RUNDSPILT: Nicklas Bendtner og Rosenborg fikk det tøft i serieåpningen mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Kommentator mener RBK har et Bendtner-dilemma: – Ser ut til å svekke laget

Én uke etter at han ble vraket til RBK-troppen til en treningskamp på grunn av «for tynt grunnlag», var Nicklas Bendtner (31) i trøndernes startoppstilling i serieåpningen. Adresseavisens kommentator beskriver det som «pussig».

Artikkelen er over ett år gammel

– Grepet med å sette Bendtner i tier-posisjonen, hva var tanken med det? Det så rart ut med tanke på at laget og spillet fungerte så godt mot Norrköping (3–0-seier) uten Bendtner, sier Birger Løfaldli til VG.

Rosenborg-trener Eirik Hornelands laguttak ble diskutert i trøndernes serieåpning søndag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Roar Strand, Norges mestvinnende fotballspiller med 16 seriemesterskap for Rosenborg, mener RBK har en utfordring med Bendtner, men han vil ikke kalle det et problem.

– Jeg er usikker på om han passer inn slik Horneland vil spille. Det trengs løpskraft i den rollen, og det er ikke det som er styrken hans, mener Strand.

les også

Stabæk-topp om LSK-trener: – Fremstår som et komplett rasshøl

– Forsvarer han en plass på RBK-laget nå?

– Sånn han spilte mot Bodø/Glimt, så gjør han ikke det. Men det er flere som må opp ett hakk eller to. Samtidig vil jeg berømme Glimt. Det var artig å se dem, sier Strand, som er tydelig på at Horneland må tørre å benke dansken.

I en kommentar skriver Løfaldli at «Bendtner er blitt et problem for RBK». Han beskriver dansken som «en stjerne som står i en særstilling, og som ledelsen er forsiktig med å utfordre». Når han ikke leverer varene, oppstår problemet.

I forrige uke ble Nicklas Bendtner utelatt fra Rosenborgs spillertropp til treningskampen mot Norrköping. Horneland mente dansken «hadde for tynt grunnlag» etter treningsleiren i Marbella.

Rosenborg lekte seg til en 3–0-seier mot forrige sesongs serietoer i Sverige.

Én uke senere var Bendtner å se i Rosenborgs startoppstilling i 0–2-tapet mot Bodø/Glimt.

Dette sa Horneland om valget av Bendtner fra start før kampen:

les også

Selvkritisk Bendtner i VG-intervju: - Ikke akseptabelt

Bendtner-dillemmaet

Dansken fikk karakteren 3 på VG-børsen i søndagens kamp.

Løfaldli mener Bendtner søndag viste at han ikke er god nok per dags dato og han tror situasjonen er vanskelig for Rosenborg.

– De har et dilemma. Hvis Bendtner skal komme opp på det nivået de ønsker, så må han «matches». Det så ut til å være tanken i fjor også. Problemet nå er at han heller ser ut til å svekke laget når man sammenligner Glimt-kampen med kampen mot Norrköping, sier kommentatoren.

– Utfordringen for RBK er hva de skal gjøre med Bendtner. Benker de ham, er det en indirekte beskjed om at de har gitt opp «Prosjekt Bendtner».

les også

Reagerer på at RBK «aldri» får straffe imot: - Brutale tall!

Ikke RBK-krise: – Planløst

Løfaldli beskriver serieåpningen som «elendig» og mener det er vanskeligere å få en dårligere start.

les også

RBK rundspilt av Glimt: – Katastrofalt dårlig

– Jeg sliter med å se hva de vil. Det er planløst. Det er verre at det er inntrykket enn at man ser at de mislykkes med en plan, sier han.

– En ting er resultatet, men enda verre er måten det skjer på. Det var større sjanse for en større Glimt-seier enn at Rosenborg skulle ha redusert, sier Løfaldli.

Nå har Horneland og hans lag én uke til å forberede seg til møtet med Odd på Lerkendal.

– Dette var bare én kamp. Jeg vil ikke si at det er krise i Rosenborg ennå, men presset kommer fort, sier Løfaldli.

– Det er allerede usikkerhet rundt Horneland på grunn av situasjonen med sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og den omfattende prosessen det var å hente ham til klubben i vinter. Det skal ikke mange kamper til med dårlige resultatet før det virkelig blir tøft for ham.

VG har ikke fått kontakt med Rosenborg-trener Eirik Horneland.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder