Molde utlignet på kontroversielt frispark

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08-Molde 1–1) Det var mye av grunnen til at det var så viktig for Molde å få Eirik Ulland Andersen til klubben: Hans presise pasningsfot hjalp gullfavoritten til en sen utligning i Sarpsborg. Men scoringen ble debattert i etterkant.

  • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over ett år gammel

– Deilig at vi lyktes, sier Eirik Ulland Andersen til VG - på vei til spillerbussen etter kampen.

Magnus Wolff Eikrem, av alle, steg høyest på Ulland Andersens presise frispark i det 90. minutt, og dermed reddet Molde det ene poenget da det så som mørkest ut, selv om laget fremsto mye bedre etter pause.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Nå skulle det ikke vært blåst frispark, men dommer Tore Hansen hørte på linjemananen sin - som på sin side så en hands som ikke var hands: Ballen traff Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen i hodet, dommer dømte frispark - og Molde scoret.

– Hvis vi så feil der, så er det bare å beklage, sier dommer Tore Hansen etter kampen. Han sier at dommerteamet har sett situasjonen én gang i ettertid, fra en dårlig vinkel, så han ønsker ikke å konkludere, men av reaksjonene så skjønner Hansen at det kanskje var feil.

Men det var mildt sagt utrolig at Sarpsborg 08 ikke ledet ved pause, etter en noe overraskende overkjørsel av seriefavoritt Molde. 7–1 telte vi i målsjanser, og flere av sjansene til hjemmelaget var store, men ballen spratt litt feil, foran mål, eller gikk rett utenfor, fra Steffen Lie Skålevik, Jørgen Strand Larsen, Jonathan Lindseth, Kristoffer Zachariassen - eller Joachim Thomassen.

– Vi skal avgjøre dette før pause, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

ENDELIG: Steffen Lie Skålevik feirer med målscorer Jonathan Lindseth. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Sarpsborg-kaptein Thomassen hadde et skudd som gikk centimetere over målet til Andreas Linde hos Molde. Sarpsborgs spillemessige overtak ble bare større og større jo lengre omgangen ble. Molde kom knapt ut fra egen halvdel, slet både med klareringer og markeringer, og eget spill eksisterte nesten ikke de første 45 minuttene.

Det heter seg at «pausen kan endre kamper». Slik var det i Sarpsborg søndag kveld. Kampen endret veldig karakter etter pause, Molde så mer ut sånn vi har sett dem i vinter, med kjapt pasningsspill, gode bevegelser, og Sarpsborg ble løpende imellom.

– Vi kom oss etter pause. I 1. omgang var vi ikke gode, innrømmer Molde-trener Erling Moe.

Det lå an til en Molde-scoring, kanskje?

Neida, i hvert fall ikke med det første ... Etter å ha skapt sju sjanser før pause uten å score, viste Sarpsborg 08 hvor uforutsigbar fotball kan være. En eneste sjanse skapte Sarpsborg i 2. omgang, men den scoret de på ...

Ole Jørgen Halvorsen gjorde en god jobb på høyresiden, spilte til Matti Lund Nilsen, som fant Jonathan Lindseth. 08-debutanten var kvikk på avtrekkeren, Andreas Linde var sjanseløs - og Sarpsborg var i en fortjent ledelse etter 68 minutter. Fortjent, på grunn av den første omgangens store dominans.

Molde skapte to muligheter, samt fem cornere, pluss et farlig frispark i 2. omgang. Det var nok, det ble avgjørende. Denne gangen slapp Molde å reise fra Sarpsborg uten poeng, noe som ville vært en dårlig start for trener Erling Moe.

– Vi skal være fornøyd med et poeng borte mot Sarpsborg, et sted vi har hatt trøbbel med å få med oss poeng flere ganger, sier Erling Moe.

Men den gode foten til innbytter Eirik Ulland Andersen - og et overraskende hodestøt fra Magnus Wolff Eikrem var nok: Det endte 1–1 i Sarpsborg.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Mer om

  1. Eliteserien
  2. Sarpsborg 08
  3. Molde FK

Flere artikler

  1. Eikrem hadde «på følelsen» at han kom til å score

  2. 20 strake kamper med mål: - Gir en trygghet

  3. Ohi Omoijuanfo raste mot tilskuer: – Det er utrolig pinlig

  4. Bakke roser matchvinneren: – Kan bli en vanvittig god fotballspiller

  5. Helland etter Molde-tap: - Rosenborg er gullfavoritt uansett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder