobbeltfeil av AaFK forærte de mørkeblå ledelsen. Mustafa Abdellaoue ga bort ballen da han forsøkte å sette i gang en kontring. Zymer Bytyqi takket ja, ladet skuddfoten – og ga en ekkel prøvelse for Andreas Lie i Aalesund-målet.

Lie valgte å bokse, men det ble perfekt opplegg for Patrick Pedersens volleysmash. Dansken klemte flott inn 1-0-ledelse til Viking.

Nedrykkstruet VIF tar grep: Deila overtar som hovedtrener nå

Scoret sitt tiende

To av de samme var involvert ved utligningen. Aalesund tilrev seg initiativet etter at de kom under, Bjørn Helge Riise tok tak på midtbanen og etter 35 minutter skrudde dynamoen inn et frispark mot bakre stolpe.

FIKK «NEDRYKKSTYN»: Dommer Kai Erik Steen ble kraftig kritisert av Kjell Jonevret etter kampen. Her fra en match i fjor. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Der dukket Abdellaoue opp og prøvde å vri kula i nettet med en yttersideavslutning. Den reddet Iven Austbø, men også han måtte gi retur, og den gikk på panna til Pedersen.

En spiss i egen 16-meter med ansiktet mot eget mål er ikke alltid gode nyheter, og var det heller ikke for Viking denne gangen. Pedersen headet ballen ned og tilbake til Abdellaoue, og «Mos», lillebroren til Vålerenga-spiss «Moa» skjøv utligningen over streken.

Så kom 2-1-målet på straffe. Det er Abdellaoues tiende for sesongen, hans beste scoringstall siden han ble toppscorer for Tromsø med 17 mål i 2011-sesongen. Dette er også andre gang han kommer opp i tosifret.

Dagens to vakreste fulltreffere var riktignok de to siste: Først skrudde danske Mikkel Kirkeskov inn 3-1 på et frispark slått over muren.

Viking-hiten Mathias Bringaker (19) reduserte for Viking på lekkert og brutalt vis i sluttminuttene, men seieren ble med til Sunnmøre.

– Vi tar ledelsen og har det helt perfekt mot Aalesund. Så gir vi bort to mål, fortviler Kjell Jonevret overfor TV 2.

Les også

 1. Aalesund fortsetter kanonformen – Jonevret skjelte ut dommeren

  (Viking - Aalesund 2-3) Viking-trener Kjell Jonevret hadde én melding til dommer Kai Erik Steen etter å ha tapt for…
 2. Trenerskifte i Vålerenga: Deila overtar nå

  To og en halv måned tidligere enn planlagt er trenerskiftet i Vålerenga en realitet: Ronny Deila (41) er hovedtrener…
 3. Nederlandsk-effekt har gitt AaFK formtopp

  Siden 31. juli har kun Rosenborg tatt flere poeng enn Aalesund i Tippeligaen.
 4. VG erfarer: Huseklepp nærmer seg Haugesund

  Erik Huseklepp (32) skal etter sigende ha en muntlig avtale med FK Haugesund.
 5. Vegard Forren ønsket som ny forsvarssjef i Vålerenga

  ULLEVAAL (VG) Snart kontraktløse Vegard Forren (28) er ønsket av Vålerenga som klubbens nye forsvarssjef.
 6. Rekdal om nedrykksstriden: – Det er bingo

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga – Stabæk 1-1) Alvoret står skrevet i ansiktet på avtroppende trener Kjetil Rekdal, påtroppende…
 7. Knudtzon frelste Lillestrøm i Bergen: - Utrolig viktig

  BERGEN (VG) (Brann-Lillestrøm 1-2) En Erling Knudtzon-scoring fem minutter før slutt sikret Lillestrøm tre viktige poeng…
 8. Wibe-Lund: – Kan bli tidenes kortest sittende hovedtrener

  MARIENLYST (VG) (Strømsgodset - Viking 1-1) Håkon Wibe-Lund fikk en drømmestart som hovedtrener for Strømsgodset, men…

Mer om

 1. Viking FK
 2. Aalesund FK
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Kirkeskov til VG: – Veldig synd at dommeren ødelegger kampen

 2. Angrende dommer Johnsen: – Jeg skulle gitt rødt kort

 3. Aalesunds keeperhelt har studert Godset-Pedersen

 4. Dommer Steen til VG: - Jeg hadde kommet best ut av det med straffe ...

 5. Fagermo hyller Veldwijk etter Odd-slakt: – Han slo oss omtrent alene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder