SPESIELL: Marcelo Bielsa er ikke som andre fotballtrenere. Her er han i aksjon for Marseille mot Nantes i april 2015. Foto: Jean-sebastien Evrard AFP

Bielsa ble Lazio-ansatte onsdag – i dag gikk treneren av

Marcelo Bielsa (60) ble ansatt som Lazio-trener onsdag. Fredag gikk han av - etter bare to dager i jobben.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det betyr at kaoset i Roma-klubben fortsetter.

Spørsmålet er om Bielsa gir seg i Lazio for å kunne overtar som Argentina-sjef etter Gerardo Martino, som ga seg denne uken etter finaletapet i Copa América.

Hvis det skulle skje, blir det nesten reprise av det som skjedde i 1998: Bielsa ble ansatt som trener i Espanyol, men etter bare et par måneder gikk han for å bli Argentinas landslagstrener. Han hadde den jobben fram til 2004.

Det er ikke for ingenting at Bielsa har tilnavnet «El Loco» (den gale).

Les også: Messi gir seg på landslaget.

Meningen var at Bielsa skulle komme til Roma for å starte sesongforberedelsene lørdag. Slik ble det ikke. Lazios president Claudio Lotiti skal ha vært alt annet enn fornøyd da han fikk beskjeden.

Nå sier Lotiti at de er klare for å gå til sak mot fotballtreneren. Onsdag sendte ledelsen i Lazio ut en melding om at Bielsa var klubbens nye trener.

Les også: Straffe-synder Messi sønderknust etter nytt finaletap

Marcelo Bielsa har vært borti viderverdigheter før. Han overtok som trener i Marseille sommeren 2014. Etter den første seriekampen i 2015, avgikk han plutselig, angivelig på grunn av uenighet med ledelsen i klubben. Det skjedde den 8. august i fjor.

For en del år siden sa Bielsa, den gang landslagstrener for Chile, at han kom til å gå av hvis Jorge Segovia ble valgt til fotballpresident i landet. Han gjennomførte trusselen.

Les også: Messi og faren dømt til 21 måneders fengsel.

Argentineren tok over roret i Lazio etter Simone Inzaghi, som midlertidig erstattet Stefano Pioli, som fikk spaken i slutten av forrige sesong. Nå får Inzaghi ny tillit.

Da Bielsa var trener i Athletic Bilbao, ble angrepsspilleren Iker Muniain en gang spurt i et intervju om treneren var like gal som alle sa.

– Nei, han er galere, svarte Muniain.

På sidelinjen går han innimellom amok, og på trening skal han også oppføre seg veldig spesielt.

Bielsa startet karrieren hjemme i Argentina, og i Europa har han vært trener for Espanyol, Athletic Bilbao, Marseille og Lazio. Han har vært landslagstrener både for Argentina og Chile.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder