KAMPKLARE: Rosenborg-spillerne Alexander Søderlund, Mike Jensen (7), Pål-André Helland og Gjermund Åsen jubler for scoring mot Mjøndalen i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Oppsettet for Eliteserien kan endres etter nye reiseråd fra regjeringen

Fredag legger regjeringen etter planen frem nye råd for ferie- og fritidsreiser i Norge. Det vil avgjøre hvordan Eliteseriens første runder ser ut.

 • Øyvind Herrebrøden
 • Arilas Berg Ould-Saada

Etter at Eliteserien fikk grønt lys for å kamper fra 16. juni, startet arbeidet med å sette en ny terminliste for landets øverste liga.

Da opplyste Leif Øverland i Norsk Toppfotball at de 16 klubbene ville bli delt inn i fire puljer for i størst mulig grad få «kortreiste» kamper – og at Eliteseriens versjon av kohorter trolig betød at klubbene spilte både hjemme og borte mot samme motstandere i løpet av de seks første rundene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Nå kan det bli en endring etter at helseminister Bent Høie mandag varslet at det kom nye restriksjoner for feriereiser på regjeringens pressekonferanse fredag. Stavanger Aftenblad melder at Eliteseriens planlagte «gruppespill» kan bli vraket, og det bekrefter også konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund.

– Vi ser på ulike alternativer. Poenget er kortreist innledningsvis, og vi har masse ulike spilleplaner. Men vi går nye runder med myndighetene før helgen, og de nye reiserådene fra regjeringen som er varslet på fredag vil være veldig førende. Da kan det bli en mer tradisjonell spilleplan, opplyser NFF-sjefen til VG.

Leif Øverland understreker at helsen kommer først, og at toppfotballen tar rollen som «pilot» på største alvor, men erkjenner at de ideelt sett vil unngå et oppsett der Rosenborg for eksempel møter Molde både hjemme og borte i løpet av de første seks rundene.

– Naturligvis. Hvis myndighetene bestemmer at det blir mulig å reise mer, så vil det være rart at fotballen med unge, friske folk under et utrolig strengt regime, skulle pålegge seg veldig mye strengere reiserestriksjoner enn resten av samfunnet, sier Øverland.

– Vi håper at samfunnet utvikler seg slik at det blir publikum på kampene utover høsten, og derfor håper vi jo på en spilleplan der man kan fylle stadion flest mulig ganger i løpet av sesongen. Men ingen av oss kan se inn i glasskulen, sier han.

les også

Toppserien får 1,1 million kroner i måneden – ny seriestart vedtatt

Fotballederne har tidligere kommunisert at den nye terminlisten kan offentliggjøres på toppfotballens opprinnelige festdag 16. mai. De nye reiserådene fra regjeringen blir isåfall presentert fredag ettermiddag, som vil bety et hektisk arbeidsdøgn på Ullevaal stadion frem til oppsettet skal slippes dagen etter.

– Det er et arbeidsmål, opplyser Fisketjønn om de fortsatt rekker å få ferdig spilleplanen for Eliteseriens første runder lørdag.

– Hva med treningskamper?

– Det står på blokken, men det er ikke avgjort ennå. Vi prøver å åpne opp for treningskamper. Å gå rett inn i seriespill vil oppleves utfordrende, innrømmer konkurransedirektøren.

– Blir det slik at dem som møter hverandre innledningsvis i sesongen også må møtes i treningskampene i forkant?

– Det har vi ikke diskutert tett ennå, svarer Nils Fisketjønn.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Bent Høie
 3. Rosenborg BK
 4. Molde FK
 5. Aalesund FK
 6. Kristiansund BK
 7. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Molde-sjefen om Eliteseriens nye terminliste: – Vi jublet ikke

 2. Eliteseriens store hodepine: – Europa er en nøtt

 3. Fotballens kriseplan: Vurderer å samle eliteserien på sørvestlandet

 4. Storoppgjør uten publikum: – Har lært oss at sånn er livet

 5. NFF jobber med corona-dokument: Trenger rundt 200 på kamp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder