SKADEMARERITT: Mats Møller Dæhli har slitt med «jumper's knee» nesten i hele år. Nå er det klart at han må opereres og vil være ute i lang tid. Her er han fra en treningsøkt i Oslo sammen Caroline Graham Hansen i sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk ,

Dæhli til VG: Vet ikke hvor lenge han blir ute

Ungutten må opereres i håp om å komme seg ut av skademarerittet

I neste uke vil Mats Møller Dæhli (20) bli operert i håp om å bli kvitt «jumper's knee»-skaden. Han vet ikke når han vil være tilbake på banen.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg kan bekrefte at jeg skal opereres i Sverige neste uke. Vi er blitt enige om at det er den beste løsningen. Jeg er optimistisk og tror at dette kan hjelpe meg tilbake på banen, skriver Freiburg-proffen i en SMS til VG.

Les også: Dæhli om motgangen: Fryktelig tøft

Tidligst tilbake på nyåret

Allerede 29. september skrev VG at det gikk mot operasjon for den uheldige 20-åringen. Tidligere i dag meldte den tyske avisen Badische Zeitung at Møller Dæhli er klar for operasjonsbordet.

VONDT KNE: Mats Møller Dæhli har nesten mistet et helt år på grunn av dette kneet. Nå legger han seg under kniven. Foto: Bjørn S. Delebekk ,

Selv vil han ikke spekulere i når han kan være kampklar igjen.

– Hvor lang tid det tar er vanskelig å si noe om nå. Det avhenger av hvordan kneet responderer etter operasjonen, melder Oslo-gutten.

– Tror du at du rekker et eventuelt EM-sluttspill neste sommer?

– Hvis Norge kvalifiserer seg, og jeg blir skadefri og kommer meg i form, så er det helt klart et mål for meg å komme tilbake på landslaget, svarer Mats Møller Dæhli.

For den lovende teknikeren har 2015 vært et skademareritt der kneskaden har holdt ham på sidelinjen nesten hele året. Nå som han har bestemt seg for operasjon er det også åpenbart at han tidligst vil være tilbake på nyåret.

Gråt etter nedrykket

En av Norges fremste eksperter på «jumper’s knee», Øystein Lian, sa til VG tidligere i høst at han må regne med å være ute i minst tre måneder, men at det varierer voldsomt fra person til person.

Sportslig har han også hatt marginer i mot med de to siste klubbvalgene etter gjennombruddsesongen i Molde. Først ble det nedrykk med Cardiff fra Premier League. Så med Freiburg fra Bundesliga, et halvt år etter overgangen.

– Det siste året for meg har vært nesten bare motgang og vært fryktelig tøft, til tider. Ikke at det er synd på meg. Men jeg vil spille fotball. Det er kjedelig, hardt og tungt når du bryr deg så mye om en sport og må sitte på tribunen, sa Dæhli til VG i juni.

– Hvordan reagerte du på selve nedrykket?

– Jeg ble trist. Tårer. Jeg gråt, innrømmet han – og syntes Freiburgs spill hadde fortjent bedre resultater.

Husker du denne? Dæhli om fotballivet i Tyskland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder