SELVSIKRE: Ronny Deila (t.h.) og Kjetil Rekdal har stor tro på at samarbeidet skal bli en suksess i Vålerenga. Foto: Frode Hansen VG

Slik svarer Vålerenga-duoen på Twitter-refs

VALHALL (VG) Tor-Kristian Karlsen, sportsdirektør i israelske Maccabi Haifa, har ingen tro på at Vålerenga-samarbeidet mellom Ronny Deila og Kjetil Rekdal vil fungere.

Artikkelen er over tre år gammel

«Hovedtrener som sportsdirektør over ny hovedtrener. Aldri fungert og kommer aldri til å gjøre det. Bare i Norge man kan finne på noe slik», skriver Karlsen på Twitter.

40-åringen begynte denne sommeren som ny sportsdirektør i den israelske storklubben Maccabi Haifa. Tidligere har han jobbet som sportsdirektør i Monaco. VG har vært i kontakt med Karlsen, som ikke ønsker å utdype Twitter-utspillet ytterligere.

Les også: Deila om VIF-jobben: – En stor dag

KRITISK: Sportsdirektør Tor Kristian Karlsen i Maccabi Haifa. Her under tiden som Monaco-sjef. Foto: Olivier Angrigro Reuters

Vålerenga har bekreftet at Ronny Deila tar over som klubbens nye hovedtrener etter denne sesongen. Nåværende hovedtrener, Kjetil Rekdal, går inn i en stilling som klubben kaller «sportslig administrativ leder». Den presise arbeidsfordelingen mellom Deila og Rekdal vil bli nøyere diskutert i løpet av høsten.

Deila fnyser når VG viser ham Twitter-meldingen til Tor-Kristian Karlsen.

– Har han vært borte i det samme tidligere, da? Min erfaring er at dette har med mennesker å gjøre. Alt dreier seg om relasjoner. Jeg er en veldig god relasjonsbygger, og Kjetil har jobbet i det gamet her i mange, mange år og har masse erfaring, sier Deila.

Les også: Rekdal og Deila brøt ut i latter etter Ødegaard-spørsmål

– Vi får bare motbevise det

På sin første pressekonferanse i Vålerenga var Deila svært opptatt av at det ikke vil finnes noe tydelig hierarki i Vålerenga.

– Når du er trener i Norge er du ikke enten sportsdirektør eller trener, du er begge deler hele tiden. Vi må jobbe sammen som team. Jeg er ikke veldig opptatt av hierarki. Vi vet hva som kreves, vi vet hva som skal gjøres, og så må vi utfylle hverandre. Her er det ingen utydelighet når det gjelder hvordan ting skal være, sier Deila til VG like etter pressekonferansen.

Les mer: Slik svarer Deila på supporter-kritikken

Kjetil Rekdal sier at han gleder seg til å bli ferdig med trenerjobben så han «slipper å få mikrofoner trykket opp i trynet hele tiden». Kritikken fra Karlsen er han fast bestemt på å motbevise.

– Vi kan ikke bruke tid på hva andre mener. Han har ikke deltatt i samtaler meg med og Ronny, han har ikke satt seg inn i hva slags arbeidsfordeling vi skal ha, så han vet egentlig ingenting om det. Men det er lov å uttale seg, og jeg har sikkert uttalt meg om mange ting opp gjennom tiden som ikke nødvendigvis har blitt riktig. Han får si det, og vi får bare motbevise det, sier Rekdal til VG.

Les også: Deilas store Celtic-sluttpakke

Den avtroppende Vålerenga-sjefen presiserer hvordan arbeidsforholdet hans med Deila kommer til å bli fra og med neste sesong.

– Ronny skal ha ryggen fri, og det blir min oppgave å sørge for det. Han trener laget og kjører den taktikken han vil, og jeg skal hjelpe til alt jeg kan for at han skal ha en hverdag uten noe krøll. Sånn som jeg har slitt med i en lengre periode, med ett steg frem og to tilbake. Det har vært dager hvor forskjellige ting ikke har vært på plass... Min oppgave er at han skal få slippe å ha bekymringer, så han kan ha tunnelsyn opp og frem, sier Rekdal.

Rekdal etter stortap: – Skulle ønske jeg kunne spilt selv

Mathisen: – Litt skeptisk

Tor-Kristian Karlsen er ikke den eneste som er skeptisk til den nye rollefordelingen i Vålerenga. Også Jesper Mathisen, tidligere Start-spiller og nå TV 2-ekspert, har ikke stor tro på Rekdals overgang til sportsdirektør. Han er enig med Karlsen.

SKEPTISK: Tidligere Start-spiller Jesper Mathisen er nå fotballkommentator og ekspert i TV 2. Foto: Fredrik Solstad VG

– Karlsen vet mer enn alle andre hva en sportsdirektør-stilling innebærer. Det er to vidt forskjellige ting å være sportsdirektør og hovedtrener. Rekdals jobb har ikke vært god nok. Det er ingen som betviler ham på taktikk- og fotballkunnskap, men grunnen til at VIF er på nedrykk, er dårlig spillerlogistikk, og det er den viktigste oppgaven til en sportsdirektør. Derfor er jeg litt skeptisk til Rekdal som sportsdirektør, sier Mathisen, som mener Vålerenga-stallen Rekdal har bygget, er «veldig dårlig og ubalansert».

Lest denne? Mathisen var spillegal – nå blir han TV 2s oddsekspert

Ronny Deila har Mathisen derimot stor tro på.

– Han er det beste som kunne skjedd Vålerenga. Hvis det er én trener jeg mener de burde hatt, så er det Deila. Han kommer til å innføre en ny måte å spille på, ny entusiasme og mye glød, sier Mathisen til VG.

Han er ikke i tvil om hvor listen ligger for «nye Vålerenga».

– Med disse grepene bør Vålerenga være en medaljekandidat, sier fotballeksperten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder