FERDIG: Marcus Pedersen jubler her for et mål med Mustafa Abdellaoue. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Marcus Pedersen ferdig i Strømsgodset

Marcus Pedersen (29) har sagt opp sin avtale med Strømsgodset, melder klubben. Han står nå fri til å finne en ny klubb.

  • Herman Tinius Folvik
  • Ida Høidalen

Det skriver Strømsgodset på egne nettsider.

– Med tanke på at jeg er i siste året av kontrakten og ikke tilgjengelig for spill på grunn av skade, velger jeg å si opp avtalen med Strømsgodset. Jeg må nå bygge meg opp igjen fysisk og komme i skikkelig form, før jeg kan finne meg en ny klubb, sier Marcus Pedersen i pressemeldingen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Spissen har trøblet med kneskade denne sesongen, og kun spilt fem kamper. I fjor fikk han sesongavslutningen spolert av en skulderskade.

– Jeg har hatt to fine perioder her. Strømsgodset er jo klubben min, men nå er det riktig å avslutte og gå videre. Jeg tar med meg mange gode minner fra Marienlyst og kommer til å savne lagkamerater og de som jobber i klubben, fortsetter Pedersen.

Dette sa han til VG om fremtiden nylig:

I mai ble han kalt inn på teppet av klubben etter en «uønsket hendelse». Ifølge Drammens Tidende skulle bakgrunnen da være at Pedersen var på byen før eliteseriekampen mot Kristiansund. Han hadde et møte med klubben, og daglig leder i klubben, Dag Lindseth Andersen, sa den gang at de så på hendelsen som alvorlig.

Andersen forteller til VG at etter flere samtaler før helgen, ble avgjørelsen tatt i går. Han ønsker ikke å kommentere om det har noen sammenheng med den «uønskede hendelsen» tidligere i vår.

– Marcus har selv valgt å si opp avtalen, som han kan i henhold til den kontrakten han har. Vi forholder oss til det også kan man spekulere på sammenheng der, men vi ønsker ikke å kommentere det nå, i og med at han har sagt opp avtalen og nå egentlig er fri til å gjøre hva han vil, sier Andersen til VG.

– Har han virket annerledes eller mer misfornøyd etter det møtet?

– Nei, jeg vil ikke si det. Marcus er Marcus og vi har hatt et godt forhold til ham hele tiden. Så det har ikke vært noe misnøye hverken den ene eller andre veien sånn sett. Og tilbake til de hendelsene vi ønsket som uønsket den gangen hadde vi en veldig god prat og dialog om. Så det er ikke noe problem i seg selv, svarer han.

– Marcus har scoret viktige mål og hatt gode prestasjoner over to perioder i Strømsgodset. Vi respekterer at han nå sier opp avtalen med klubben. På vegne av SIF vil jeg takke Marcus for innsatsen og vi ønsker ham lykke til videre på veien, sier sportssjef Jostein Flo i til klubbens hjemmeside.

Etter to perioder i klubben står spissen med 70 mål på 135 kamper. Han scoret 14 ganger forrige sesong og var en av lagets viktigste spillere.

I juni tok danske Henrik Pedersen over som hovedtrener ette at Bjørn Petter Ingebretsen måtte gi seg på grunn av helsemessige årsaker tidligere i sesongen. Strømsgodset har slitt i årets sesong og ligger helt sist i Eliteserien. Forrige runde tapte de 0–2 for Stabæk.

Husker du dette?

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Mer om

  1. Eliteserien

Flere artikler

  1. 11 Godset-spillere kan forsvinne – Pedersen åpner for utlandet

  2. Godset-spillerne vil ha Wibe-Lund som trener

  3. Mos Abdellaoue til Sarpsborg 08 - bytter plass med Lars-Jørgen Salvesen

  4. Slik skal Godset-Pedersen løfte klubben tilbake til gamle høyder

  5. Morten Gamst Pedersen klar for Alta

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder