Hva er dette?

HYLLES: Karim Benzema får mye av æren for at Real Madrid trolig er på vei mot ligagull. Foto: ANDER GILLENEA / AFP

Benzema hylles: – Ronaldo tok en hel del oppmerksomhet

Karim Benzema (32) står med 17 mål og 7 målgivende i La Liga. Han hylles av ekspertene i det som kan ende med Real Madrids første gull siden 2017.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er våre oddstips!

– Jeg mener at Karim Benzema er en helt avgjørende årsak til at Real Madrid nå vinner ligaen, sier Tobias Storruste Dahle, fotballskribent med spansk fotball som spesialfelt.

Den spanske storavisen Marca er enig med ham:

– Benzemas ligatittel, er deres overskrift.

– Han er den eneste angrepsspilleren Zinedine Zidane kan stole på etter at Cristiano Ronaldo ble borte, skriver avisen.

Fredag er det mulig å vinne 222 millioner kroner i Eurojackpot! Spill her før kl. 19.00!

Tobias Storruste Dahle poengterer at Benzema er den eneste med tosifret antall scoringer for Real Madrid denne sesongen, bortsett fra straffeskytter Sergio Ramos. Benzema er også den eneste med tosifret antall målgivende pasninger - hvis vi regner med alle turneringer (10 i alt).

les også

Historisk seiersrekke for Solskjær og Manchester United

– Benzema har alltid vært en enorm bidragsyter for laget. Få 9-ere på det nivået er lagspillere av samme kaliber som ham, mener Tobias Storruste Dahle.

– Dette er ikke noe nytt. Benzemas tekniske og taktiske nivå tror jeg er ganske likt som før. At inntrykket av ham kanskje er litt annerledes nå, tror jeg i stor grad dreier seg om at han har blitt mye viktigere for Real Madrid etter at Cristiano forsvant, og at Cristiano av naturlige grunner tok en hel del oppmerksomhet.

Lørdag er Lotto-dag. Her kan du spille!

– Tidligere kunne Benzema levere et ganske beskjedent målantall uten at det gjorde noe – Cristiano scoret 50 mål per sesong uansett. Nå er Real Madrid mye mer avhengige av at Benzema er den som vinner kampene for dem foran motstanderens mål, og fordi han er en klassespiller med veldig bred spisskompetanse, mestrer han det ansvaret. De sjansene han brenner, kompenseres ved at han også skaper sjanser for andre, sier fotballskribenten.

Han mener at Benzema også nyter godt av at han har fått en enda friere rolle i angrepet etter at Cristiano Ronaldo ble borte.

– Når Benzema tidligere har slitt med å finne veien til mål, har en del fleipet med at Benzema i det minste lager rom for lagkameratene. Nå har han også anledning til å utnytte de rommene som lagkameratene lager for ham, sier Dahle.

Franskmannen la om kostholdet for to år siden og har fått en fysikk som gir enda bedre motstandskraft mot skader. Nysigneringen Eden Hazard derimot har slitt med skader og vært på banen i bare 14 ligakamper - med ett fattig mål som resultat.

les også

Ramos reddet Real Madrid igjen – styrer mot seriegull

VG-tips: Real Madrid-Alavés

* Real Madrid har fire kamper igjen av La Liga-sesongen, og kan sikre seg fire poengs forsprang i teten med seier sent fredag kveld.

* De helhvite har vunnet samtlige syv ligakamper og stengt buret i fem av dem - etter gjenåpningen. I kveld er både Dani Carvajal (f) og Sergio Ramos (f) utestengt. Marcelo (f) og Nacho (f) er skadet. Rapahel Varane (f) har fått seg en smell. Trener Zinedine Zidane melder at spilleren er klar, men om franskmannen risikeres, er ikke godt å si.

* Alavés har blitt påført fem strake ligatap, og er langtfra trygge fra å rykke ned. Bare i én av disse fem kampene har laget maktet å score ett mål. Vi tror gjestene vil ryke her og.

Men med tanke på vertenes utfordringer i forsvaret kjører vi et underspill på at Begge Lag Scorer til 2,20 i singleodds. Men utgangspunktet vårt er hjemmeseier til 1,20 i et vanlig HUB-spill. Spillestopp er kl. 21.55, og TV 2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Spansk fotball
 3. Karim Benzema
 4. Real Madrid CF

Flere artikler

 1. Benzema satte punktum med et kunststykke – titteldrømmen lever

 2. Spår Madrid-dominans etter ligagullet: – Jeg er begeistret over klubbdriften

 3. VAR-drama for Ødegaard og Real Sociedad – tapte mot Real Madrid

 4. Martin Ødegaard byttet ut i tam Real Madrid-åpning: – En spesiell kamp

 5. Capello før City-kampen: – Det blir vanskelig å forsvare seg uten Ramos

Fra andre aviser

 1. Gulljubel for Real Madrid

  Aftenposten
 2. Scoret sitt første mål for Real Madrid - nå er klubben kun én seier unna ligagullet

  Bergens Tidende
 3. Real Madrid ett steg nærmere seriegull

  Bergens Tidende
 4. Real Madrid ett steg nærmere seriegull

  Aftenposten
 5. Scoret sitt første mål for Real Madrid - nå er klubben kun én seier unna ligagullet

  Fædrelandsvennen
 6. Real Madrid ett steg nærmere seriegull

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no