PRESENTERTE REKDAL: Tor-Kristian Karlsen, mediesjef Ole Gerhard Sørensen og Christopher Langeland (Start En Drøm AS) under presentasjonen av Kjetil Rekdal i fjor sommer. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Karlsen holder tett om sin rolle i Rekdal-dramaet

Starts Tor-Kristian Karlsen (43) sier han ikke kan kommentere noe rundt Kjetil Rekdals avgang. Den sportslige lederen opplever at det har «stormet litt mer enn vanlig» i det siste, men nå vil han se fremover.

VG fikk onsdag bekreftet at Joey Hardarson (42) vil fungere som hovedtrener i klubben til en permanent løsning er på plass.

– Joey leder laget, men jeg kan ikke si noe om hva som skjer videre når det gjelder hovedtrener, sier Starts styreleder Monica B. Grimstad til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Islendingen får med seg Andreas Jensen og Atle Roar Håland som støttespillere.

les også

Rekdal ferdig i Start: – Har vært tøft for alle

– Joey er en lojal og kompetent klubbmann som har hjulpet Start i lignende situasjoner tidligere, og vi setter stor pris på hans egenskaper og som fagmann og person. Hvordan komposisjonen av trenere kommer til å se ut i ukene og månedene fremover, vil vi skaffe oss et klarere bilde av i løpet av dagene som kommer, svarer sportslig leder Tor-Kristian Karlsen på spørsmål om Hardarson er aktuell som permanent hovedtrener.

– Hvem vil lede jobben med å få på plass ny hovedtrener?

– Hva som skjer videre rundt trenerspørsmålet, kommer vi til å gå gjennom de neste dagene.

TAR OVER: Joey Hardarson, som var assistent under Kjetil Rekdal, leder Start i tiden fremover. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Tirsdag kom Start og klubbens hovedtrener Kjetil Rekdal til et forlik. Dermed er Rekdal ferdig som Start-trener etter noen katoiske dager på Sørlandet, der Rekdal blant annet krevde å få lede laget i serieåpningen mot Aalesund.

– Hva tenker du om det som har skjedd og det som skal skje fremover?

– Jeg er mer opptatt av å snakke om det som skal skje. Nå forbereder vi oss til kamp mot KFUM på søndag og alt fokus rettes inn mot den kampen, svarer Karlsen.

– Hvordan har du opplevd de siste dagene?

- Alle som jobber rundt det sportslige, meg selv inkludert, har nok opplevd at det har stormet litt mer enn vanlig. Men vi har alle forsøkt å holde oss profesjonelle og har arbeidet med de tingene som har vært relevante for oss. For min del har en overgangsperiode nettopp blitt avsluttet. Vi har observert dette fra distanse, men opplever at Monica og Christopher har behandlet saken på en eksemplarisk måte.

les også

Prinsippspørsmål trenger svar – plastrer over problemene

– Stemmer det at det har vært lite kontakt mellom deg og Rekdal den siste tiden?

- Av juridiske hensyn har jeg ikke anledning til å kommentere spekulasjoner eller forhold som potensielt kan knyttes opp mot den nettopp avsluttede personalsaken. Akkurat som jeg heller ikke har tillatelse til å kommentere personalsaken i det hele tatt.

– Er du motivert for å fortsette i Start?

– Ja, så absolutt. Jeg er kjempemotivert for å fortsette å bygge videre på det spennende fundamentet som eksisterer her. Vi mange spennende, unge spillere og kjempedyktige mennesker i organisasjonen som virkelig ønsker å pushe dette fremover.

Start har brukt morgentimene til å informere ansatte og sponsorer om de siste fem dagene. Nå forsøker klubben å komme tilbake til hverdagen.

– Vi vil etter beste evne forsøke å evaluere hele prosessen og trekke lærdom av det som har skjedd. Midt oppe i dette skal spillere og sportslig apparat ha fullt fokus på det som må gjøres for å vinne neste kamp, sier styreleder Monica B. Grimstad til VG.

– Det har skjedd litt, men vi klarte å holde fokus på kampen lørdag, selv om situasjonen var spesiell. Så fikk vi en liten utladning etter kampen, forteller Start-spiller Erlend Segberg, som har fått tillit som kaptein under Rekdal.

– Jeg har hatt et profesjonelt og godt forhold til Kjetil.  Han har gitt meg tillit og ansvar. Men dette var en sak vi ikke har kunnskap om i spillergruppen. Det er der saken står. Jeg har tillit til at Start tok beslutningen fordi den var nødvendig, sier Segberg til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder