SKJEBNEKVELDEN: Her er Cristiano Ronaldo og Katheryn Mayorga fotografert på nattklubb i Las Vegas den aktuelle kvelden. Foto: FLYNETPICTURES.COM / SPLASHNEWS. / FLYNETPICTURES.COM / SPLASHNEWS.

Avviser Bloomberg-påstand om at Ronaldos voldtektssak droppes

Kvinnen som har anklaget Cristiano Ronaldo (34) for voldtekt, har droppet saken, ifølge Bloomberg. Det stemmer ikke, ifølge Der Spiegel i Tyskland.

 • Ole Kristian Strøm
 • Anders K. Christiansen
 • Øyvind Brenne

Artikkelen er over ett år gammel

Det amerikanske nettstedet publiserte onsdag morgen norsk tid at saken er blitt droppet i det stille, og at det ikke er kjent som hun har kommet til en avtale med fotballstjernen, som nå spiller i Juventus.

«En melding om at saken frivillig har blitt trukket, ble sendt Nevada State Court i Las Vegas i mai», melder Bloomberg. Meldingen til retten sier ikke noe om det er kommet til noen enighet mellom partene om forlik.

Som et svar på Twitter-profilen til Bloomberg-reporter Edvard Petterssons lenking til saken, skriver Der Spiegels journalist Rafael Buschman onsdag ettermiddag følgende:

– Saken er ikke lukket. Den blir bare sendt til en annen rettsinstans nå. Ettersom det ikke var mulig for advokatene å nå Ronaldo med stevningen, leverte de den til en føderal rett.

les også

Nye dokumenter: Ronaldo anklages for triksing med kontrakter

Den anerkjente journalisten i det tyske magasinet henviser til en tidligere Spiegel-sak hvor det fremkommer at Ronaldo ikke har vært tilgjengelig for å motta stevningen. Dette omtalte også VG i slutten av april.

Spiegel har vært nyhetsledende på dekningen av denne saken i lang tid.

Cristiano Ronaldo har hele tiden benektet voldtektsanklagene. VG har tidligere omtalt hvordan fotballspilleren har forsøkt å endre forklaring i saken.

Det var i oktober 2018 at politiet i Las Vegas gjenåpnet saken der en kvinne anklaget Cristiano Ronaldo for å ha voldtatt henne i 2009.

Saken skapte store overskrifter, og aksjene i Juventus falt med 15 prosent.

New York Times hevdet i mars at Juventus ikke kom til å delta i International Champions Cup i USA i sesongoppkjøringen - av frykt for at Ronaldo kunne bli pågrepet av myndighetene som en del av etterforskningen.

Katheryn Mayorga uttalte seg sist høst for første gang om saken. Hun hevdet at hun i 2009 skrev en avtale og fikk tre millioner kroner av Ronaldo for å holde stilt om saken.

les også

Amerikansk advokat får ikke tak i Ronaldo: – Lever som konger

– Jeg har hatt alvorlige sammenbrudd, og gang på gang klandret voldtekten. Jeg klandrer ham, og jeg klandrer meg selv for å ha signert den avtalen, sa den amerikanske kvinnen til Der Spiegel.

Ifølge den nye advokaten hennes, var ikke Mayorgas psykiske tilstand god nok til å signere en taushetserklæring i 2009. Det er bakgrunnen for at det er sendt inn en ny stevning i saken, het det i september 2018.

Hverken Leslie Stovall, advokat for Mayorga, eller Peter Christiansen, advokat for Ronaldo, har kommentert saken overfor Bloomberg. Det har heller ikke politiet i Las Vegas.

Juventus eies av Agnelli-familien, som kontrollerer Fiat-konsernet.

PS! Denne artikkelen er oppdatert onsdag klokken 12.50 med opplysninger fra Spiegels journalist. Da den ble publisert var tittelen Bloomberg: Voldtektssak mot Ronaldo er droppet.

Les også

 1. Neymar avviser voldtektsanklagen: – Trist og smertefullt

  En kvinne har anmeldt fotballstjernen for voldtekt i Paris 15. mai. Neymar forsvarer seg i en syv minutter lang video…
 2. Avis: Politiet ber om Ronaldo-DNA etter voldtektsanklagen

  Politiet ønsker å vite om fotballstjernen Cristiano Ronaldos DNA matcher funn på kjolen til det påståtte…

Mer om

 1. Cristiano Ronaldo
 2. Juventus FC
 3. Bloomberg

Flere artikler

 1. Ronaldo stevnet i voldtektssak

 2. Statsadvokat: Cristiano Ronaldo blir ikke tiltalt for voldtekt

 3. Peil forklarer: Voldtektsanklagen mot Cristiano Ronaldo

 4. Full forvirring om voldtektssaken mot Ronaldo

 5. Cristiano Ronaldo (34) om voldtektsanklagen: – Jeg er flau

Fra andre aviser

 1. Voldtektssaken mot Ronaldo legges vekk

  Fædrelandsvennen
 2. Cristiano Ronaldo avhørt om Football Leaks

  Aftenposten
 3. Cristiano Ronaldo avhørt om Football Leaks

  Fædrelandsvennen
 4. Tesla-aksjen raste etter Musk angivelig skrev at «kursen er for høy»

  Bergens Tidende
 5. Lovet agenter bonus om de stanset avsløring i The New York Times

  Aftenposten
 6. Hegerberg signerer gigantavtale: – Stort steg i karrieren min

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no