MÅ LØFTE SEG: Etter 2-2 hjemme i Paris er ikke utgangspunktet umulig for Zlatan Ibrahimovic' og hans menn. Men PSG er nok avhengige av at svensken er på sitt aller beste. Foto: AFP
MÅ LØFTE SEG: Etter 2-2 hjemme i Paris er ikke utgangspunktet umulig for Zlatan Ibrahimovic' og hans menn. Men PSG er nok avhengige av at svensken er på sitt aller beste. Foto: AFP

NÅ må du opp et hakk, Zlatan

FOTBALL

(Paris Saint-Germain – Manchester City 2-2) Det hevdes at Zlatan Ibrahimovic (34) er bedre enn noen gang. Tirsdag er det tid for å bevise det.

kommentar
Publisert: Oppdatert: 07.04.16 02:58

NÅ trengs han på sitt beste, i returoppgjøret på Etihad i Manchester.

NÅ er Paris Saint-Germain avhengig av at anføreren, eller «the boss» som han omtalte seg selv i fjor, er akkurat det.

Det er rett og slett ikke nok å score en haug med mål og vinne alt som er av titler for tidenes mest suverene lag i Ligue 1.

Joda, han sendte Sverige til EM omtrent alene, men det var mot et middels dansk lag. Joda, han var god i gruppespillkampene mot Real Madrid, men de betydde strengt tatt ikke ekstremt mye for noen av lagene. Og joda, han var tidvis veldig god i 8-delsfinalene mot Chelsea, men det er mange som har vært gode mot Chelsea denne sesongen.

Det er ikke tvil om at Zlatan Ibrahimovic er en unik fotballspiller, kanskje Skandinavias beste noen gang.

Men skal han vinne Champions League, må han vise at han er i nærheten av de som er best i verden, de som nesten alltid leverer når det gjelder. Zlatan har herjet overalt i karrieren, bortsett fra når Champions League skal avgjøres. Denne sesongen har han sett ut som en supermann, og men det er NÅ Zlatan Ibrahimovic må være drepende i avslutningene.

Det hjelper liksom ikke med «hat trick» mot Nice når seriegullet allerede er sikret, uansett hvor pene mål det er. Det blir nesten som treningskamper å regne.

Les også: De bare følger med meg

I en Champions League-kvartfinale kan ikke Zlatan Ibrahimovic misse på straffe eller skyte høyt over alene med Joe Hart. PSG skal vinne Champions League, det er alt PSG handler om, og nå er det trolig bare noen måneder igjen av Zlatans tid i klubben. Da må han score på slike sjanser.

Han var ikke dårlig mot Manchester City, men heller ikke dominerende. Han gjorde en del feil med ballen, men også mye bra. Og han kjempet inn 1-1-utligningen, selv om det var en gavepakke Champions League nesten ikke har sett maken til, i hvert fall i sluttfasen av turneringen. Zlatan Ibrahimovic var også involvert i mye da PSG hadde sin beste periode og gikk opp til 2-1 tidlig i 2. omgang, og han var uheldig da han selv nikket i tverrliggeren.

Les også: Kvelden da fansen ble fans igjen

Isteden kom Manchester City tilbake og fikk med seg et fantastisk 2-2-utgangspunkt etter en rotete og tabbefylt kveld på deilige, kokende Parc des Princes. Derfor lever Zlatan Ibrahimovic' drøm om å vinne turneringen med PSG skummelt de neste dagene.

Mange tror han ender i engelsk fotball neste sesong. Ibrahimovic bedriver åpenlys flørting med Premier League-klubber. På tirsdag har han sjansen til å vise dem alle hva han er laget av, at han elsker store anledninger og store kamper.

Og vinner dem.

Scenen er Zlatans.

Her kan du lese mer om