MANAGER: Steven Gerrard styrer Rangers. Foto: FERNANDO VELUDO / LUSA

Steven Gerrard: Ligacupen kan være veien til mer sølvtøy

Steven Gerrard (39) advarer mot å bagatellisere betydningen av ligacupen. Han mener at det kan være veien til noe enda større.

Her er våre oddstips

Det var langt større bragder i Gerrards mange år i toppfotballen enn å løfte ligacup-trofeet med Liverpool i 2001. Men ville de andre triumfene kommet uten seieren i en neglebitende straffesparkkonkurranse mot Birmingham i ligacupfinalen? Steven Gerrard er ikke i tvil om at hans første trofé var viktig for fortsettelsen.

– Det var katalysatoren, sier han ifølge Herald Scotland.

– Når du vinner et virkelige trofé på det nivået, så får du smaken og følelsen til å kjøre på videre. Jeg er sikker på at det samme gjaldt mange andre spillere i garderoben. Vi fortsatte og hadde en fantastisk sesong.

les også

Liverpool-kjempen mener VAR ødelegger stemningen

Liverpool vant både ligacupen og FA-cupen i 2001. Og UEFA-cupen. Og etter hvert også UEFA Supercup.

Onsdag er det Vikinglotto: 87 millioner! Du kan spille her.

Nå er han manager for Rangers, som søndag skal spille semifinale i den skotske ligacupen mot Hearts på Hampden. Selv om årets fremste mål er å hindre Celtic i å ta sin niende ligatittel på rad, så mener Gerrard at ligacupen også er viktig - med tanke på hans egne erfaringer.

– Det første (trofeet) er alltid det vanskeligste på grunn av forventninger og press. Jeg synes virkelig det er viktig å komme til denne finalen, og prøve å gå hele veien, sier Gerrard ifølge Herald Scotland.

les også

Liverpool gikk mot årets første ligatap – snudde kampen på overtid

Rangers har presset på seg til endelig å ta en tittel igjen. Gerrard, som kom inn som manager i mai 2018, mener det er viktig å bruke presset til noe positivt - som en inspirasjon.

2011 var sist gang Rangers vant et viktig trofé i skotsk fotball. Året etter ble Rangers degradert etter at klubben gikk konkurs. Sist sesong ble det 2. plass etter Celtic i den skotske toppdivisjonen. Nå ligger de to gamle rivalene likt på toppen. Begge har 28 poeng etter 11 kamper.

les også

10 runder, 100 kamper, 1000 diskusjoner: Men er det VAR som er hovedproblemet?

VG-tips: Hjemmeseier til 1,73 i odds (HKP 0-1)

* Rangers håper på å nå sin første ligacupfinale siden 2011. Men da må de slå Hearts i dagens skotske semifinale.

* Glasgow-klubben har hatt null vansker i sine to foregående cuprunder med seirer over East Fife (3-0) og Livingston (1-0). Og i ligaen er formen trygg og god med 6-1-0 på syv siste.

* Hearts sparket torsdag manager og direktør Craig Levein etter en rekke skuffende resultater. Bare én ligaseier på 11 forsøk har det blitt i skotsk Premiership. Edinburgh-klubben klarte riktignok 1-1 hjemme mot nettopp Rangers for to uker siden. De må levere minst like bra her for å stoppe Rangers. Tenk på at Rangers presterte å ryke 0-1 for Aberdeen i fjorårets ligacupsemifinale. Vil trolig gjøre mye for å unngå en repetisjon.

Du kan spille fram til kl. 15.55. Kampen ser du på Viaplay.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder