Liverpool gikk mot årets første ligatap – snudde kampen på overtid

(Aston Villa – Liverpool 1-2) En scoring fra Mahmoud Hassan Trezeguet så lenge ut til å påføre Liverpool årets første ligatap. Så dukket Andy Robertson og Sadio Mané opp like før slutt.

 • Morten Asbjørnsen
 • Mats Arntzen

En spinnvill opphenting fra Liverpool sikret tre poeng for Liverpool i en kamp som lenge så ut til å ende med tap.

Etter å ha ligget under 1–0 etter 20 minutter dukket Andy Robertson opp og stanger inn utligningen for Liverpool etter 87 minutter.

les også

Agüero scoret da Manchester City snudde mot Southampton

Fire minutter ut i overtiden stanger Sadio Mané inn seiersmålet til Liverpool, som dermed ikke mister terreng i toppen av tabellen.

– Vi har et godt lag og en bra stall, og mentaliteten vår er fantastisk. Da vi havnet under 0-1, hadde vi fortsatt troen. Vi skapte store sjanser som vi ikke klarte å score på, men vi prøvde, prøvde og prøvde, og endelig kom målet, sier matchvinner Sadio Mané, ifølge TV 2.

SEN UTLIGNING: Andy Robertson stanger inn 1–1 for Liverpool etter 87 minutter. Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Sovende forsvar

Liverpool fikk det tøft i bortekampen mot Aston Villa i den første omgangen. Allerede etter minuttet spilt fikk Mahmoud Hassan Trezeguet en stor mulighet for hjemmelaget som Alisson reddet.

Men etter 21 minutter dukket mannen fra Egypt opp igjen. Et frispark fra John McGinn ble slått i boks, og Trezeguet satte ballen helt upresset i mål bak Alisson. Målet ble sjekket av VAR for mulig offside, men kanten var aldri offside-plassert. Det var heller et urovekkende passivt Liverpool-forsvar som lot kanten komme helt fri i boks som gjorde jobben enkel med å sette inn 1–0 for hjemmelaget.

les også

Manchester City snudde mot Southampton

– Hastetime hos optiker

Kun syv minutter etter Aston Villas scoring, ble det nettsus i den andre enden. Sadio Mané la i boks til Roberto Firmino som satte ballen i mål, men assistentdommer vinket med flagget.

Ved første øyekast så det ut til at Firminos scoring ville bli godkjent, men de berømte VAR-strekene ville det annerledes. Ifølge VAR var Firminos skulder over linja, og dermed sto offside-avgjørelsen.

– Godt vi har fått fjernet tvilen fra dommeravgjørelser en gang for alle, skrev tidligere landslagskaptein og Premier League-spiller, Brede Hangeland, med en syrlig undertone på Twitter.

les også

Selvkritisk Solskjær: – Kanskje min feil

Liverpool-manager Jürgen Klopp freste mot systemet.

– Hva er armhulen? Det er ikke noe å le av. Managere blir sparket for å tape fotballkamper. Det må oppklares. Vi trenger et bedre system, sier Klopp til Sky Sports.

Også fotballekspert Lars Tjærnås måtte gni seg i øynene:

SKUFFET: Tom Heaton sto en strålende kamp for Aston Villa, men klarte ikke å hindre Robertson og Mané i å sikre Liverpool seieren på tampen av oppgjøret. Foto: ANDREW YATES / X03469

Snuoperasjon

I andre omgang presset Liverpool på for scoring, men et solid og kompakt Aston Villa-forsvar sto godt i mot Jürgen Klopps menn. Både Sadio Mané og Trent Alexander-Arnold var nære scoring, men det var altså Andy Robertson som sikret jubel i bortesvingen.

Tre minutter før fulltid dukket han opp på bakre stolpe etter innlegg fra Mané. Den stanget han hardt i mål til 1–1 på Villa Park.

I siste overtidsminutt dukket Sadio Mané opp på en corner og stanget Liverpool opp i 2–1. Dermed snudde Liverpool kampen og vant alle tre poengene på Villa Park.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Aston Villa FC

Flere artikler

 1. Innbytter Mané reddet Liverpool-seier mot tabelljumbo Norwich

 2. Skadesmell da Firmino reddet råsterk Liverpool-seier

 3. Snudde til seier og brøt tapsrekke

 4. Store trenere, små krangler og en sleip Guardiola-retrett

 5. Salah lekte seg da Liverpool herjet med Sheffield United

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder