DRAMA: Det tyske landslaget (innfelt) fotografert før kampen på Stade de France fredag kveld. Etter kampen søkte publikum tilflukt på banen, da terroristene herjet i Paris. Foto: Franck Fife , Afp

Beskriver skrekknatten i garderoben

Det tyske og franske landslaget overnattet på Stade de France

Samtidig som terroristene herjet i Paris, tilbragte 60 mennesker natten i en 70 kvadratmeter stor fotballgarderobe på Stade de France.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det tyske landslaget var i Paris for å spille vennskapskamp mot Frankrike, og landslagssjef Joachim Löw og hans mannskap ble av sikkerhetsgrunner værende på arenaen til klokken syv neste morgen. Avisen Bild kommer nå med detaljer fra natten i garderoben.

• Klokken 01:30 var forbundskansler Angela Merkel i samtaler med manager Oliver Bierhoff.

• Klokken 02:15 ble det gjort klart til at det tyske laget skulle forlate stadionet i minibusser – en avledningsmanøver av sikkerhetsgrunner.

• Klokken 07:00 forlot spillerne Stade de France. To timer senere fløy laget til Frankfurt.

LES OGSÅ: Tyske landslagsspillere overnattet på stadion

Søvnløs og urolig natt

– Det var en urolig natt, hvor vi alle var svært bekymret, sier Lukas Podolski til avisen.

Han og resten av de tyske stjernene ble etter kampslutt orientert om hva som foregikk i den franske hovedstaden. Trolig ønsket terroristene å gjøre fotballkampen til et blodbad, men takket være vaktene kom ingen seg inn på stadion, og bombene ble sprengt på utsiden i stedet. Fire mennesker døde ved Stade de France, tre av dem var terrorister.

På innsiden var det et helt annet drama. Publikum søkte tilflukt på banen og spillerne fant ut at de måtte overnatte i garderoben.

– Mange sov ikke i det hele tatt, men snakket hele natten for å bearbeidet det som har skjedd, forklarer Reinhard Rauball, fungerende president i Det tyske fotballforbundet.

Det ble lagt ut noen madrasser på gulvet, og spillerne fikk pølser og smørbrød, beskriver Bild. De franske stjernene ble også igjen – i sympati for sine tyske kolleger.

VGTV: Se publikum synge nasjonalsangen under evakueringen fra stadion

Var kun bagasje i bussen

Den franske president Francois Hollande og Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier var til stede på kampen. Ifølge avisen var det ønskelig at også de skulle bli værende på arenaen, men de hastet inn til sentrum.

Kvart på tre på natten ble journalistene på stadion fraktet fra presserommet og ut til bussen.

– På vei til flyplassen ble vi forbikjørt av spillerbussen, ledsaget av politieskorte. At den kun huset spillerbagasjen, visste vi ikke, sier Timm Dete, BILD-journalist, til sin egen avis.

Allerede i morgen er begge lagene fra fredagens kamp i aksjon igjen. Frankrike er på plass i London for å møte England på Wembley. Tyskland får besøk av Nederland hjemme i Hannover.

PS: Flere av spillerne ble personlig rammet av terrorangrepene. Lassana Diarra mistet sin kusine, mens søsteren til Antoine Griezmann klarte å rømme fra konsertlokalet Bataclan samtidig som han selv spilte vennskapskamp mot Tyskland litt lenger nord i Paris.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder