André Hansen: – Nervene er størst før eksamen. Garantert.

HOLDT NULLEN: RBK-keeper André Hansen holdt buret rent i cupfinalen mot Sarpsborg. Her får han hjelp av en medspiller som klarerer ballen på streken. Foto: Bjørn S. Delebekk , Vg

RBK-keeperen fra cupgull søndag til jus-eksamen mandag

ULLEVAAL STADION (VG) (Rosenborg – Sarpsborg 2-0) Rosenborg-keeper André Hansen (25) holdt nullen og «besto eksamen» i cupfinalen. Mandag venter en ekte eksamen.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fire år gammel

Dermed blir det nok ikke Hansen som feirer villest og senest ut i nattetimene etter at Rosenborg sikret sin første «double» på 12 år.

– Det blir rolig. Stille og rolig, sier Hansen om hvordan feiringen blir før morgendagens eksamen i jus.

– Hvor er du best – i mål eller på skolebenken?

– Sånn 50/50, kanskje? Det blir nok ikke noen A i morgen, men jeg klarer vel en C, så får jeg håpe at sensor så kampen i dag, ler Hansen.

RBK-GULL: – Fantastisk å stå her

Søderlund: – En pils eller to

I cupfinalen mot Sarpsborg besto han med glans – selv om han ikke ble satt på de helt store prøvene. Men selv om han mener cupfinalen er viktigere enn eksamen, er nervene langt større før morgendagen.

– Nervene er størst før eksamen. Garantert. Jeg får vente og se hva jeg får i oppgave der, men det er helt klart eksamen som er mest nervepirrende, sier Rosenborgs keeper til VG.

KOMMENTAR: «Det er nå jobben begynner, RBK»

Mer feiring blir det utvilsomt på lagkameratene hans. Pål-André Helland var godt i gang da han entret pressesonen iført flosshatt i gull og KIL/Hemne-skjerf. Og Alexander Søderlund gleder seg til å nyte triumfen.

– Det blir godt å komme seg ut og få vært litt sammen med gutta, snakke litt skit og ta seg en pils eller to, sier Søderlund.

Han hadde ikke helt lykken foran mål i finalen, hvor han bommet på tre store muligheter.

– Det er selvfølgelig kjedelig, men sånn er det. Man for som fortjent. Sånn er det når man er spiss, sier Søderlund om kampen og kritikken han har fått for sjansesløsingen.

Ingebrigtsen: – Går an å feire uten alkohol

Trener Kåre Ingebrigtsen kom med et stikk mot kritikken som kom etter Rosenborgs feiring av seriegullet, da det ble sunget sanger om Molde.

– Feiring må vi være litt forsiktige med, har jeg skjønt. Vi skal feire med måtehold. Men det går an å feire uten alkohol også. Selv om det er vanskelig å se for seg trøndere gjøre det.

Rosenborgs sesong er ikke ferdig selv om cupfinalen er unnagjort. Allerede torsdag tar trønderne imot franske Saint-Étienne på Lerkendal.

Les også

Mer om

 1. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Rosenborg helt overlegen i cupfinalen

 2. Pluss content

  Vil ikke selge til «småklubber»

 3. TV 2-ekspert med RBK-stikk: «Lurer på om Ole Einar Bjørndalen hadde festet til langt på natt etter
  gull søndag»

 4. RBK så rødt – men Bendtner og Bakenga ordnet seier i Sarpsborg

 5. Gytkjærs nye mål: Slå Søderlunds 22 scoringer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder